سرطان پستان : یک رژیم کم چربی ممکن است میزان بقای فرد به زندگی را بهبود بخشد

0

سرطان پستان: تحقیقات جدید در حال حاضر نشان می دهد که مصرف کمتر چربی در رژیم غذایی پس از تشخیص سرطان سینه، ممکن است به میزان قابل توجهی میزان بقای فرد را بهبود بخشد.

برآوردها نشان می دهد که در ایالات متحده،  از هر ۸ زن ، ۱ نفر ، مبتلا  به نوعی سرطان تهاجمی می شود. اگر سرطان فقط در پستان تشخیص داده شود و به سایر قسمت های بدن گسترش پیدا نکند، ۹۹ درصد از افراد، حداقل می توانند ۵ سال زنده بمانند و به زندگی خود ادامه بدهند.

همچنین اگر سرطان به غدد لنفاوی اطراف گسترش یافته باشد، ۸۵ درصد از بیماران مبتلا به سرطان سینه، همان  ۵ سال می توانند زنده باشند. با این حال، اگر سرطان به قسمت های دیگری از بدن منتقل شود، این میزان به ۲۷ درصد کاهش می یابد.

اما برخی از عواملی که بر میزان بقای فرد، تاثیر می گذارند چیست؟ بعضی مطالعات نشان داده اند که بعنوان مثال، چاق بودن، می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان و حتی مرگ را، ۳۵تا ۴۰درصد افزایش دهد.

آیا این بدان معناست که گرفتن یک رژیم کم چربی، احتمال شانس ابتلا به سرطان و بقاء کلی بیمار را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟

شانس بقای بیشتر

دکتر چلبوسکی و همکارانش، نتایج حاصل از آزمایشات  بالینی در زنان  (WHI) را مورد بررسی قرار دادند که نشان داد بین شانس بقای بیشتر و داشتن یک رژیم غذایی کم چربی، رابطه ای وجود دارد.

این مطالعه که در بین ۴۸۸۳۵ زن یائسه ، در بین سالهای ۱۹۹۳ و ۱۹۹۸  انجام شد، نشان نداد که آیا شانس بقای بیشتر، ناشی از داشتن عادات غذایی قبل از ابتلا به سرطان سینه است یا خیر.

همچنین داشتن یک رژیم کم چرب ، به  بهبود سلامتی بدن نیز کمک میکند که میتواند هیچ ارتباطی با سرطان پستان نداشته باشد. بنابراین داشتن عمر و زندگی طولانی، می تواند با عوامل دیگری نیز در ارتباط باشد.

مطالب مرتبط
هیپوپروتئینمی یا کمبود پروتئین خون

بنابراین، برای برطرف شدن این شک و تردید، دکتر و همکارانش این مطالعه و آزمایش تصادفی را انجام دادند.

محققان ۱۹،۵۴۱ زن مبتلا به سرطان سینه را مورد آزمایش و بررسی قرار دادند و میزان چربی رژیم غذایی آنها را ۲۰ درصد کاهش دادند و در مقابل مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دادند.

محققان همچنین، ۲۹۲۹۴ بیمار مبتلا به سرطان پستان تحت کنترل را که یک رژیم غذایی معمولی داشتند را، مورد بررسی قرار دادند.

تغییرات رژیم غذایی بطور متوسط، ۸ سال و نیم یه طول انجامید، در صورتیکه تجزیه و تحلیل این تغییرات توسط محققین، بطور متوسط، ۱۱ سال و نیم به درازا کشید.

مسلما، زنانی که ۸۲% میزان چربی رژیم غذایی خود را کاهش داده بودند، ۱۰ سال شانس بقاء بیشتری نسبت به زنانی داشتند که ۷۸% میزان چربی دررژیم معمولی خود را کاهش داده بودند.

علاوه بر این، مرگ و میر در گروهی که چربی کمتری مصرف میکردند خیلی کمتر از گروهی بود که رژیم معمولی داشتند. ۱۲۰ نفر از گروهی که تحت رژیم معمولی بودند جان خود را از دست دادند، در حالیکه فقط ۶۸ نفر از گروه دیگر، جان خود را از دست دادند.

محققان بر این باورند که تغییرات در رژیم غذایی ممکن است در بروز سرطان پستان نقش داشته باشند، و  نتیجه اینکه تغییرات مداوم  در رژیم غذایی،به حفظ این نتایج مثبت، کمک میکند.

اختصاصی وردنگار – هرگونه کپی برداری با نام و لینک دهی مستقیم مجاز است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.