سفادروکسیل (Cefadroxil) چگونه عفونت را درمان می کند؟

سفادروکسیل دارویی از گروه سفالوسپورین ها (آنتی بیوتیک سفالوسپورین) است. سفادروکسیل با کشتن باکتری ها (ضد باکتری)  عمل می کند و برای درمان تعدادی از عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرد:

  • عفونت های دستگاه تنفسی (لوزه، گلودرد، پنومونی)
  • عفونت های گوش میانی (مدیای اوتیت)
  • عفونت های زنان و زایمان
  • عفونت های دستگاه ادراری (سیستیت، پیلونفریت)
  • عفونت های پوستی و بافت نرم

احتیاط

  • از مصرف سفادروکسیل، باید در بیمارانی که به این دارو یا داروهای مشابه مانند سفالکسین (پالیترکس)، سفتریاکسون (لونگاسف)، سفپیم، سفتازیدیم، سفوروکسیم، سفدینیر، سفادروکسیم حساسیت دارند اجتناب شود. شما باید بدانید که بیمارانی که به پنیسیلین و داروهای مشابه حساسیت دارند: آمپی سیلین، آموکسی سیلین، آمپی سیلین، آموکسی سیلین (پانکلاو) حساس باشند، همچنین ممکن است به سفادروکسیل، حساسیت یا آلرژی داشته باشند.
  • در بیماران مبتلا به اختلالات کلیوی (اگر کلیه کراتینین کمتر از ۵۰ میلی لیتر در دقیقه باشد)، باید با احتیاط های اضافی از سفادروکسیل، استفاده شود.
  • بیماران مبتلا به کولیت مزمن مثانه (عفونت روده ای) ناشی از آنتی بیوتیک ها باید از مصرف سفادروکسیل، اجتناب کنند. اگر اسهال دارید، با پزشک خود مشورت کنید، زیرا اسهال ممکن است نشانه ای از کولیت (عفونت روده ای) باشد.

استفاده از سفادروکسیل در دوران بارداری و تغذیه با شیر مادر

طبق گفته FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) سفادروکسیل متعلق به گروه B است. این بدان معنی است که مطالعات حیوانی نشان داده است که سفادروکسیل برای جنین مضر نیست، اما مطالعاتی در مورد انسان انجام نشده است. در مورد ریسک ها و چگونگی استفاده از این دارو در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

سفادروکسیل، به شیر مادر منتقل می شود، بنابراین در هنگام مصرف کپسول های سفادروکسیل باید از تغذیه نوزاد با شیر مادر اجتناب نمایید.

نحوه استفاده

  • دوز بستگی به نوع و شدت عفونت دارد. با غذای بدون چربی یا یک فنجان آب می توانید از آن استفاده کنید.
  • دوز معمول برای بیماران بالای ۱۲ سال ۵۰۰ یا ۱۰۰۰ میلی گرم دو بار در روز (هر ۱۲ ساعت) است. مدت درمان باید ۷-۱۰ روز باشد. مهم است که کپسولهای سفادروکسیل، را تا زمانی که پزشک شما توصیه می کند مصرف کنید، حتی اگر احساس می کنید بهتر شده اید. به این ترتیب شما از مقاومت باکتریایی نسبت به آنتی بیوتیک ها جلوگیری خواهید کرد.
  • برای درمان عفونت های پوستی و بافت نرم، سفادروکسیل، در دوز ۱۰۰۰ میلی گرم یکبار در روز استفاده می شود.
  • برای عفونت های دستگاه ادراری (پیلونفریت)، سفادروکسیل، در دوز ۱۰۰۰ میلی گرم دو بار در روز، به مدت ۲ هفته استفاده می شود.
  • در کودکان زیر ۱۲ سال، دوز سفادروکسیل، باید بر اساس وزن بدن کودک محاسبه شود. سفادروکسیل، باید به شکل شربت در کودکان مورد استفاده قرار گیرد.
مطالب مرتبط
نحوه مصرف کورنرژل ( Corneregel ) + بررسی عوارض و تداخلات دارویی

استفاده از داروهای دیگر (تداخلات دارویی)

هیچ ارتباطی بین سفادروکسیل، با سایر داروها یا مواد غذایی وجود ندارد. تنها شناخته شده است که سفادروکسیل، ممکن است بر نتایج آزمایشات آزمایشگاهی خاص تأثیر بگذارد. لازم است در مورد تمام داروها و داروهای گیاهی که مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید.

اثرات جانبی

سفادروکسیل، ممکن است عوارض جانبی زیر را ایجاد نماید: حالت تهوع، استفراغ، اسهال، سوء هاضمه، سردرد، سرگیجه، عفونت های دیگر (کاندیدیازیس تناسلی، کولیت)، کاهش در تعداد سلول های سفید خون در خون (لکوپنی)، درد مفاصل، آنفلوآنزا مانند علائم (تب و گلودرد)، آسیب کبدی به دنبال زردی (زرد شدن پوست و چشمآلرژی (خارش، تورم صورت، تورم زبان و مشکل تنفس).

در صورت وجود هر گونه عوارض جانبی فوق، بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.

نظرات بسته شده است.