از تفاوت آب نارگیل و شیر نارگیل چه میدانید؟
درختان نارگیل در بیشتر از ۸۹ کشور وجود دارند و در مجموع حدود ۱۲ میلیون هکتار از مساحتِ زمین را از آنِ خود کردهاند. وجود تعداد زیادی درخت نارگیل خبر خوبی است، چرا که نارگیل و فرآوردههایاش از مزایای متعددی برای سلامتِ بدن انسان برخوردار اند. اما موضوعی که در ارتباط با نارگیل وجود دارد، و ممکن است شما نیز یک بار هم که شده با آن درگیر شده باشید، تفاوت میان شیر نارگیل و آب نارگیل است. اگر این پرسش برایتان وجود دارد این نوشتار را بخوانید. در ادامه به تفاوت میان شیر نارگیل و آب نارگیل خواهیم پرداخت و مزایای هر یک از آنها برای سلامت بدن را ذکر خواهیم کرد.
الف) تفاوت شیر نارگیل و آب نارگیل:
آب نارگیل همان آبی است که درون میوهی نارگیل قرار دارد. اما شیر نارگیل موردی است که انسان میتواند بسازد، آن هم با ترکیب میوهی نارگیل و آب.
ب) آب نارگیل و مزایایاش:
آب نارگیل از مزایای متعددی برخوردار است و این امر به سبب آن است که این مادهی طبیعی سرشار از کلسیم، منیزیم، منگنز، پتاسیم، سدیم و ویتامین C است. برخی از مزایای آب نارگیل به قرارِ زیر اند:
- آنتی اکسیدانهای موجود در آب نارگیل از بافتهای بدن در برابر خطرات ناشی از فعالیتهای رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند.
- آب نارگیل برای بیماران دیابتی مفید است چرا که منیزیمِ موجود در آن برای جلوگیری از پیشرفتِ این بیماری مفید است.
- نوشیدنِ این نوشیدنی خوشطعم در جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه نیز مفید است.
- مطالعات نشان از آن دارند که این نوشیدنی در کاهش سطح کلسترول و تریگلیسیرید خون نیز مفید است.
- پتاسیمِ موجود در آب نارگیل برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا سودمند میباشد.
ج) شیر نارگیل و مزایایاش:
همانگونه که در بالا نیز گفته شد، شیر نارگیل را میتوان با ترکیب میوهی نارگیل و آب تهیه کرد. البته امکان تهیهی این شیر از فروشگاهها نیز وجود دارد. شیر نارگیل برای کسانی که به عدم تحمل لاکتوز دچار اند و نمیتوانند لبنیات مصرف کنند گزینهای عالی است. افزون بر این، وگانهایی که شیر و سایر لبنیات را نمیخورند نیز میتوانند بر روی این شیر حساب باز کنند، هر چند که کلسیم موجود در آن به نسبت شیر سویا آنچنان زیاد نیست.
برخی از مزایای شیر نارگیل عبارت اند از:
- شیر نارگیل برای کاهش وزن بسیار مفید است، چرا که از تری گلیسرید با زنجیره متوسط برخوردار است. این نوع تری گلیسرید به راحتی هضم شده و انرژی فراوانی به بدن میدهد.
- ثابت شده که مصرف نارگیل در کاهش سطح کلسترول بد خون مؤثر است.
- آنتی اکسیدانها و اسید لوریک موجود در آن میتوانند در کاهش التهابهای شدید مفید باشند.
- همچون روغن نارگیل، شیر نارگیل نیز از خواصِ آنتی باکتریالی و ضد قارچی برخوردار است.
طرز تهیه شیر نارگیل
بهتر است شیر نارگیل را به صورت طبیعی خودتان در منزل تهیه کنید و اقدام به خرید نسخههای فرآوریشدهی آن در فروشگاهها نکنید. در ادامه دستورالعمل بسیار سادهی تهیهی این شیر را برای شما خواهیم آورد.
مواد لازم:
- ۴ فنجان آب
- ۲ فنجان نارگیل ریز شده
مراحل تهیه:
۱- آب را حرارت دهید تا زمانی که داغ شود، و نه آن که به جوش آید.
۲- نارگیلهای ریز شده را در آب بریزید و مدام به هم بزنید تا زمانی که یک حالت کِرِمی به خود بگیرد.
۳- شیر حاصل شده را از صافی عبور دهید.
شیر نارگیلتان آماده است.
اختصاصی وردنگار، هرگونه کپی برداری با نام و لینکدهی مستقیم مجاز است