باقی مانده قهوه مصرف شده می تواند خاک را حاصلخیزتر نماید

0

وقتی قهوه داخل فنجان را نوشیدید، با ته مانده آن چه میکنید؟ آیا آنرا مثل آشغال دور میریزید یا در سطل زباله های بازیافت می اندازید؟ محققان اسپانیایی معتقدند که استفاده از باقیمانده قهوه مصرف شده بعنوان وسیله موثر اصلاح خاک، دارای منافع زیادی برای کشاورزی و محیط زیست میباشد.

قهوه یک نوشیدنی بسیار محبوب و سالم است و مصرف فراوان آن در سطح جهان منجر به تولید ۶ میلیون تن باقیمانده قهوه در سال میشود. مقدار زیادی از پس مانده های قهوه ها در محل های دفن زباله ریخته میشوند و همراه با سایر آشغالها از بین میروند.

یافتن استفاده های عملی برای ضایعات قهوه نه تنها باعث کاهش حجم زباله ها میشود، بلکه استفاده مناسبی از آنها در کشاورزی و محیط زیست بعمل می آید.

باقیمانده قهوه مصرف شده دارای ۸۲% کربوهیدرات و ۱۳% پروتئین است که استفاده از آن بعنوان اصلاح کننده خاک تا حد زیادی باعث افزایش مقدار کربن موثر در خاک میشود.

همچنین باقیمانده قهوه موجب کاهش دی اکسید کربن میشود که بعنوان یک عامل آلوده کننده هوا عمل میکند( افزودن سنگ سیلیکات به زمین کشاورزی میتواند باعث بهبود خاک شود و از آن در برابر آفتها و بیماریها مراقبت کند و گاز کربنیک را جذب نماید و امنیت جهانی غذا را افزایش دهد.)

آزمایش تاثیر باقیمانده قهوه مصرف شده بر حاصلخیزی خاک و رشد گیاهان

دانشمندان اسپانیایی دانشگاه گرانادا علاقمند به استفاده بالقوه از باقیمانده قهوه مصرف شده بعنوان یک وسیله موثربرای اصلاح خاک شدند. آنها به اجرای آزمایش هایی برای بررسی تاثیرات باقیمانده قهوه بر روی خاکهای مختلف و محصولات مهم سبزیجات پرداختند.

در آزمایش محققان، آنها سه نوع مختلف از انواع باقیمانده های قهوه را با هم ترکیب کردند که اولی استفاده از دو مقدار متفاوت از باقیمانده قهوه بود که ۲.۵% یا ۱۰% از آنها را به خاک اضافه نمودند.

مطالب مرتبط
چرا آلوئه ورا برای موها مفید است؟

مجموعه های اساسی و ۱۰۰% طبیعی روغن اکنون در دسترس برای خانه شما و استفاده شخصی شماست که شامل اکلیل کوهی و پونه کوهی و درخت چای و برنجاسب و غیره است که همگی ۱۰۰% طبیعی هستند و از نظر ایمنی در آزمایشگاه تایید شده اند. فهرست کامل را در اینجا مشاهده کنید و از این پایگاه خبری حمایت نمایید.

پژوهشگران همچنین از ۲ نوع مختلف خاک کشاورزی بعنوان گزینه دوم استفاده کردند. کالسیسول نوعی خاک است که دارای مقدار زیادی  آهک میباشد. همچنین لوویسول از ۲ لایه از مواد بسیار متفاوت ساخته شده که لایه بالایی سرشار از خاک درخت است و لایه پایینی فاقد خاک رس و آهن میباشد.

این ترکیبات مختلف از اصلاح کننده خاک و انواع خاک در یک دوره ۱۵، ۳۰، ۴۵، یا ۶۰ روزه کشت شدند و از کاهو بعنوان گیاه آزمایشی استفاده گردید.

پس از پایان دوره کشت، محققین به تحلیل خصوصیات شیمیایی و طبیعی خاک پرداختند و میزان کربن و نیتروژن و پتاسیم و فسفر موجود در خاک را محاسبه نمودند.

آنها همچنین توسط ذره بین تصویر بردار دارای پرتو الکترون، از ذرات خاک فیلمبرداری کردند و سرانجام به تجزیه و تحلیل میزان رشد محصول کاهو پرداختند.

باقیمانده قهوه مصرف شده، تاثیر زیادی بر کیفیت خاک دارد

نتایج آزمایشات نشان دادند که هر دو مقدار باقیمانده های قهوه مصرف شده، باعث تقویت مواد مغذی خاک میشوند و نیاز به مقادیری از اصلاح کننده های خاک را تامین میکنند.

کربن اساسی دارای بیشترین افزایش به میزان ۲۸۶% بود و  نیتروژن نیز افزایش مشابهی به میزان ۱۸۸% داشت و پتاسیم به میزان ۴۵% رشد نمود و افزایش فسفر فقط ۹% بود.

تحلیل تصاویر گرفته شده نشان داد که باقیمانده قهوه  مصرف شده باعث تراکم و به هم پیوستگی خاک گردید و میکروبهای خاک به آسانی بر روی آن رشد کردند و توانایی خاک برای تنفس بهتر، ۱۰ برابر بیشتر شد. عیب روش های قبلی این است که کاهو در خاک دارای شرایط فعال، بسیار آهسته تر یعنی به میزان ۲۳۳%  کمتر رشد میکند.

مطالب مرتبط
آیا میوه های زنانه و مردانه را می شناسید؟

سرانجام اینکه تفاوتهایی بین کالسیسول و لوویسول در وقتی که به بررسی اصلاح خاک پرداخته شد، مشاهده گردید.

بر اساس این یافته ها، محققیق معتقدند که حاصلخیزی خاک می تواند از طریق اصلاح و با استفاده از باقیمانده قهوه مصرف شده، به میزان زیادی بهبود یابد.

هرگونه کپی برداری با نام وردنگار و لینک دهی مستقیم مجاز است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.