چگونه چای را دم کنیم؟ + مدت زمان لازم برای دم کشیدن انواع چای

0

با دم کردن چای، مواد فعال و عطر و طعم برگ چای را آزاد می کنید و این امر گام مهمی در تولید انواع مختلف چای می باشد.

چای دم کشیده چیست؟

دم کردن چای به این معناست که شما چای را در آب گرم یا جوش خیس می کنید. چای از صدها ترکیب شیمیایی متفاوتی تشکیل شده و هر کدام به آب واکنش متفاوتی نشان می دهند. زمان و درجه حرارت به منظور دم کشیدن هر نوع چایی متفاوت است.

اگر چای زیاد بجوشد طعم تلخی پیدا می کند و همچنین ممکن است مواد تشکیل دهنده و طعم دهنده خود را از دست بدهد. در حالی که آب، شایع ترین مایع برای دم کردن چای می باشد ولی با این حال، با شیر هم می توان چای را دم کرد. علاوه بر این ، شیر طعم قوی تری نسبت به آب دارد بنابراین نیاز است که یک چای بسیار قوی استفاده کنید تا حالت ویسکوزیته و طعم شیر را از بین ببرد.

چگونه چای را دم کنیم؟

دم کردن چای بسیار ساده است. می توانید در یک قوری یا یک لیوان این کار را انجام دهید. چایی های مختلف، زمان های مختلفی را هم برای دم کشیدن نیاز دارند. برخی ممکن است در مدت زمان ۱ تا ۲ دقیقه دم بکشند و عطر و طعم فوق العاده ای هم داشته باشند و برخی ممکن است ۱۰ تا ۲۰ دقیقه زمان لازم داشته باشند. اگر می خواهید یک فنجان بزرگ چای داشته باشید، باید از مدت زمان دم کشیدن چای آگاهی داشته باشید.

چای را بشوئید

چای شسته شده نسبت به چای کیسه ای معمولا مدت زیاد تری زمان برای دم کشیدن لازم دارد زیرا چای کیسه ای با برگه ای خرد شده ی چای پر شده اند و زمان کمتری برای دم کشیدن لازم دارد.

مطالب مرتبط
کاربرد و عوارض تزریق آمپول بتافرون ( Betaferon )

چای سبز

هنگام دم کردن چای سبز ابتدا آب را بجوشانید اما قبل از اینکه بخواهید چای را به آب اضافه کنید، اجازه دهید ۱ تا ۲ دقیقه آب خنک شود. سپس کیسه های چای سبز را به مدت ۱ تا ۳ دقیقه درون آب جوش گذاشته و ۲ تا ۴ دقیقه زمان لازم است تا دم بکشد.

چای سیاه

برای چای سیاه آب جوش را مستقیما و بلافاصله روی برگ های چای بریزید و بسته به اینکه بخواهید اصطلاحا پررنگ یا کم رنگ باشد، زمان ۳ تا ۵ دقیقه برای دم کشیدن این چای مناسب است.

چای اولانگ

اگر قصد خوردن چای اولانگ را دارید مانند چای سیاه، آب جوش را بلافاصله روی برگ های چای بریزید. برای یک عدد چای کیسه ای اولانگ، ۳ تا ۵ دقیقه زمان لازم است تا دم بکشد و برای چای غیر کیسه ای اولانگ، ۵ تا ۷ دقیقه زمان مناسب می باشد.

چای سفید

این چای محبوب، فقط باید در آب جوش قرار بگیرد. چای سقید در مدت ۲ تا ۳ ثانیه دم می کشد و آماده خوردن می گردد ولی برگ های بزرگ این چای، ۲ تا ۳ دقیقه زمان نیاز دارند تا کاملا دم بکشند.

چای بابونه

این چای را باید در آب جوش ریخته و ۵ دقیقه زمان بدهید تا دم بکشد.

تفاوت دم کردن و خیساندن چای

هنگامی که چای را دم می کنید، در واقع چای را آماده کرده و می توانید مواد اضافی مانند شیرینی ها یا ادویه جات را به آن اضافه کنید ولی خیساندن چای، بخش خاصی از فرآیند آماده سازی است یعنی مواد اولیه چای را در مایعات گرم یا جوش بریزید تا عصاره ها و طعم دهنده های مختلف آن  از چای خارج شود.

اختصاصی وردنگار – هرگونه کپی برداری با نام و لینکدهی مستقیم مجاز است

مطالب مرتبط
برای جلوگیری از بیماری های شایع مقاربتی بیشتر چای سیاه بنوشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.