عامل خطر جدیدی برای سرطان دهان کشف شده است

سرطان دهان

0

در برخی مناطق، میزان سرطان دهان رو به افزایش است. اخیرا در یک مطالعه ، عامل خطر جدیدی کشف شده است که می تواند دلیل این افزایش اخیر این بیماری را توضیح دهد. در برخی از نقاط جهان، طی چند دهه گذشته میزان سرطان دهان افزایش یافته است.

به عنوان مثال، در انگلستان میزان سرطان دهان ۶۸ درصد افزایش یافته که این عدد در سالهای ۱۹۹۲-۱۹۹۵ از هشت مورد در ۱۰۰۰۰۰۰ نفر به ۱۳ مورد در هر ۱۰۰۰۰۰ در سال ۲۰۱۲-۲۰۱۴ افزایش یافت.

در ایالات متحده، میزان سرطان دهان و مرگ و میر ناشی از آن به طور کلی کاهش یافته است. با این حال، هنگامی که آمار و داده ها در سطح ایالتی مورد بررسی قرار گرفت، داده ها پیچیده تر از قبل خود را نشان می دهند.

به عنوان مثال،میزان مرگ و میر سرطان دهان در نوادا، کارولینای شمالی، آیووا، اوهایو، مین، آیداهو، داکوتای شمالی و وایومینگ به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

برخی از عوامل خطر شناخته شده ی سرطان دهان عبارتند از استعمال دخانیات، نوشیدن الکل، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) و جویدن آدامس بیتل کوید ، که ترکیبی از ترکیبات طبیعی بوده که در یک برگ درخت بتل پیچیده میشود و در برخی مناطق آسیای جنوب شرقی محبوب است.

در هند، سرطان دهان شایع ترین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان ۳۰-۶۹ ساله است. دانشمندان معتقدند که جویدن آدامس برگ درخت بتل می تواند عامل بسیاری از این مرگ و میر ها باشد.

یک عامل خطر جدید برای سرطان دهان

گرچه دانشمندان برخی از عوامل ریسک ابتلا به سرطان دهان را تایید کرده اند، هنوز در مورد دانستن چگونگی و چرای تاثیر سرطان دهان بر روی برخی افراد خاص و ابتلای آنها به این بیماری،راه زیادی در پیش دارند.به تازگی، دانشمندان در تلاش برای بررسی یکی دیگر از عوامل خطر بالقوه سرطان دهان بوده اند:یعنی آلودگی هوا.

مطالب مرتبط
علائم و علل خارش شکم چیست؟

محققانی که توسط وزارت علوم و فناوری در تایوان پشتیبانی می شوند، یافته های خود را این هفته در مجله پزشکی تحقیقاتی منتشر کردند.

به طور خاص، تیم تحقیقات تمرکز خود را بر تاثیر ذرات ریزی که به عنوان PM2.5 شناخته شده اند،گذاشتند. این ذرات مایع یا جامد بوده و ۲.۵ میکرومتر یا کمتر قطر دارند.

محققان از قبل می دانستند که PM2.5 تاثیر منفی ای روی سلامت قلب و عروق و سیستم تنفسی دارد، اما همچنان می خواهند بدانند که آیا قرار گرفتن در معرض سطوح بالاتر PM2.5 امکان خطر ابتلا به سرطان دهان را افزایش خواهد داد یا خیر.

برای بررسی این موضوع، از ۴۸۲،۶۵۹ مرد ۴۰ ساله یا بیشتر از ۴۰ سال اطلاعاتی را جمع آوری کردند. همه شرکت کنندگان به مراکز خدمات بهداشت مراجعه کرده و اطلاعات مربوط به سیگار کشیدن و جویدن آدامس برگ درخت بتل را گزارش داده بودند.

سپس محققان به جمع آوری داده ها از ۶۶ ایستگاه کنترل کیفیت هوا در سراسر تایوان اقدام کردند. با رجوع به پرونده های بهداشتی شرکت کنندگان، دانشمندان توانستند میزان درمعرض  PM2.5 بودن هر فرد متقاضی را تخمین بزنند.

خطر ابتلا به سرطان دهان ۴۳ درصد افزایش یافت

محققان همان اطلاعات و داده ها را درطی سال های ۲۰۱۲-۲۰۱۳ جمع آوری کردند. در طول این مدت، ۱۶۱۷ مرد دچار سرطان دهان شدند . همانطور که انتظار می رفت، هر دو عامل سیگار کشیدن و جویدن آدامس برگ درخت بتل خطر ابتلا به سرطان دهان را افزایش داد.

پس از در نظر گرفتن تعدادی از عوامل تاثیر گذار، محققان نشان دادند که قرار گرفتن در معرض PM2.5 نیز خطر ابتلا به سرطان دهان را افزایش خواهد داد.

محققان افرادی را که در معرض مقدار PM2.5 کمتر از ۲۶.۷۴ میکروگرم در متر مکعب بودند را با افراد در معرض مقدار بالاتر از ۴۰.۳۷ میکروگرم در متر مکعب، مقایسه کردند. آنها سطوح بالاتر PM2.5 را با افزایش ۴۳ درصدی خطر ابتلا به سرطان دهان ارتباط دادند. به گفته نویسندگان این پروژه:

مطالب مرتبط
نوشیدن چای داغ می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد

این اولین مطالعه با مقیاس جمعیتی بزرگ در ارتباط PM2.5 با سرطان دهان می باشد.این یافته ها به شواهد رو به رشد اثرات نامطلوب PM2.5 بر سلامت انسان افزوده و مهر تاییدی بر آن بوده است.

درکنار موضوع رابطه PM2.5 با سرطان دهان، محققان ارتباط بین سطح بالای اوزن و افزایش خطر ابتلا به این بیماری را نیز کشف  و شناسایی کرده اند.

چالش بعدی برای محققان  این خواهد بود که بدانند چطور این ذرات ممکن است باعث ایجاد سرطان دهان شوند. اگر چه این مهم، نیاز به مطالعات دقیق تر دارد، بعضی ها این تئوری را بیان می کنند که ترکیبات سرطان زای موجود در PM2.5، از جمله هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای و فلزات سنگین، ممکن است بخشی از پاسخ باشند.

از آنجا که این ذرات دارای قطر کوچکی هستند بدن آنها را بطور نسبتا راحتی جذب می کند، و همانطور که از بدن عبور می کنند به طور بالقوه سبب ایجاد آسیب نیز می شود.

با این حال، محققان به ما گوشزد می کنند که مراقب باشیم – این یک مطالعه تحقیقاتی است، بنابراین نمی تواند به طور قطعی ثابت کند که آلودگی هوا باعث سرطان دهان می شود یا خیر ،همچنین این مطالعه مشخص نکرده که دقیقا چه مقدار PM2.5 وارد دهان می شود.

این مشاهدات نیاز به تحقیقات بیشتر دارد، اما از طرفی اندازه جامعه آماری بزرگ این مطالعات نشان می دهد که نتایج این مشاهدات ارزش پیگیری را دارند.

هرگونه کپی برداری با نام وردنگار و لینک دهی مستقیم مجاز می باشد

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.