جاری شدن آب دهان نوزادان و راه های درمان آن

آب دهان

0

جاری شدن آب دهان ، در دوران  نوزادی بسیار شایع است، اما در بعضی از نوزادان این حالت بیشتر است و والدین مجبور می شوند از چندین حوله یا پیش بند برای خشک کردن دهان کودکان استفاده کنند. این مقاله تمام اطلاعاتی که درباره علل جاری شدن آب دهان نوزادان نیاز دارید و راه های مقابله با آن را در اختیارتان میگذارد.

جاری شدن آب دهان در نوزادان چیست؟

جاری شدن آب دهان بعلت تولید بیش از حد بزاق در دهان است، و آنقدر زیاد است که از دهان چکه میکند.. اصطلاح پزشکی برای ترشح بیش از حد بزاق،  sialorrhea است. جاری شدن آب دهان نوزادان معمولا در سن دو ماهگی که غدد بزاق نوزاد فعال می شوند، شروع میشود.

نوزادان کنترل درستی بر عضلات گردن خود  ندارند و در نتیجه نمیتوانند بزاق تولید شده در دهانشان را به طور مداوم قورت دهند. نوزادان کمی بزرگتر نیز دندانی ندارند تا بزاق دهانشان را نگه دارند. با توجه به این دلایل، هیچ جای دیگری برای ریختن بزاق، بغیر از بیرون ریختن آن از دهان وجود ندارد.

برای نوزادان، جاری شدن آب دهان یا حتی ساختن حباب  شایع است.

هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد اگر  نوزاد یا کودک نوپای شما بیش از اندازه آب از دهانش جاری میشود و اگر اینگونه نباشد، کودک سالمی ندارید. با این حال، اگر بدانید که چه چیزی باعث آن میشود، می توانید آن را کنترل کنید.

آیا در صورتی که آب دهان کودک شما زیاد باشد، باید به پزشک مراجعه کنید؟

لازم نیست. اگر کودک شما بطور کلی، سالم است، پس هیچ دلیلی برای نگرانی در مورد جاری شدن بیش از حد آب دهانش وجود ندارد. این حالت به خودی خود از بین می رود. اما اگر شرایط زیر همراه با جاری شدن آب دهان باشد، بهتر است که اجازه دهید تا توسط پزشک مورد بررسی قرار بگیرد:

مطالب مرتبط
با نشانه های شلی عضلات در نوزادان آشنا شوید
  • تب ۳۸ درجه سانتیگراد یا بالاتر
  • نق نق کردن و کولیک بیش از اندازه
  • ناتوانی در خوردن و خوابیدن درست

جاری شدن آب دهان به دفعات، باعث خفگی کودک میشود. همچنین می تواند نشانه ای از وجود یک جسم خارجی در گلوی نوزاد باشد که باعث خفگی نوزاد میشود. اگر به این موضوع مشکوک هستید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

به قرمزی داخل دهان و گلوی کودک توجه کنید

یک کودک بزرگتر با وجود اینکه دندان دارد اما در جویدن یا بلعیدن مشکل دارد

چگونه جاری شدن آب دهان نوزادان درمان می شود؟

معمولا جاری شدن آب دهان به درمان نیاز ندارد. اگر کودکی علائم دیگری به همراه این مشکل از خود بروز دهد، پزشک آن را تشخیص داده و به درمان آن اقدام می کند. درمان می تواند شامل درمان با دارو در مورد عفونت های تنفسی باشد تا جراحی شکاف لب.

گاهی اوقات یک مراقبت ساده در منزل، همه آن چیزی است که برای مقابله با جاری شدن آب دهان نوزادان، مورد نیاز می باشد.

چگونه جاری شدن آب دهان نوزادان را در خانه تحت کنترل در آوریم؟

ترشح بیش از حد بزاق را میتوان با چند روش ساده، تحت کنترل درآورد. این روش ها  شامل موارد زیر می شوند:

استفاده از پیش بند

می توانید یک پیش بند خریداری کنید و همیشه آن را روی گردن کودک ببندید. پیش بند، بزاق دهان را جذب کرده و از کثیف شدن لباس بچه جلوگیری می کند. پیش بندها را از پنبه تهیه میک نند زیرا بهترین ماده برای جذب مواد است. چندین پیش بند را همیشه در دسترس خود داشته باشید، زیرا نمی دانید که مثلا به چه مقدار کودک شما امروز دچار این وضعیت می شود. پیش بندها را تعویض کنید و آنها را هر روز با مواد شوینده و ضد عفونی کننده مخصوص کودک بشویید.

مطالب مرتبط
افزایش سلامت جسمی و روحی کودکان با غذا خوردن به همراه خانواده

به همراه داشتن دستمال کاغذی

اگر در خارج از منزل هستید، مقداری دستمال کاغذی را در ساک مخصوص کودک خود همراه داشته باشید. آب دهان کودک را با دستمال خشک کرده و سپس آن را درون سطل زباله بیندازید. اگر سطل زباله در اطراف شما نبود، دستمال ها را در یک کیسه پلاستیکی بیندازید تا  بعدا همه را بیرون بریزید.

درمان با اینگونه روشها، مانع از جاری شدن بیش از حد آب دهان کودک میشود و سرانجام، این چکه کردن باید متوقف شود.

هرگونه کپی برداری با نام وردنگار مجاز می باشد

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.