۸ درمان خانگی برای سوزش سر دل و رفلاکس معده

0

میلیون‌ها نفر از مردمان جهان از معده رنج می‌برند. عموم آن‌ها از داروهایی همچون امپرازول جهت کاهش علائم استفاده می‌کنند اما با اصلاح شیوه‌ی زندگی و رژیم غذایی نیز می‌توان در این راستا گام برداشت. هدف ما در این نوشتار از وردنگار، معرفی درمان‌های خانگی، اعم از اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی، می‌باشد. اگر شما نیز جزو کسانی هستید که به رفلاکس معده و سوزش سر دل دچار اند، درمان‌های خانگی زیر را به کار گیرید.

درمان‌های خانگی رفلاکس معده

۱- پرخوری نکنید:

پایین مری، جایی که مری به معده متصل می‌شود، یک عضله با نام اسفنکتر پایینی مری وجود دارد که معمولاً بسته است مگر آن که غذا از مری به معده وارد شود و یا آروغ از معده به سمت مری بیاید. در افرادی که مبتلا به رفلاکس معده هستند این عضله ضعیف می‌باشد و بنابراین این افراد به کرات بالا آمدن اسید معده را تجربه می‌کنند.

یکی از مواردی که موجب می‌شود اسید معده بالا بیاید این است که میزان غذای داخل معده زیاد باشد و به اسفنکتر پایینی مری فشار وارد آوَرَد. در این هنگام است که با فشار به این اسفنکتر، اسید معده بالا آمده و رفلاکس اتفاق می‌افتد.

لذا اگر از رفلاکس معده رنج می‌برید، حتماً به میزان لازم غذا بخورید و از پرخوری دوری کنید.

۲- وزن‌تان را کم کنید:

عضله‌ای در بالای معده قرار دارد به نام دیافراگم. این عضله در افراد سالم موجب تقویت اسفنکتر پایینی مری می‌شود. اما افرادی که از اضافه وزن و چربی شکم برخوردار اند، فشار شکم‌شان موجب می‌شود که اسفنکتر پایینی مری بالا برود و از حمایت دیافراگم به دور بماند. چنین وضعیتی را “فتق هیاتوس” می‌نامند که خود می‌تواند موجب ترش کردن یا همان رفلاکس معده شود.

در واقع اصلی‌ترین عامل وجود رفلاکس معده در افراد چاق و همچنین زنان باردار، همین فتق هیاتوس است. پس اگر اضافه وزن دارید سعی کنید وزن‌تان را کاهش دهید تا کمکی باشد به درمان رفلاکس معده‌تان.

۳- از یک رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات پیروی کنید:

شواهد حکایت از آن دارند که پیروی از رژیم کم‌کربوهیدرات می‌تواند در کاهش علائم ریفلاکس معده مؤثر باشد. دانشمندان برآن اند که کربوهیدرات‌ها موجب رشد بیش از اندازه‌ی باکتری‌ها شده و افزایش فشار داخل شکم را به همراه دارند. رشد بیش از اندازه‌ی باکتری‌ها اختلال در هضم کربوهیدرات‌ها را موجب می‌شود و وجود مقادیر زیادی کربوهیدرات‌های هضم نشده نیز سبب نفخ شده و آروغ زدن‌های بسیار را با خود به همراه دارد.

بنابراین سعی کنید در رژیم غذایی‌تان کمتر از کربوهیدرات‌ها استفاده کنید.

۴- مصرف الکل را محدود کنید:

مطالعات نشان از تأثیر مصرف الکل بر روی رفلاکس معده دارند. اگر الکل مصرف می‌کنید، سعی کنید مصرف آن را قطع کنید. در صورت عدم توانایی‌تان برای قطع مصرف الکل حتماً مصرف‌اش را کاهش دهید.

۵- آدامس بجوید:

برخی مطالعات نشان می‌دهند که آدامس جویدن در کاهش تولید اسید معده نقش دارد.

۶- مصرف آب مرکبات را کاهش دهید:

یک مطالعه بر روی ۴۰۰ فرد مبتلا به رفلاکس صورت گرفت. در این مطالعه ۷۲ درصد از آن‌ها پس از نوشیدن آب مرکبات، از جمله پرتقال و گریپ‌فروت، رفلاکس معده را تجربه کردند. به نظر می‌رسد صرفاً اسیدیته بودن مرکبات نیست که سوزش معده را به همراه دارد چرا که مصرف آب پرتقال با PH خنثی نیز موجب ایجاد رفلاکس معده شد.

در کل سعی کنید مصرف آب پرتقال، آب نارنج و آب گریپ‌فروت را کاهش دهید تا علائم مربوط به رفلاکس معده‌تان نیز کاهش پیدا کنند.

۷- شب‌ها به هنگام خواب سرتان را بالاتر قرار دهید:

در برخی از افراد، رفلاکس معده به هنگام شب بسیار آزاردهنده است و مانع از خواب می‌شود. در همین راستا، یک مطالعه حاکی از آن است که افرادی که شب‌ها به هنگام خواب سرشان را بالاتر ببرند، بسیار کمتر از دیگران به رفلاکس مبتلا می‌شوند. بنابراین شما نیز سعی کنید شب‌ها پیش از خواب سرتان را بالاتر از شب‌های قبل ببرید.

۸- از خوردن غذا سه ساعت قبل از خواب دوری کنید:

اگر به رفلاکس معده دچار هستید، از سه ساعت قبل از خواب دیگر غذا نخورید. البته این توصیه، توصیه‌ای ست منطقی اما شواهد متعددی آن را پشتیبانی نمی‌کنند. به عنوان مثال یک مطالعه بر روی بیماران مبتلا به رفلاکس نشان داد که غذا خوردن در ساعات پایانی شب تأثیری بر روی سوزش معده ندارد. اما در عین حال، مطالعه‌ای دیگر نشان می‌دهد که ارتباط مستقیمی میان خوردن غذا در آخر شب و رفلاکس معده وجود دارد.

البته این مورد ممکن است به خودِ فرد نیز بستگی داشته باشد.

سخن آخر

جز موارد بالا برخی روش‌های دیگر نیز برای کاهش بروز رفلاکس معده وجود دارند. به عنوان مثال توصیه می‌شود که شب‌ها به هنگام خواب، رو به سمت راست نخوابید. شاید چون مری از سمت راست وارد معده می‌شود و به هنگام خوابیدن به سمت راست راه برای ورود اسید به مری بازتر از همیشه است. اما بدیهی است که چنین راه‌حلی نمی‌تواند آن‌چنان عملی باشد چرا که به هنگام خواب کنترل دست انسان نیست.

روش درمانی دیگر کاهش مصرف قهوه است. گویا قهوه نیز در افزایش سوزش سر دل نقش دارد. بهتر است مصرف پیاز را نیز کاهش دهید چرا که پیاز، خصوصاً پیاز نارس، موجب افزایش سوزش سر معده می‌شود.

تمامی روش‌های درمانی‌ای که در بالا گفته شد را امتحان کنید تا رفلاکس معده‌تان بهبود یابد.

منبع:Healthline

 

مطالب مرتبط
با 7 خاصیت جینسینگ آشنا شوید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.