کمک های اولیه برای تابستان شما

کمک های اولیه برای تابستان

0

چه در خانه باشید و چه درحال برنامه ریزی برای تعطیلات کناردریا، حوادث و خطرات همه جا در کمین شما هستند. در این مقاله از وردنگار به شما می گوییم چطور می توانید با سلامت از تعطیلات تابستان خود لذت ببرید.

نیش ها و گازهای حشرات در تابستان

علائم:

ورم و درد موضعی

درمان:

اگربقایای نیش هنوز در پوست وجود دارد، آنرا با بازکردن قسمت صدمه دیده از پوست جدا کنید. برای اینکار از قیچی یا موچین استفاده نکنید چون باعث پخش شدن زهر میشود.  قسمت صدمه دیده را آب و صابون بشویید و چیز سردی مثل یخ را روی آن بگذارید.

از خاراندن جای نیش خودداری کنید تا از عفونت بیشترجلوگیری شود. پاراستامول یا ایبوپروفن به کاهش درد کمک میکنند و مصرف آنتی هیستامین های موضعی یا خوراکی نیز باعث تسکین درد می شوند.

روش درمان طبیعی:

ژل نقره ای چسبناک باعث تسکین محل نیش های خارش دار میشود و لدوم یک داروی درمان کننده خارجی و داخلی برای استفاده بر روی زخمهای ایجاد شده بدلیل نیش حشرات است. پیشگیری بهتر از درمان است، پس همیشه مقداری مرهم لیمو و روغن سنبل هندی همراه خود داشته باشید چون هم غیر سمی هستند و هم میتوانند باعث دور کردن حشرات شوند. آپیس ملیفیکا مخصوص درمان نیش زنبور است و گذاشتن یخ نیزباعث کاهش درد آن میشود.

اگر قرمز شدگی و خارش محل نیش بدتر شد و بهبود پیدا نکرد و یا اگر محل نیش عفونت پیدا کرد، به پزشک مراجعه نمایید.

خرمگس و ستاره دریایی

علائم:

 تاول های قرمز، ورم، خارش، تیرکشیدن و سوزش.

درمان:

 اکثر سواحل دارای تعداد زیادی خرمگس و ستاره دریایی هستند، پس مراقب خطرات آنها باشید. اگر فرزند شما توسط خرمگس نیش زده شد، او را آرام کنید و محل نیش را با آب نمک بشویید. هرگز جای نیش را با آب معمولی نشویید چون سم بیشتری ایجاد میشود.

ادرار کردن بر روی محل نیش نیز میتواند باعث تسکین درد شود. اگر شاخک های حشره هنوز در محل نیش خوردگی وجود دارند، آنها را با سنگ یا حوله خیس شده در آب نمک جدا کنید. درحالیکه گذاشتن یک چیز سرد برروی محل نیش زدگی توسط ستاره دریایی مفید است ولی استفاده از آب گرم بر روی نیش خرمگس بهتر است، البته باید مواظب باشید که آب خیلی داغ نباشد که فرزندتان را بسوزاند.

 سرکه فقط می تواند برای کاهش درد ناشی از نیش ستاره دریایی استفاده شود نه خرمگس چون باعث افزایش سم آن میشود. قسمت ورم کرده را بررسی کنید و از پاراستومول یا ایبوپروفن برای کاهش درد و از آنتی هیستامین برای کم کردن خارش استفاده نمایید.

مطالب مرتبط
6 علت خونریزی لثه به هنگام مسواک زدن

روش درمان طبیعی:

اگر آلوئه ورا بر روی محل نیش مالیده شود، بهترین درمان است. برای کاهش درد نیش اگر آپیس ملیفیکا به شکل خوراکی مصرف شود، خیلی موثر است.

اگر علائم بیماری بدتر شدند یا درد ادامه یافت و یا محل نیش قرمز، داغ و حساس شد، به پزشک مراجعه کنید. بیاد داشته باشید که نیش خرمگس میتواند برای کودکان و افراد مبتلا به تنگی نفس و دارای حساسیت خطرناک باشد چون باعث تب، هراس، اضطراب و مشکلات تنفسی میشود.

آفتاب سوختگی در تابستان

 

مانند والدینی که دائما در افریقای جنوبی زیر آفتاب زندگی میکنند، همه میدانیم که باید اقداماتی برای حفاظت از افراد خانواده مان در برابر اشعه آفتاب انجام دهیم ولی چه اتفاقی می افتد اگر هنگام مالیدن کرم ضدآفتاب بر روی پوست، بخشی از پوست را فراموش کنید یا وقت زیادی را در بیرون از خانه و زیر نور آفتاب بگذرانید؟

سوختگی ها در تابستان

سوختگی ها صدمات وارده به پوست و بافتهای دیگر بدلیل گرما، تشعشع نور خورشید یا مواد شیمیایی هستند و بخصوص نوجوانان و سالخوردگان در معرض خطر سوختگی بوده و در این سنین، صدمات ناشی از سوختگی جدی تر میباشند.

آفتاب زدگی در تابستان

نشانه ها:

 تب، گیجی، سردرد و عرق کردن

درمان:

بهترین راه درمان، پیشگیری است اما اگر مشکوک شدید که فرزندتان دچار آفتاب زدگی شده، سعی کنید سریعا بدن او را با استفاده از کولر و پنکه سرد کنید یا او را در وان حمام دارای آب ولرم قرار دهید. دمای بدن کودک را بررسی کنید و آب بدن او را با محلول آب نمک و شکر زیاد کنید. میتوانید این محلولها را با یک قاشق چایخوری نمک و پنج قاشق چایخوری شکر در یک لیتر آب جوشیده و سرد شده درست کنید.

روش طبیعی درمان:

بعضی درمانها با داروهای طبیعی مثل گلونوین و بلادن موثر هستند.

اگرتب فرزند شما بیش از ۳۹ و بخصوص ۴۰ درجه است و علائمی مثل لرزش، هذیان گویی یا خواب آلودگی شدید دارد، در شرایط اضطراری حاد قراردارد و در اینصورت باید سریعا او را نزد پزشک ببرید.

کم شدن آب بدن در تابستان

کم شدن آب بدن یک بیماری تهدیدکننده زندگی است، بخصوص برای نوزادان و کودکان کوچکی که بیش از نوجوانان و بزرگسالان در معرض از دست دادن آب بدن خود هستند.

اختناق

اگر راه تنفس فرزند شما تا حدی یا بطور کامل بسته شود، دچار اختناق یا خفگی خواهد شد و اگر نتواند اکسیژن کافی وارد ریه هایش کند، هوشیاری اش را از دست میدهد. برای برگرداندن تنفس به حالت طبیعی، حالت خفگی باید از بین برود.

مطالب مرتبط
کاشت مو یا ترمیم مو به روش HRT

خونریزی در تابستان

علائم:

یک زخم باز

درمان:

بدنبال اشیاء جامانده در داخل زخم بگردید و درصورت امکان، آنها را جدا کنید و در غیر اینصورت به نزدیکترین بیمارستان مراجعه کنید و از فشار مستقیم برای توقف خونریزی استفاده نمایید. برای جراحت کوچک، آنرا با یک ضدعفونی کننده مثل دتول پاک کنید و از یک پارچه نواری محکم یا خمیر مخصوص برای اینکار استفاده نمایید. روش ترکیبی استراحت کردن، یخ گذاشتن بر روی محل جراحت، محکم بستن محل جراحت و بالا نگهداشتن آن خیلی در درمان سریع خونریزی موثر است.

روش درمان طبیعی:

 گل همیشه بهار، یک ضدعفونی کننده طبیعی است و می تواند قبل از پوشاندن زخم با پارچه، بر روی آن مالیده شود و هر شش ساعت یک بار، محل زخم پاک شده و مجددا گل همیشه بهار بر روی آن مالیده شود. برای زخم های کوچکتر به پزشک مراجعه کنید چون تعدادی از پمادهای درمان کننده وجود دارند که می توانند به تسریع در روند مداوا کمک کنند.

اگر نمی توانید خونریزی را متوقف کنید یا اگر جراحت زیاد یا عمیق و بیش از ۱ سانتی متر است، به پزشک مراجعه نمایید.

غرق شدن

علائم:

نفس نکشیدن، آبی رنگ شدن پوست و حرکت نداشتن.

درمان:

هرگونه فروماندن در آب باید جدی گرفته شود، خواه دریاچه باشد یا حمام و استخر. اگر فرزند شما یک لحظه زیر آب می رود و بعد بالا می آید در حالی که فریاد میزند و آب را از دهانش بیرون می ریزد، به درمان دیگری نیاز نیست ولی در تمام موارد دیگر، کمک بخواهید.

این یک موضوع حیاتی است که بررسی کنید که آیا کودک شما نفس می کشد یا نه و درغیر این صورت، عملیات نجات را آغاز کنید حتی اگر فکر می کنید هیچ شانسی برای زنده ماندن او وجود ندارد. هرچه سریع تر اقدام کنید، شانس زنده ماندن او افزایش می یابد و احتمال صدمه مغزی اش کاهش پیدا می کند.

اگر زیرآب ماندگی جدی است، باید کودک را وادار به سرفه شدید نمود چون کلر و آب نمک وارد ریه ها شده و باعث سینه پهلو یا ذات الریه می شود. برقراری تنفس کودک باید به عنوان یک اقدام اضطراری پزشکی، سریعا انجام شود.

خون دماغ در تابستان

علائم:

خون آمدن از بینی

درمان:

گام اول آرام کردن کودک است چون بچه ها اغلب با دیدن خون می ترسند که می تواند باعث تشدید خونریزی شود. اقدامات امدادی در این مرحله به خوبی جواب می دهند. فرزندتان را به طور عمودی بنشانید به  طوی که خون به گلویش برنگردد.

مطالب مرتبط
گیاهان دارویی و آموزش پرورش آنها : چگونه می توان باغی با گیاهان دارویی ساخت

یک پارچه سرد را روی پیشانی یا گردنش قرار دهید و بینی او را با انگشتان اشاره و شست بگیرید و بمدت ۵ دقیقه نگهدارید، البته گاهی فشار انگشت ها را کم کنید تا بتواند نفس بکشد. اگر این کار باعث بند آمدن خون نشد، می تواند بدلیل قطع شدن یک رگ به خاطر وارد شدن ضربه باشد که در این صورت باید او را نزد پزشک ببرید.

روش درمان طبیعی:

 این جریان بستگی به دلیل خونریزی دارد، لذا بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. آیا کودک شما به مدت طولانی در بیرون از خانه و زیر آفتاب بوده است؟

 آیا چیزی در دماغش فرو کرده است؟ آیا دچار ورم سینوس های سر شده یا به چیزی حساسیت دارد؟ اگر دلیل خونریزی، آفتاب زدگی است، سرد کردن بدن کودک شاید بتواند به بند آمدن خون کمک کند.

بلادن به شکل قرص یا پماد برای حل این مشکل مفید است و همچنین گل همیشه بهار کوهی نیز می تواند به قطع خونریزی کمک کند، البته اگر دلیل آن ضربه بوده باشد.

اگر خونریزی بند نمی آید یا به طور متناوب تکرار می شود و اگر حجم خونریزی زیاد است، کودک شما ممکن است دارای زائده گوشتی یا گرفتگی بینی باشد که در این صورت باید او را نزد پزشک ببرید.

رگ به رگ شدن و شکستگی

انگشتان یا اعضای دردناک، ورم کرده و کبودشده ( بدلیل رگ به رگ شدن) و ناتوانی در ایستادن یا استفاده از دست ها یا اعضای بدن و مفاصل کج شده یا استخوان شکسته که به وضوح دیده می شوند ( به دلیل شکستگی).

درمان:

کمک های اولیه در مرحله نخست بسیار موثر هستند. پاراستامول یا ایبوپروفن ممکن است برای کاهش درد تجویز شوند.

روش درمان طبیعی:

 اگر فرزند شما می تواند انگشت یا عضو آسیب دیده را به راحتی تکان دهد، گل همیشه بهار کوهی را به محل صدمه دیده بمالید و آنرا محکم با پارچه ببندید.

 یخ برای ۴ ساعت اول خیلی موثر است چون باعث کاهش ورم و توقف خونریزی می شود ولی پس از این مدت باید استفاده از یخ را کاهش داد چون روند درمان را کند می کند.

اگر هرگونه نشانه ای از خون زیر پوست مشاهده کردید که ممکن است نشانه شکستگی باشد و نیاز به عکسبرداری داشته باشد و اگر فرزند شما هنگام حرکت دادن انگشت ها و اعضای بدنش درد دارد یا  از دستش استفاده نمی کند یا بعد از ۲۴ ساعت به دست ها یا انگشتانش تکیه نمیدهد، او را نزد پزشک ببرید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.