۶ درمان طبیعی تکرر ادرار در زنان

0

تکرر ادرار در زنان – به گفته کارشناسان اورولوژی، تعداد دفعات ادرار کردن نشان دهنده وضعیت سلامتی کلیه ها است. اگر به دلیل علل مرتبط با رژیم غذایی، دچار این عارضه نشده اید، تکرر ادرار در زنان ممکن است نشانه ای از عملکرد ضعیف کلیه باشد.

این وضعیت بعضی وقت ها شما را شرم آور می کند. مردم معمولا برای حل مشکلات خود به پزشک مراجعه می کنند.

روش های درمانی خانگی چندانی برای درمان تکرر ادرار در زنان وجود ندارد. اما در این مورد نگران نباشید، فقط صبور باشید و این مقاله را بخوانید تا بهترین راه حل را برایتان به ارمغان بیاوریم. خوشبختانه، برخی از درمان های خانگی وجود دارد که می تواند به شما برای خلاص شدن از شر این مشکل کمک کند. به طور خاص، زمانی که دچار این عارضه می شوید، می توانید برخی از این درمان های خانگی طبیعی را برای رفع تکرر ادرار انجام دهید تا به راحتی با این وضعیت روبرو شوید.

I. تکرر ادرار چیست؟

تکرر ادرار در زنان ممکن است به علت رژیم غذایی یا حاملگی باشد، اما ممکن است به بیماری کلیوی نیز مرتبط باشد. به گفته کارشناسان ادرار، تعداد دفعات دفع ادرار نشان دهنده سلامت کلیه است. بنابراین، زنانی که تعداد دفع ادرار آنها زیاد است، نیاز به کمک پزشکی دارند و باید به موقع درمان شوند که ممکن است نشانه ای از بیماری کلیه باشد و بسیار خطرناک باشد.

ادرار شبانه برای بیمار مشکل تر است، بخصوص برای بیمارانی که دچار اختلال خواب نیز می شوند. زیرا با بیدار شدن و به خواب نرفتن مجدد، دچار کمبود انرژی و خستگی بدن می شود.

علائم ادرار مکرر:

ادرار بیش از ۷ بار در روز، ۲-۳ بار در شب

احساس می کنید ادرار دارید در صورتی که واقعا این چنین نیست

احساس درد شدید هنگام ادرار کردن

ترشحات ادرار و خیس کردن خود

علل فیزیولوژیکی:

به دلیل رژیم ناکافی: نوشیدن مقدار زیادی آب شیرین و نوشیدنی های گازدار. همانطور که می دایند، استفاده بیش از حد از آب در شب باعث زیاد شدن ادرار می شود؛

استفاده از دیورتیک ها: داروهای فشار خون بالا، دیورتیک ها

با توجه به مشکل روحی: زنان که در مورد بسیاری از مسائل از جمله کار، خانه و کودکان نگران هستند، باعث استرس بدن، فشار بر مثانه شده و در نتیجه منجر به ادرار بسیار می شود.

مطالب مرتبط
نحوه مصرف داروی Nomit + عوارض و تداخلات دارویی

مسائل سنی: خانم های دارای سن بالاتر، بیشتر به تکرر ادرار دچار می شوند.

ادرار کردن بسیاری از زنان به دلیل بارداری: در طول بارداری، بسیاری از زنان به علت رشد جنین و فشار وارد شده بر مثانه شان، دچار تکرر ادرار می شوند.

علل آسیب شناسی:

برخی از بیماری ها باعث افزایش ادرار در زنان می شود مانند:

رحم: بسیاری از زنان به علت داشتن زایمان های زیاد یا زایمان های نزدیک به هم، از سارکوم رنج می برند. سارکوم باعث می شود که بر مثانه فشار وارد شده و این باعث ادرار بیشتر می شود.

عفونت ادراری: ناشی از عفونت باکتریایی عفونی، عمدتا با درد در قسمت پایین شکم، همراه بوده و فرد به تکرر ادرار دچار می شود.

سنگ کلیه: سنگ های کلیوی ممکن است به علت انسداد ادرار، باعث ادرار بیشتر شود.

اختلال کلیوی: اختلال در عملکرد کلیه باعث ایجاد تکرر ادرار می شود و سایر علائم مانند خستگی، اشتهای کمتر، کاهش سلامتی را به همراه خواهد داشت.

علاوه بر این، بسیاری از بیماری های دیگر مانند دیابت، فشار خون بالا نیز می تواند به تکرر ادرار بیانجامد.

بهترین روش های طبیعی برای تکرر ادرار در زنان

۱. درمان های خانگی برای تکرر ادرار – حفاظت از کلیه

به گفته کارشناسان اورولوژی، پدیده ادرار کردن چندین بار در زنان، اگر به دلایل فیزیولوژیکی نباشد، یکی از علائم ضعیف شدن کلیه است، اگر این اختلال در عملکرد کلیه به زودی شناسایی نشود و درمان نگردد، این امر منجر به نارسایی کلیه خواهد شد. بنابراین، زنان باید در مورد سلامت کلیه، بیشتر دقت کنند و سرسری از علائم نگذرند.

اگر ادرار زیادی دارید، باید از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کنید، ورزش کنید و از غذاهای کارآمدتری استفاده کنید تا به عملکرد بهتر کلیه هایتان کمک کنید، تا از نارسایی کلیه جلوگیری کنید. کارشناسان توصیه می کنند انتخاب محصولات ساخته شده از گیاهان طبیعی برای رسیدن به بهترین نتیجه می تواند موثر واقع شود البته لازم به ذکر است که باید از ایمنی آنها اطمینان حاصل کنید که دارای عوارضی برای کلیه ها نباشد.

۲. درمان های خانگی برای تکرر ادرار – تخم شنبیله

تخم شنبیله  که نام علمی آن Fenugreek می باشد، حاوی اثرات مفید دیورتیک است که نقش مهمی در درمان اختلالات ادراری دارد. این مانع از تکرر ادرار می شود.  روش استفاده از تخم شنبیله یکی از موثر ترین روش های خانگی برای تکرر ادرار است.

مطالب مرتبط
علل، درمان و رفع مزه شیرین در دهان

نحوه استفاده:

تخم شنبیه را به همراه بذر خله شیطانی کوبیده و کمی پودر زنجبیل اضافه کنید و خوب بهم بزنید.

آن را با آب یا عسل رقیق کنید.

این معجون را روزی ۲ بار مصرف کنید.

درمان را تا دیدن علائم بهبودی ادامه دهید.

۳. درمان های خانگی برای تکرر ادرار – آب آشامیدنی

هنگامی که شما به دنبال یک داروهای خانگی برای تکرر ادرار هستید، این روش آب آشامیدنی ممکن است خنده دار باشد، اما در واقع، این کار می کند. هنگامی که از تکرر ادرار رنج می برید، این چیزی است که نباید از دست بدهید. با استفاده از آب آشامیدنی، باکتری ها را از بین می برید. آب آشامیدنی به بدن شما کمک می کند تا باکتری ها را از بین ببرد. این یکی از مفیدترین راه های خانگی برای تکرر ادرار است.

بهتر است در طول روز هشت لیوان آب بخورید تا دستگاه ادراری شما تمیز و پاک شود. بهتر است آب سرد میل کنید.

۴. درمان های خانگی برای تکرر ادرار – آب جعفری

علاوه بر این که آب جعفری یک نوشیدنی عالی و باطراوت است، همچنین باعث کاهش عفونت ادراری، افزایش روند بهبودی و کاهش تکرر ادرار می شود زیرا آب جعفری دارای خاصیت دیورتیک است.

آب جعفری باعث تعادل سدیم در بدن می شود و در نتیجه به حفظ آب بدن کمک می کند.

نحوه استفاده

مخلوطی از جعفری خشک و جعفری تازه (۱ فنجان جعفری تازه و دو قاشق غذا خوری جعفری خشک) را با دو فنجان آب جوش مخلوط کنید.

اجازه دهید به جوش بیاید. حرارت را کم کنید و ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد.

این دمنوش را صاف کرده و میل کنید

اگر فصل تابستان بود و هوا گرم، می توانید یک دمنوش جعفری سرد درست کنید.

۵. درمان های خانگی برای تکرر ادرار – تغییر رژیم غذایی

علاوه بر بررسی علل و درمان، رژیم غذایی مناسب، علائم بیماری را از بین می برد. در اینجا برخی از نکات رژیمی برای افرادی که از تکرر ادرار رنج می برند، آورده شده است:

بیش از حد آب ننوشید:

مصرف آب به اندازه کافی به بدن شما کمک می کند. اما نوشیدن بیش از حد آب به دستگاه ادراری کنترل نشده منجر خواهد شد. مصرف بیش از حد آب باعث کاهش فعالیت مثانه و ایجاد عفونت می شود.

مطالب مرتبط
5 عادت که باعث کج شدن دندان ها می شوند

شما باید به اندازه کافی آب برای بدن بخورید، ۸ لیوان آب یا حدود ۲ لیتر آب در شبانه روز کافی است.

اجتناب از نوشیدنی های الکلی:

الکل و سایر نوشیدنی های الکلی میزان ادرار را افزایش می دهد. در نتیجه شما بیشتر به ادرار کردن نیاز پیدا می کنید. برای پیشگیری از تکرر ادرار بهتر است از مصرف نوشیدنی های الکلی اجتناب کنید.

نوشیدنی های گازدار باید محدود شود:

نوشیدنی های گازدار، مثانه را تحریک می کنند، بنابراین وقتی که مشکلات جدی ادراری دارید، باید مصرف خود را محدود کنید.

از هر دوی شما به پزشک خود بپرسید:

هنگام استفاده از هر دارو، با پزشک خود مشورت کنید و از عوارض و عملکرد آن بپرسید. زیرا بعضی از داروهای فشار خون بالا ممکن است حاوی دیورتیک ها یا کلسیم باشند که مثانه را تحریک می کنند تا بیشتر فعالیت کند.

از ادویه جات ترشی جات، شیرینی استفاده نکنید:

ادویه جات ترشی جات، خردل و غیره به دلیل اینکه ادویه زیادی دارد، می تواند بر مثانه تاثیر منفی داشته باشد. همچنین، غذاهای شیرین مانند شکر، عسل نیز باعث تحریک مثانه می شود. بنابراین باید محدود شود.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر هر کدام از علائم زیر را داشته باشید، فورا به دکتر مراجعه کنید تا در اسرع وقت درمان شوید

  • وجود خون در ادرار
  • ادرار تیره رنگ
  • ادرار کردن با درد شدید
  • نمی توان مقاومت کرد
  • قادر نبودن به کنترل مثانه
  • تب

اگر در معرض علائم بالا هستید، باید برای درمان فوری پزشکی اقدام کنید. درمان پزشکی حرفه ای، شامل تست های متعددی مثل آزمایش های خون و ادرار، برای تعیین دلایل وضعیت شما می باشد.

اجازه ندهید که وضعیت تکرر ادرار شما درمان نشده باقی بماند.

اختصاصی وردنگار – هرگونه کپی برداری با نام و لینک دهی مستقیم مجاز است


بیشتر بدانید:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.