تغذیه مناسب برای مبتلایان بیماری های قلبی و عروقی

0

تغذیه مناسب بخش مهمی از پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی اولیه، ثانویه و سوم است. در افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی، درمان های تغذیه ای، در کنار درمان های دارویی  همیشه باید انجام شود. توصیه های غذایی برای این بیماران در درجه اول بر روی هرم غذایی شان تأثیر می گذارد.

همانطور که شما احتمالا می دانید در حال حاضر، بیماری های قلبی عروقی عامل اصلی مرگ در سراسر جهان است. بنابراین لازم است که اهمیت تغذیه مناسب در پیشگیری از این بیماری ها را درک کنیم.

همانطور که قبلا در مقاله تغذیه مناسب برای افراد دیابتی گفتیم، کنترل و افزایش کیفیت تغذیه بخش مهمی از همه پیشگیری ها است:

پیشگیری اولیه، که شامل پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی در افرادی که هنوز به این بیماری دچار نشده اند، می شود.

پیشگیری ثانویه به کنترل علائم بیماران مبتلا به بیماری قلبی عروقی در مراحل اولیه اشاره دارد. این شامل استفاده از یک رژیم غذایی مناسب و همچنین تغییر سبک زندگی شان، همراه با استفاده از داروهای مناسب که  توسط پزشک تجویز شده است , می باشد.

پیشگیری ثالثیه به بیمار مبتلا به بیماری قلبی عروقی در مرحله پیشرفته اشاره دارد.

 تغذیه افراد سالم برای جلوگیری از بیماری قلبی عروقی

در اینجا برخی از راهنمایی های تغذیه سالم برای کاهش خطر بیماری قلبی عروقی اشاره کرده ایم.

اگر اضافه وزن دارید، این وزن اضافی را از دست بدهید! چاقی یک عامل خطر عمده برای حمله قلبی و سکته مغزی است!

چربی باید کمتر از ۳۰٪ از کل مصرف انرژی روزانه شما را تشکیل دهد.

چربی های اشباع شده باید کمتر از ۵٪ کل مصرف انرژی روزانه تان را تشکیل دهند و باید با اسیدهای چرب اشباع نشده (مانند امگا ۳ و اسیدهای چرب امگا ۶) جایگزین شوند.

مطالب مرتبط
5 درمان خانگی برای جوش های هورمونی

کربوهیدرات های مجتمع (پلی ساکارید ها، به طور عمده از میوه ها و سبزیجات) باید حداقل ۶۰٪ از کل مصرف انرژی روزانه شما را تشکیل دهند.

مصرف کلسترول باید کمتر از ۳۰۰ میلی گرم در روز باشد.

مصرف نمک باید روزانه کمتر از ۵ گرم باشد، به خصوص در افراد مبتلا به فشار خون بالا.

افرادی که بیماری قلبی عروقی دارند باید مطابق توصیه های هرم غذایی که توسط سازمان بهداشت جهانی توصیه می شود غذا بخورند. اجزای اصلی تغذیه باید غلات (به ویژه جو، گندم جو،  گندم سیاه ) و خوردن میوه ها و سبزیجات تازه باشد. شما همچنین می توانید از شیر و فراورده های لبنی استفاده کنید، اما همیشه منابعی را که دارای محتوای کم چربی هستند را انتخاب کنید.

گوشت ماهی (بو داده یا پخته شده) به شدت برای افرادی که بیماری قلبی عروقی دارند توصیه می شود (باید حداقل ۳ بار در هفته خورده شود). ماهی یک منبع عالی از اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است که از آسیب رساندن به عروق خونی جلوگیری می کند و خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته را کاهش می دهد.

توصیه می شود کسانی که گوشت مرغ می خورند، از سرخ کردن آن اجتناب کنند.

 شما همچنین می توانید گوشت گوساله بخورید و از مصرف گوشت هایی با محتوای بالای اسیدهای چرب اشباع شده، اجتناب کنید.

 سعی کنید مصرف ادویه جات و ترشی جات، به خصوص نمک را کاهش دهید. توصیه نمی شود بیش از یک قاشق چای خوری نمک در روز مصرف کنید.

 برای بیماران قلبی عروقی، مهم است که مواد مغذی ضروری را از طریق غذا یا به صورت مکملهای غذایی دریافت کنند. مصرف ویتامین B6، اسید فولیک (ویتامین B9)، ویتامین B12 و ویتامین B17 بسیار مهم هستند زیرا سطح هموسیستئین در خون را کاهش می دهند و نتیجه آن را بهبود می بخشد. ویتامین B3 (اسید نیکوتینیک) باعث کاهش سطح کلسترول خون می شود.

مطالب مرتبط
چگونه پردنیزون باعث بهبود حملات آسمی می شود؟

بیماران قلبی عروقی، علاوه بر ویتامین های گروه B، باید  ویتامین E و ویتامین C و همچنین مواد معدنی و عناصر کمیاب (کلسیم، منیزیم و سلنیوم) ضروری را دریافت کنند.

اگرچه ما بر این باوریم که بهتر است تمام این ویتامین ها را از طریق غذا به دست آورید، اما متاسفانه تقریبا غیرممکن است که نیازهای روزانه ویتامین بدنتان را با غذا تامین کنید. بنابراین، گاهی لازم است از مکمل های غذایی استفاده شود.

اساسا هر بیماری قلبی عروقی به علت آترواسکلروز رخ می دهد که عمدتا ناشی از افزایش کلسترول و تری گلیسیرید است. بنابراین، بسیار مهم است که کلسترول و تری گلیسیرید خود را در حد نرمال نگه دارید.

 اختصاصی وردنگار – هرگونه کپی برداری با نام و لینک دهی مستقیم مجاز است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.