ال کارنیتین چیست؟ هر آنچه لازم است بدانید

مکمل ال کارنیتین

0

مکمل ال کارنیتین چیست؟ آیا تا به حال به فکر مصرف این مکمل ورزشی افتاده اید؟ چگونه باید این مکمل را مصرف کرد؟ آیا عوارضی برای سلامتی در پی دارد؟ در این مقاله به بررسی دوز مصرف، عوارض و فواید ال – کارنیتین خواهیم پرداخت.

ال کارنیتین چیست؟

کارنیتین در واقع مواد مغذی ضروری موجود در بدن است که در حمل و نقل چربی به میتوکندری سلول ،جایی که چربی ها میتواند به انرژی تبدیل بشوند به شما کمک می کند تا در بدن به شکل انرژی آزاد بشوند .ال – کارنیتین می تواند به افزایش سوختن چربی در بدن شما کمک کند ، سطح انرژی شما را بالا ببرد ، وسلامت قلب شما ارتقاء ببخشد.ال – کارنیتین به طور گسترده ای به عنوان یک روش طبیعی برای کاهش وزن استفاده می شود چون قادر است چربی را در سرعت های بسیار بالاتر بسوزاند. همچنین می تواند هوس های شما را کاهش دهد و باعث افزایش انرژی شما در طول ورزش و افزایش متابولیسم در بدن شما گردد. همچنین کارنیتین برای بالا بردن سلامت قلب و در درمان و مدیریت آنژین ، آریتمی قلبی و بیماری های دیگر استفاده می شود. همچنین توسط ورزشکاران برای ارتقاء استقامت درورزش ها استفاده می شود.

دوز نرمال ال کارنیتین

برای هر سه حالت ،یک دوز۱۰۰۰- ۵۰۰ میلی گرم سه مرتبه در روز (با غذا) معمولا توصیه می شود. مکمل ال – کارنیتین در حال حاضر به عنوان کپسول ، قرص، پودر و مایع به بازار عرضه می شود.

مزایای ال کارنیتین

  • افزایش استقامت
  • کاهش وزن
  • جلوگیری از آسیب عضلانی
  • چربی سوزی
  • افزایش عملکرد مغز
  • تنظیم قند خون

کاهش وزن :

بسیاری از مردم از ال کارنیتین به عنوان راهی برای کاهش وزن سریع استفاده می کنند. برخی مطالعات متوجه شده اند که مکمل ال کارنیتین هنگامی که با ورزش و رژیم غذایی مناسب ترکیب شود، به کاهش وزن موثر کمک می کند.

با این حال نتایج کاهش وزن ال-کارنیتین ممکن است متفاوت باشد ؛ برخی مطالعات نتایج مختلفی را نشان داده اند. به طور مثال در مطالعه ای در استرالیا ۳۶ خانم چاق ال کارنیتین را مصرف کردند و هشت هفته تمرین هوازی انجام دادند، در پایان مطالعه محققان نتیجه گرفتند که ال کارنیتین هیچ تاثیری بر کل بدن یا توده چربی بدن ندارد.

در حالی که ممکن است ال کارنیتین برای برخی افراد نتیجه بخش باشد، نباید به عنوان یک روش ثابت در نظر گرفته شود. ال کارنیتین را همراه با ورزش منظم و رژیم غذایی سالم ترکیب کنید تا حداکثر نتایج را ببینید.

مطالب مرتبط
بدن چقدر پروتئین را می تواند در یک وعده غذایی برای ساخت عضله استفاده کند؟

چربی سوزی :

علاوه بر کاهش وزن، این اسید آمینه به سوزاندن چربی ها نیز کمک می کند. در یک مطالعه در کشور آلمان، شرکت کنندگان با معضل چاقی ، یک رژیم منظم با ال کارنیتین یا بدون آن دریافت کردند. بعد از ۱۰ روز ال-کارنیتین به طور قابل توجهی باعث حذف چربی ها شد.

مطالعه دیگری در مجله فیزیولوژی نشان داد که افزایش مقدار کارنیتین در ماهیچه ها، با افزایش چربی سوزی و مصرف انرژی در طی فعالیت های بدنی، از افزایش چربی های بدن جلوگیری می کند.

سایر غذاهای چربی سوز شامل سرکه سیب، گوشتابه، فلفل کاین و دانه های چیا می باشد.

ال کارنیتین در برابر استیل ال کارنیتین

ال کارنیتین و استیل ال کارنیتین دو فرم مختلف از یک نوع آمینو اسید هستند اما استیل ال کارنیتین پردازش شده است ؛ بنابراین می تواند از سد خونی مغزی عبور کند. هر دو به طور معمول در رژیم غذایی وجود دارند، اما هر یک از آنها منافع منحصر به فردی را برای سلامتی دارد.

در حالی که ال-کارنیتین عمدتا برای سوزاندن چربی و افزایش عملکرد ورزشی استفاده می شود، استیل ال-کارنیتین به سلامت و حافظه مغز کمک می کند.

هر چند هر دو می توانند به صورت همزمان استفاده شوند اما همیشه لازم نیست. مصرفاستیل ال-کارنیتین می تواند مزایای مشابه ال-کارنیتین را به همراه تقویت عملکرد مغز به همراه داشته باشد.

بهبود علائم بیماری ها

ال – کارنیتین نتایج مثبتی را در بیماران دچار درد قلبی ناشی از فعالیت که به آنژین قفسه صدری (Angina Pectoris) معروف است نشان داده و باعث افزایش استقامت آنها در تمرینات ورزشی نوتوانی گردیده است. مشکلات بیماران دچار نارسایی قلبی (Heart Failure)، بیماران با التهاب بافت قلب (Myocarditis) و بیماران دچار پرکاری تیروئید نیز با مصرف ال – کارنیتین کمتر گردیده است. بیشتر تحقیقات نشان داده اند که مصرف ال – کارنیتین باعث افزایش تعداد اسپرم ها و میزان حرکت آنها در مردانی می شود که دچار کمبود تعداد اسپرم و یا ضعف حرکت آنها هستند و به همین دلیل دچار عقیم بودن نسبی می باشند. در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه هم که مشکل از دست دادن پروتئین های خون را دارند، ال – کارنیتین به جایگزین کردن پروتئین از دست رفته کمک نموده است.

مکمل یاری ال-کارنیتین موجب ذخیره سازی گلیکوژن و در نتیجه بهبود سوخت و ساز چربی و افزایش زمان تا خستگی نیز می شود. تولید متابولیت های درگیر در خستگی مثل لاکتات و شاخص های استرس و التهاب عضلانی نیز در هنگام مکمل یاری با ال-کارنیتین کاهش می یابد.

مطالب مرتبط
مکمل بتا آلانین و هر آنچه لازم است در مورد نحوه مصرف آن بدانید

مدارک نشان می دهند که برای افزایش عملکرد ورزشی در ورزشکاران، ترکیب ال-کارنیتین و کربوهیدرات تأثیرات نیروافزایی زیادی دارد و می تواند عملکرد ورزشی را تا ۱۱درصد افزایش دهد. بنابراین در این زمینه توصیه می شود که مکمل ال-کارنیتین با مقادیر قابل قبولی از کربوهیدرات های ساده برای مثال ۶۰ گرم دکستروز یا مالتودکسترین مصرف شود.

روشن است که ال-کارنیتین در بدن ساخته و ذخیره می شود. تولید این اسیدآمینه غیرضروری در بدن با افزایش وزن و چاقی به ویژه چاقی های پایین تنه کاهش می یابد. بنابراین، معمولاً برای کاهش وزن افراد چاق توصیه می شود. با وجود این، اثر بخشی این مکمل برای کاهش وزن و افزایش سوخت و ساز چربی در افراد غیرفعال هنوز روشن نیست، ولی مسلم است که این ماده حتی اگر در کاهش وزن مؤثر باشد، در کنار فعالیت ورزشی تأثیر دارد.

مصرف کارنیتین در موارد زیر احتمالا موثر است :

  •  بهبود وزن کودکان نارس و کم وزن هنگام تولد.
  • پیشگیری از عوارض ناشی از مصرف داروهای ضد تشنج و الپروئیک اسید.
  • بهبود علائم و عوارض ناشی از بیماری های قلبی و نارسایی قلبی ( درد قفسه سینه،حمله قلبی،…).
  • بهبود تپش قلب، عصبانیت و ضعف در بیماری پرکاری غده تیروئید.
  • درمان ناباروری در مردان که ناشی از التهاب بعضی از اعضاء و بافت های تولید مثل مانند ( پروستات، سمینال و اپیدیدیم) است.
  • ادعا شده است کارنیتین ممکن است موثر باشد اما برای استفاده از کارنیتین در موارد ذکر شده به تحقیقات و شواهد بیشتری نیاز است.
  • بهبود خستگی ناشی از افزایش سن، سرطان، هپاتیت و بیماری سلیاک( نوعی اختلال گوارشی).
  • افزایش حجم عضلانی و کاهش توده چربی در افراد مسن.
  • کاهش علایم اختلال بیش فعالی و کم توجهی ( ADHD).
  • بهبود اختلالات خوردن.
  • بهبود دیابت.
  • کاهش کلسترول بالا.
  • درمان اختلالات خون.
  • درمان زخم پا.
  • بهبود اوتیسم.

اثرات جانبی مصرف کارنیتین

مصرف زیاد آن موجب شادی و سرخوشی نسبتاً کمی می شود که می تواند گهگاهی برای پیشرفت وضعیت ذهن و فکر ما مفید باشد. از دیگر اثرات جانبی کارنیتین باید گفت، اگر این ماده بیش از ۳۰۰۰ میلی گرم در روز مصرف شود، ممکن است بدن فرد، بوی ماهی بگیرد. حالت تهوع، اسهال، استفراغ و سردرد نیز در برخی افراد دیده شده است.

مطالب مرتبط
تلاش حیرت انگیز دونده ژاپنی با پای شکسته برای رسیدن به خط پایان مسابقه دوی امدادی ماراتن

موارد منع مصرف ال کارنیتین :

اگر فرد دچار کم کاری تیروئید است نباید ال کارنیتین مصرف کند چرا که با کار هورمونهای تیروئید تداخل می کند.

همچنین در افرادی که دیالیز می شوند این ماده منع مصرف دارد.

در افرادی که ال کارنیتین را برای کاهش وزن مصرف می کنند خطر بروز بی اشتهایی عصبی (anorexia nervosa) وجود دارد زیرا ال کارنیتین اشتها را کم می کند و حساسیت فرد به لاغر شدن میتواند نهایتا منجر به بی اشتهایی عصبی شده و سوء تغذیه شدید را به دنبال داشته باشد.

ال – کارنیتین و مشتقات آن در صورت مصرف صحیح طبق نظر پزشک می توانند تاثیرات مثبتی در افزایش انرژی مورد نیاز بدن و عضلات، بازسازی عضلات، بهبود عملکرد مغزی و کمک به کاهش علائم ناخوشایند برخی از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی، دیابت، پرکاری تیروئید و نارسایی کلیوی داشته باشند. اگرچه اختلاف نظر در مورد اثر چربی سوزی آنها وجود دارد، به نظر نمی رسد که مصرف ال – کارنیتین تاثیر چندانی در کاهش وزن و سوزاندن چربی ها در افراد معمولی بدون رعایت رژیم غذایی و تمرینات نسبتا سنگین ورزشی داشته باشد.

منابع تامین

ال کارنیتین در بدن از ترکیب دو اسیدآمینه لیزین و متیونین ساخته می شود. سلول‌های بدن برای سنتز کارنیتین به ویتامین‌های C، B۶ و B۳ (نیاسین) نیاز دارند. اما می توان آن را از منابع غذایی حیوانی مانند گوشت قرمز، لبنیات و آواکادو نیز دریافت کرد.

غذاهای گیاهی منبع خوبی برای این ماده نمی‌باشند. ال – کارنیتین یک دارو هم می‌باشد و برای درمان بیمارانی به‌کارمی‌رود که بدن آنها به اندازه کافی کارنیتین تولید نمی‌کند. اینک کاربرد آن را به‌عنوان راهی برای پیشگیری از صدماتی بررسی می‌کنند که در اثر کاربرد شیمی‌درمانی به بافت‌ها وارد می‌شود.

برای ارتباط با نویسنده کلیک کنید

اطلاعاتی که در مورد مکمل هالی غذایی و ورزشی در وب سایت وردنگار ارائه می شود، صرفا به منظور افزایش اطلاعات شما کاربران بوده و هیچ گونه توصیه ای مبنی بر مصرف این مکمل ها به شما نمی شود: هر گونه تجویز و استفاده می بایست توسط متخصصان این حوزه و با مشورت پزشک صورت گیرد.

گردآوری از :  وردنگار

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.