۱۱ نکته برای جلوگیری از اثرات بدتر شدن نقرس

0

۱۱ نکته برای جلوگیری از اثرات بدتر شدن نقرس

نقرس یک بیماری شایع محسوب شده که در جهان افراد بسیاری هستند که به آن مبتلا شدند. البته براساس آمار بدست آمده این بیماری بیشتر ثروتمندان را درگیر کرده و کمتر افراد فقیر به آن دچار می شوند. البته پیش بینی می شود این بیماری دیگر فقیر و غنی نشناخته و بیشتر آنها از جمله زنان و مردان را درگیر خود نماید.

متاسفانه این بیماری رنج بسیاری را به بیمار وارد می کند و فعالیت روزانه را با کمی مشکل رو به رو می سازد. با این حال اگر دچار این بیماری شدید نگران نباشید، روش مختلفی برای جلوگیری از اثرات بدتر شدن این بیماری وجود دارد که تسکین دهنده است. این روش ها دارو خاصی نبوده بلکه به روش طبیعی و توسط خودتان قابل پیشگیری است.

در این مطلب قصد داریم شما را با ۱۱ نکته جهت جلوگیری از اثرات بدتر شدن نقرس آشنا سازیم. انجام این روش ها می تواند موجب التیامی باشد و کمی درد را از شما دور کند.

چگونگی جلوگیری از بدتر شدن نقرس؟ ۱۱ روش ساده و موثر

 

۱- نقرس چیست؟

نقرس نوعی آرتروز محسوب می شود. این بیماری زمانی به وجود می آید که میزان اسید اوریک خون شما افزایش پیدا می کند. اسید اوریک ماده زائدی است که با فرآیندهای طبیعی بدن در خون حل می شود. باتوجه به موسسه آرتروز و بیماریهای پوستی و اسکلتی عضلانی به اختصار NIAMS، اسید اوریک از طریق کلیه ها وارد ادرار می شود. با این حال سطح اسیداوریک در بدن به شکلی بالاست که کلیه نمی تواند تمام آن را به سادگی دفع کند. در نهایت سطح بالا اسید اوریک کریستال هایی را در مفاصل ایجاد می کند که در نهایت منجر به بیماری نقرس می شود. با توجه به گفته اریک رودرمن استاد دانشکده پزشکی دانشگاه فورتبرگ ، اگر شما دارای سطح اسید اوریک بالایی هستید و دارو مصرف می کنید که به این امر کمک می کند، تفاوتی نداشته که شما هستید یا خانواده شما، در مجموعه نقرس و بیماری قلبی در کمین شما قرار دارد.

۲- علائم نقرس

یکی از شایع ترین مناطق بدن که دچار نقرس می شود، پا بزرگ است. درد ناشی از نقرس تا ۱۰ روز یا بیشتر ادامه دارد و دردناک ترین زمان آن ۳۶ ساعت نخست ابتدا می باشد. نقرس ابتدا در مفاصل پدیدار می شود اما اگر درمان به خوبی صورت نگیرد مناطق دیگری چون مچ پا، زانو، مچ دست، دست، پا و آرنج را درگیر خود می کند.

در اینجا می خواهید به بیشترین نشانه های ابتلا به نقرس را بیان کنیم:

  • درد شدید مفصل معمولا نیمه شب یا نزدیک صبح احساس می شود.
  • حساسیت به لمس مفصل و ایجاد گرما و تغییر رنگ پوست به بنفش یا قرمز
  • سفت بودن مفصل

اگر نقرس درمان نشود، کریستال های اطراف مفصل به توده هایی تبدیل شده که به عنوان تیفی شناخته می شوند. شاید این توده آسیبی به بیمار وارد نمی کنند اما می توانند در روی مفصل اثر منفی بگذارند. گذشته از آن اگر کریستال ها در ادرار جمع شود موجب ایجاد سنگ کلیه خواهد شد.

مطالب مرتبط
چه چیزی باعث ایجاد توده متورم در زیر چانه می شود؟

۳- نحوه جلوگیری از اثرات بدتر شدن نقرس به شکل طبیعی

۱- خوردن غذاهای مفید و مناسب برای نقرس

  1. a) نحوه جلوگیری از نقرس با آب آشامیدنی

همانطور که می دانیم نقرس زمانی اتفاق می افتد که حجم اسید اوریک در خون بالا رفته و تبدیل به کریستال هایی در مفصل می شود. بنابراین شما می توانید با نوشیدن مایعات، اسید اوریک را از بدن خود خارج سازید و یک راه موثر جهت جلوگیری از حملات نقرس است. یکی از موثرترین مایعاتی که پیرامون آن به آسانی یافت می شود، بی شک آب است. پزشکان توصیه می کنند بایستی بیش از ۸ فنجان معادل ۱.۹ لیتر آب مصرف کرد تا از حملات نقرس جلوگیری نمود. گذشته از آن مردم می توانند به جای آب، آب میوه را جایگزین کنند.

  1. b) نحوه جلوگیری از نقرس با خوردن غذاهای غنی از پتاسیم

پتاسیم را می توان یکی از ماده های مفید جهت جلوگیری از حملات نقرس دانست. براساس تحقیق محققان، پتاسیم اسید اوریک را از طریق سیستم عصبی خارج کرده و سهم مهمی در جلوگیری حملات نقرس دارد. از جمله غذاهای غنی از پتاسیم باید به هلو خشک، لوبیا لوبیا، کانتالوپ، سیب زمینی پخته شده با پوست و اسفناج پخته شده اشاره کرد. این سبزیجات یا میوه ها را می توان از طریق سوپرمارکت یا برخی فروشگاه های دیگر تهیه کرد. بنابراین مردم به آسانی قادرند آنها را تهیه کرده و طبق نمایند. اگر برخی مایل نباشند این نوع غذاها را مصرف کنند، می توانند از مکمل پتانسیل استفاده کرده که با کمک پزشکان یا متخصص تغذیه قابل انجام است.

  1. c) چگونه می توان با خوردن غذاهایی دارایر ویتامین C از نقرس جلوگیری کرد

مکمل های ویتامین C یکی از موثرترین راه ها برای کاهش خطر بیماری نقرس هستند. باتوجه به توصیه دانشمندان افراد باید در روز مقادیر بالایی ویتامین C مصرف کنند. بخصوص آن که این حجم باید بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی گرم در روز باشد. ویتامین C را در میوه ها و مرکباتی چون پرتغال، لیمو و چندی دیگر یافت. اگر این موارد را نمی توانید مصرف کنید برخی به جای نوشیدنی خاصی از لیموناد بهره می گیرند که گزینه مناسبی است.

  1. d) چه میوه هایی برای جلوگیری از حملات نقرس مفید هستند

علاوه بر میوه ها مرکباتی با ویتامین C بالا، میوه های دیگری هم هستند ک ه برای جلوگیری از حملات نقرس می توانند مفید باشند. از جمله باید به گیلاس و سیب اشاره کرد.

مطالب مرتبط
4 نوشیدنی که به دلیل نقرس باید از آنها اجتناب کرد
  • سطح آنتوسیانین گیلاس بسیار بالاست که نقش موثری در کاهش التهاب نقرس دارد. خوردن میوه گیلاس یا آب آن می تواند یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از حملات نقرس باشد.
  • سیب از اسید مالیک طبیعی برخوردار است که موجب خنثی شدن اسید اوریک می شود.
  • در دیگر موارد باید به موز، زغال اخته، و توت فرنگی پرداخت که موجب جلوگیری اسید اوریک بالا در بدن می شوند.

۲- چگونگی جلوگیری از نقرس- آشنایی با موادغذایی در جهت محدود کردن حملات نقرس

  1. a) نحوه جلوگیری از بیماری نقرس-جلوگیری از مصرف غذاهای پرشکر یا ناخواسته

فروکتوز را می توان در نوشیدنی های شیرین یا موارد دیگری چون کیک و آب نبات پیدا کرد. این ماده یکی از عامل های اصلی افزایش اسید اوریک بدن است. با مصرف غذاهای قندی شما موجب افزایش سطح اسید اوریک خواهید شد که کریستال های سوزنی یا مونوسیدیم اورات را تشکیل می دهند. در نتیجه ایجاد این ماده ها التهابی را در بدن به وجود آورده که نقرس به دنبال آن رقم می خورد. بنابراین افراد باید در رژیم غذایی شیرینی را حذف کنند تا مانع گسترش اسید اوریک در بدن شوند. بنابراین افراد باید یا آب معدنی خالص یا آب میوه بدون افزودنی شکر را مصرف کنند.

  1. b) چگونگی جلوگیری از نقرس- مصرف کمتر گوشت و ماهی

گوشت ها دارای ماده ای به نام پورین هستند که نقش موثری در افزایش سطح اسید اوریک دارند. بنابراین افراد باید مصرف گوشت یا ماهی را کاهش دهند که این بدان معناست در روز نباید بیش از ۱۱۳ تا ۱۷۰ گرم گوشت مصرف شود.

یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشت این است که گوشت بدون چربی مفیدتر از گوشت با چربی است. بنابراین در رژیم غذایی خود باید گوشت های دارای چربی را حذف کنیم و نوع بدون چربی را به شکل کم حجمی مصرف کنیم. در ادامه می توانید با مواد غذایی گوشتی که ضرر دارد آشنا شوید:

  • کبد، کلیه، مغز و سایر اعضای بدن
  • قسمتی از گوشت
  • ماهی ساردین

c)نحوه جلوگیری از نقرس با کاهش مصرف چربی

چربی به ویژه چربی اشباع شده می تواند حملات قلبی شدیدی را در پی داشته باشد. این افراد دارای اضافه وزن بالایی هستند و انسولین بالایی نیز تولید خواهند کرد. سطح بالا انسولین تولید اسید اوریک را در پی داشته و ورد این ماده به کلیه موجب نقرس می شود. بنابراین افراد باید توجه بالایی در مواد غذایی مصرفی خود داشته باشند. برای مثال شما می توانید به جای غذای سرخ کردنی از مرغ پخته استفاده کنید که عاملی برای چاقی نخواهد بود.

۳) نحوه جلوگیری از نقرس- با تغییر شیوه زندگی

  1. a) جلوگیری از نقرس- انجام منظم ورزش

به گفته دانشمندان انجام تمرینات ورزشی موجب عرق کردن بدن می شود. عرق کردن برای بدن ضروریست زیرا موجب خواهد شد بدن سطح بالایی از اسید اوریک را دفع کند. گذشته از آن با تمرینات منظم موجب قوی تر شدن مفاصل خواهید شد و در مجموع ایمنی کاملی در برابر کریستال ها خواهند داشت. با توجه به توصیه پزشکان، افراد در هفته ۵ بار و در هر ساعت ۳۰ دقیقه باید ورزش کنند. انجام تمریناتی چون پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری و باغبانی می تواند کمک شایانی کند. نکته مهم این است که نباید تمرینات به شدت فشرده باشد تا موجب ایجاد ناراحتی روی بدن گردد از این رو تمرینات باید در آسانی و آرامش صورت گیرد.

مطالب مرتبط
فواید چای پرتقال چیست؟ + نحوه درست کردن آن
  1. b) جلوگیری از نقرس-عدم پوشیدن لباس تنگ

لباس تنگ نقش مثبتی در افزایش حملات نقرس خواهد شد. بنابراین باید از پوشیدن لباس تنگ صرف نظر کنید و به دنبال لباس راحت باشید. پا یکی از مهمترین اعضای بدن است که سریعتر در معرض نقرس قرار می گیرد. اگر شما جوراب تنگ بپوشید می تواند در افزایش درد پا شما نقش مثبی داشته باشد.

c)جلوگیری از نقرس- داشتن خواب خوب و جلوگیری از استرس

استرس نقش بسزایی در افزایش سطح اسید اوریک دارد. ماده ای که نقش مثبی در افزایش حملات نقرس ایفا می کند. با کاهش استرس می توانید این موضوع را بهبود بخشید و با انجام تمریناتی چون یوگا، مدیتیشن و کنترل نفس استرس خود را برطرف کنید.

یکی دیگر از موارد خواب باکیفیت است. پزشکان توصیه جدی به خواب کافی و باکیفیت برای جلوگیری از نقرس دارند. بخصوص آن که توصیه کردند نوجوانان باید در روز بین ۷ تا ۹ ساعت خواب کافی داشته باشند. زیرا خواب می تواند موجب کاهش سطح اسید اوریک شود.

۴- پیشگیری نقرس-علل و درمان پیچیده

اگر این روش ها کمکی به شما نکرد باید از پزشک خود درخواست کمک کنید. پزشکان از روش غیرطبیعی کمک گرفته و با تجویز داروهایی با التیام این بیماری پرداخته تا بیمار  کمتر رنج ببرد. البته اگر روش های فوق موثر واقع نشد بدان معناست که بیماری شما در مرحله سختی قرار داشته و باید از داروهای قوی و برخی روش های درمان پیچیده بهره گیرید. زمانی شما می توانید راه های فوق را آزمایش کنید که اوایل شدت گرفتن بیماری موردنظر است و اگر به درستی پیشگیری نداشته باشید، بی شک با مشکلات بزرگی رو به رو خواهید شد.

اگر شما در مکانی زندگی می کنید که محیط صنعتی محسوب می شود بایستی آزمایش های خون و برخی دیگر دهید تا سموم وارد شده را دفع کرده و بدن را از خطری بزرگ نجات دهید. نقرس بیماری استخوانی بوده که مفصل را درگیر می کند و عدم پیشگیری آن زندگی رنج آوری را رقم می زند.

هرگونه کپی برداری با نام وردنگار و لینک دهی مستقیم مجاز است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.