در صورت مصرف آنتی بیوتیک چه مواد غذایی را میتوان خورد؟

آنتی بیوتیک

آنتی بیوتیک ها نوعی دارو هستند که بر علیه باکتری ها به مبارزه می پردازند و باعث کشتن یا متوقف کردن تکثیر آنها می شوند. مصرف آنتی بیوتیک ها اغلب با عوارض جانبی دستگاه گوارش همراه است. این عوارض عبارتند از:

  • حالت تهوع
  •  اسهال
  •  نفخ شکم
  •  سوء هاضمه
  •  درد شکم
  • از دست دادن اشتها

این عوارض جانبی شاید مقداری ناخوشایند باشند، اما به سرعت از بین می روند.

خوردن غذاهای خوب و داشتن یک رژیم غذایی مناسب می تواند از بروز این چنین عوارض پر درد سری جلوگیری کند و  به روند بهبودی شما کمک کند در این مقاله به شما می گوئیم که در زمان مصرف آنتی بیوتیک، چه غذاهایی را بخورید و از خوردن چه چیزهایی پرهیز کنید.

مواد غذایی که در زمان مصرف آنتی بیوتیک ها، نباید بخوریم

مصرف برخی از غذاها در تاثیر آنتی بیوتیک ها بر بدن، دخالت می کنند.

 مواد غذایی شامل گریپ فروت و آب گریپ فروت می تواند از تجزیه و جذب درست دارو توسط بدن، جلوگیری کند.

گذشته از این، برخی تحقیقات نشان می دهند که خوراکی هایی حاوی مقادیر بالای کلسیم، مانند آب پرتقال، در جذب بعضی از آنتی بیوتیک ها، دخالت می کند.

الکل و آنتی بیوتیک ها

در زمان مصرف هر دارویی، باید از خوردن الکل پرهیز کنید. در اغلب موارد، نوشیدن متعادل الکل، با مصرف آنتی بیوتیک ها تداخلی نخواهد داشت، اما احتمال اینکه عوارض جانبی را بدتر کند، وجود دارد.

در صورت مصرف هر یک از آنتی بیوتیک های زیر، پزشک  توصیه می کند که هیچ  نوع الکلی مصرف نکنید:

loading...

مترونیدازول

 عفونت مربوط به دندان، عفونت واژن، عفونت زخم های پا و جای زخم های عمیق را درمان می کند.

تینیدازول

 عفونت مربوط به دندان، عفونت واژن، عفونت زخم های پا و جای زخم های عمیق را درمان می کند، و  باکتری هایی به نام هلیکوباکتر پیلوری را از روده پاک کند.

مطالب مرتبط
هپاتیت سی: درمان و پیشگیری

نوشیدن الکل در حالی که در یکی از این آنتی بیوتیک ها می تواند واکنش های جدی و علائم زیر را ایجاد کند:

  • حالت تهوع
  •  درد شکمی
  •  گر گرفتگی و داغ شدن
  •  ضربان قلب سریع یا غیر عادی
  •  سردرد
  •  سرگیجه
  •  خواب آلودگی

افراد باید حین مصرف دوره مترونیدازول و ۷۲ ساعت بعد از تمام شدن مصرف یک دوره تینیدازول، از خوردن مشروبات الکلی اجتناب کنند.

نتیجه

برگرداندن میکروبیوم روده به حالت اولیه، پس از مصرف یک دوره از آنتی بیوتیک ها، واجب و حیاتی میباشد.افراد می توانند با خوردن پروبیوتیک ها،پری بیوتیک ها،  غذاهای تخمیر شده و فیبر ، به این حالت کمک کنند.

مصرف پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها، به کاهش عوارض جانبی آنتی بیوتیک ها نیز میتوانند کمک کنند.

بعضی از غذاها می توانند فعل و انفعالاتی را در برابر آنتی بیوتیک ها از خود نشان دهند و تاثیر آنها را کمتر کنند. این خوراکی ها شامل گریپ فروت و غذاهایی هستند که مقدار کلسیم در آنها بالاست، مانند آب پرتقال.

هرگونه کپی برداری با نام و لینکدهی مستقیم مجاز است

نظرات بسته شده است.