انبه هندی به کاهش صدمات مغزی بدلیل تماس با ماده فلزی زیان آور کادمیوم کمک می کند

0

انبه هندی – دانشمندان هشدار میدهند که مسمومیت بوسیله عنصر شیمیایی کادمیوم، یک مشکل سلامتی جهانی گزارش نشده و کمتر شناخته شده است که سالانه باعث مرگ و میرهای بسیار و بیماریهای فراوان میشود که منشاء اکثر آنها سرطان است.

ثابت شده که تماس درازمدت با این ماده بطور قابل توجهی موجب افزایش بیماریهای متعدد و خطرناک استخوانی و تناسلی و قلبی و عروقی و ادراری در افراد میشود. نکته قابل توجه این است که توانایی کادمیوم برای صدمه زدن به مغز بوسیله افزایش مقدار اضطراب اکسیدانی در سامانه عصبی مشاهده میشود. بنظر میرسد که بیماران مبتلا به مسمومیت با کادمیوم دارای آمادگی بیشتری در رشد بیماریهای مختل کننده اعصاب باشند.

این یک تهدید جدی برای زندگی بشر است ولی میتوان از آن پیشگیری نمود و حتی با استفاده از مواد غذایی مناسب، اوضاع را به شکل درست درآورد.

یک تحقیق اخیر که در نشریه اروپایی غذاهای دارویی چاپ شد، اینگونه نتیجه گیری کرد که عصاره انبه هندی میتواند از صدمه به مغز آلوده به کادمیوم جلوگیری نماید. نویسندگان این تحقیق دریافتند که انبه هندی این کار را به سه روش زیرانجام میدهد:

بوسیله کاهش میزان اسید مالنیک در بدن که یک ترکیب طبیعی است و بعنوان ایجاد کننده اضطراب اکسیدانی عمل میکند.

بوسیله افزایش تجمع انواع ترکیبات مربوط به سم زدایی.

بوسیله اضافه کردن تعداد آنتی اکسیدانها در بدن که موجب تقویت سامانه مصونیت و مقاومت میشود، در حالیکه بدن مشغول سم زدایی خودش است.

برای انجام این تحقیق، ۳۰ موش مذکر بطور تصادفی به شش گروه پنج نفره تقسیم شدند. به تمام موشها که دارای وزن تقریبی ۳.۵ کیلو گرم بودند، ۳.۵ میلی گرم سولفات کادمیوم داده شد. به دو مورد از شش گروه، مقادیر کمتر و بیشتری از عصاره انبه هندی به میزانهای ۲۵۰ و ۴۰۰ میلی گرم برای چهار هفته داده شد. در گروهی که مقدار بیشتری عصاره انبه هندی مصرف کردند، کاهش چشمگیری از خطر مسمومیت عصبی مشاهده گردید و اینگونه نتیجه گیری شد که انبه هندی میتواند بعنوان یک جایگزین درمانی ایمن و موثر برای صدمات مغزی ناشی از تماس با کادمیوم استفاده شود.

مطالب مرتبط
افسردگی چیست و چه عوارضی بر روی سلامت بدن دارد؟

انبه هندی – تماس با کادمیوم باعث ابتلا به بیماریهای مختلف میشود

حتی مقدار کم تماس با کادمیوم میتواند تاثیرات منفی متعددی برای سلامتی انسان داشته باشد. افرادی که شدیدآ در تماس با این ماده هستند، در خطر جدی ابتلا به مشکلات زیر میباشند:

مشکلات تنفسی: اکثر تحقیقات راجع به تماس با کادمیوم، مربوط به خطر روزافزون بیماری انسداد و نفخ روده است و بنظر می رسد که دلیل احتمالی سرطان روده نیز باشد.

مشکلات قلبی عروقی: تماس با کادمیوم میتواند باعث افزایش فشار خون شود. افرادی که بطور مرتب با کادمیوم سروکار دارند، در معرض خطرروز افزون باقی ماندن سدیم و آب در بدنشان هستند.

بیماری کلیه: کلیه عضو اصلی در معرض خطر بدلیل تماس با کادمیوم است. موضوع نگران کننده این است که تحقیقات متعدد نشان داده اند که بطور میانگین ۱۰ سال طول میکشد تا شروع حمله صدمه به کلیه آغاز شود که بستگی به شدت مواجهه با کادمیوم دارد. با اینحال میزان کم تماس با کادمیوم میتواند تغییرات کم ولی آسیب زننده به عملکرد کلیه فرد ایجاد نماید.

مشکلات استخوانی: این اعتقاد وجود دارد که  تماس مداوم با کادمیوم، دلیل ثانویه زیان رساندن به ساخت و ساز کلسیم در بدن باشد که نشانه صدمه به کلیه آلوده بوسیله کادمیوم است.

کادمیوم یک فلز سنگین است و به مقدار زیادی در محیط زیست وجود دارد. این عنصر برای تولید باطریهای قدیمی  و بعنوان یک ماده رنگی در صنعت رنگسازی و در صفحات فلزی برقی و تولید پولی وینیل کلراید در پلاستیک استفاده میشود. مشخص شده است که کادمیوم ممکن است در بعضی مواد غذایی نیز یافت شود که دلیل آن اقدامات نامناسب کشاورزی و روشهای غلط بازاریابی می باشد.

هرگونه کپی برداری با نام وردنگار و لینک دهی مستقیم مجاز می باشد

مطالب مرتبط
غذاهای مفید برای سلامت قلب کدامند؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.