کمر، لگن یا ران بزرگتر میتواند خطر حمله قلبی را در زنان افزایش دهد

0

این موضوع شناخته شده است که چاقی، خطر ابتلا به حمله قلبی را در مردان و زنان افزایش می دهد، اما تحقیقات اخیر منتشر شده در مجله انجمن قلب آمریکا نشان می دهد که در مورد زنان، اندازه لگن و دور کمر ممکن است بهترین شاخص های تشخیص خطر باشد. براساس یک مطالعه جدید، برای زنان، اندازه دور کمر و نسبت دور کمر به ران ممکن است بر خطر حمله قلبی تاثیر بگذارد.

چاقی در زنان و حمله قلبی

شاخص توده بدنی بالاتر (BMI) به معنی افزایش خطر انفارکتوس میوکارد یا حمله قلبی است و به طور کلی این ارتباط بین شاخص توده بدنی و خطر حمله قلبی، بین مردان و زنان یکسان است. اما به عنوان یک  شاخص اندازه گیری، BMI هیچ چیز درباره توزیع چربی بدن نمی گوید و بین انواع چربی ها مانند چربی احشایی و یا چربی زیر جلدی تفاوتی لحاظ نمیکند.

چربی احشایی به این دلیل نامگذاری شده است که در اطراف اندام های داخلی بدن مانند پانکراس، کبد و روده ایجاد می شود. این نوع چربی بیشتر با خظر مقاومت انسولین و سایر عوامل خطر مرتبط با بیماری قلبی ارتباط دارد.

نوع جنسیت ممکن است بر نوع چربی که فرد بیشتر مستعد ابتلا به آن است، تاثیر بگذارد. به عنوان مثال، مطالعات نشان داده اند که مردان احتمال بیشتری دارند که چربی احشائی را داخل بدن خود جمع آوری کنند، در حالی که در زنان بیشتر این احتمال وجود دارد که چربی زیر پوستی بیشتری داشته باشند. در حال حاضر، این مطالعه جدید روی توزیع چربی بدن و ارتباط آن با خطر ابتلا به حمله قلبی تمرکز نموده است.

محققان با هدایت سنن پیترز از موسسه بهداشت جهانی جورج در دانشگاه آکسفورد انگلیس، حجم بدن و شکل آن را در  تقریبا نیم میلیون نفر بزرگسال برای یافتن بهترین شاخص در زمینه پیش بینی خطر حمله قلبی مطالعه کردند. 

مطالب مرتبط
چه مقدار کرم ضد آفتاب می تواند از شما در برابر آفتاب محافظت نماید

افزایش نسبت دور کمر به ران در زنان خطرناک است

پترس و همکارانش با استفاده از پایگاه داده بیوبانک انگلستان، تقریبا ۵۰۰۰۰۰ نفر از افراد بین ۴۰ تا ۶۹ ساله را بررسی کردند که طی مدت ۷ سال مورد مطالعه و آزمایش قرار گرفتند. در طی این زمان، ۵۷۱۰ مورد حمله قلبی ثبت شد – ۲۸ درصد آن در زنان رخ داده است. این تیم مدل های رگرسیون Cox را برای محاسبه خطر انفارکتوس میوکارد (حمله قلبی) مرتبط با شاخص توده بدنی، و همچنین ” اندازه دور کمر، نسبت دور کمر به ران و نسبت دور کمر به قد فرد” را مورد استفاده قرار داد. این مطالعه نتایج جالبی در رابطه با تفاوت های جنسیتی در خطر حمله قلبی به دست آورد. نویسندگان این یافته ها را  به شکل زیر خلاصه می کنند:

“گرچه اندازه های کلی و مرکزی چاقی، هر یک اثرات زیان آور عمیقی را در خطر ابتلا به حمله قلبی در هر دو جنس به همراه دارد، نسبت دور کمر و نسبت دور کمر به ران خطر ابتلا به حمله قلبی را بیشتر در زنان افزایش می دهد نسبت به مردان. “

“نسبت دور کمر به ران بیشتر از شاخص کلی توده بدنی، با خطر ابتلا به حمله قلبی در هر دو جنس مرتبط است، اما این موضوع به ویژه در مورد زنان تاثیر بیشتری دارد.” یافته های ما از این موضوع حمایت می کند که داشتن چربی در اطراف شکم (مشخصه بدنی شکل سیب) به نظر می رسد خطرناک تر از چربی احشایی است که معمولا در اطراف کمر قرار می گیرد (به عنوان مثال شکل گلابی). “

با این حال، این اولین مطالعه ای نیست که به  موضوع توزیع چربی بدن و ارتباط آن با سلامت قلب و عروق زنان  انجام شده باشد. تحقیقات قبلی که خبرگزاری های “پزشکی امروز” گزارش داده است حاکی ازینست که در حالی که هر دو مردان و زنان دارای چربی احشایی هستند، اما ریسک ابتلا به حمله قلبی در زنان بیشتر است.

مطالب مرتبط
طبق تحقیقات بدست آمده، تعاملات اجتماعی از حافظه محافظت می‌ کند

بر اساس آخرین آمار مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC)، بیش از ۳۶ درصد از بزرگسالان در ایالات متحده چاق هستند و زنان بیشتر از مردان در این خصوص آسیب می بینند. توجه داشته باشید، بیش از ۳۸ درصد از زنان ایالات متحده چاق هستند، در حالی که کمی بیش از ۳۴ درصد از مردان این شرایط را دارند.

اختصاصی وردنگار؛ هرگونه کپی برداری با نام و لینکدهی مستقیم مجاز است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.