خواص جنسینگ ، گیاه ارزشمند برای تقویت و سلامتی بدن

0

جنسینگ یک گیاه بسیار ارزشمند برای سلامتی بدن می باشد و اغلب مکمل های دارویی دارای گیاه جنسینگ هستند. اگر می خواهید از فواید این گیاه بهره ببرید، پیشنهاد می کنیم حتما این مطلب را مطالعه کنید.

جینسینگ چگونه گیاهی است؟

جینسینگ در واقع کلمه ای است که به ۱۰ نوع گیاه اطلاق میشود. این گیاه ارزشمند که دارای ریشه های گوشتی است، معمولا در آمریکای شمالی و برخی مناطق خنک اسیا یافت میشود. ارزشمند ترین قسمت ان از نظر پزشکی، ریشه های سبز رنگ آن است که میتوان آنرا به صورت خشک یا خرد شده خریداری کرد. برگهای سبز آن کمتر مورد استفاده قرار میگیرند اما آنها هم خواص خود را دارند.

فواید و خواص گیاه جنسینگ

ریشه جینسینگ را میتوان به صورت خوراکی یا در کنار مکملها، نوشیدنی های انرژی زا و یا به دیگر اشکال، مصرف کرد. چای جینسینگ هم به طور گسترده ای معروف است و نوشیده میشود. اطلاعات تغذیه ای جینسینگ جینسینگ حاوی ترکیباتی به نامGinsenosides است که عامل اصلی مزایای این گیاه محسوب میشود. دیگر ترکیبات آن عبارت اند از: پلی آتلین ها مثل پاناسینول و پاناسیدول، ترکیبات پلیفنولی، آرژنین ومشتقات ان وهمچنین پلی ساکارید اسید. جینسینگ قرص و گیاه جینسینگ مزایای جینسینگ جنسینگ انرژی زا است پلی ساکاریدها و الیگیپیدها در جینسینگ ، میتواند به کاهش استرس ناشی از خستگی، افزایش فعالیت بدنی و به ویژه در بیماران سرطانی به افزایش انرژی کمک کند.

تاثیر جنسینگ در بهبود توانایی شناختی جینسینگ

توانایی های شناختی و فعالیت عصبی را که در سنین پیری ممکن است دشوار باشد، تحریک میکند. همچنین آنتی اکسیدانهای موجود درآن نه تنها از تجمع پلاک و رادیکالهای آزاد در مغز، بلکه به شکل موثری از بیماری آلزایمر و دیگر اختلالات شناختی جلوگیری میکند.

کاهش مسمومیت الکلی با استفاده از جنسینگ

جینسینگ با افزایش آنزیم هایی در مغز، باعث جلوگیری از مسمومیت آن( مستی) میشود.

مطالب مرتبط
جینسینگ چیست؟ بررسی خواص و عوارض و نحوه مصرف

کاهش استرس با جنسینگ

جینسینگ بر سیستم عصبی بدن به طرق مختلف اثر میگذارد. ازجمله افزایش سطح انرژیبدن. علاوه بر این Adaptogen موجود در جینسینگ سطح هورمون های بدن را تغییر داده که این میتواند استرس مزمن را درمان کند.

درمان ADHD (اختلال کم توجهی/بیش فعالی)

جینسینگ قرمز کره ای بیماری ADHD  یا بیش فعالی را درمان کرده و قدرت یادگیری کودکان را افزایش میدهد. جنسینگ ضد التهاب است جینسینگ قرمز کره ای دارای خواص آنتی اکسیدانی است که فعالیت های آنزیمی را افزایش داده و به کاهش استرس کمک میکند. جینسینگ میتواند از التهابات مغزی جلوگیری کرده و عملکرد ان را پس اسیب نخاعی یا یک جراحت، بهبود دهد.

عوارض جانبی مصرف بیش از اندازه جنسینگ

حساسیت و آلرژی

زیاده روی در مصرف جینسینگ می تواند باعث آلرژی و حساسیت شود که به صورت تپش قلب، سنگینی در قفسه سینه، فشار خون بالا، سرگیجه، بی خوابی، اضطراب، بی قراری، تهوع، استفراغ، درد شکم، اسهال و خونریزی دستگاه گوارش، حساسیت به لمس شدن سینه های خانم ها و یا تغییر در سیکل قاعدگی مشخص می شود.

دوران بارداری و شیردهی

هنوز اطلاعاتی از اثر جینسینگ بر روی جنین، زنان باردار و زنان شیرده در دسترس نیست به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف جینسینگ اجتناب کنند یا قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.

نوزادان و کودکان

هنوز تحقیقاتی از اثر جینسینگ بر روی نوزادان و کودکان منتشر نشده به همین دلیل بهتر است از مصرف جینسینگ برای نوزادان، کودکان و حتی نوجوانان خودداری کنید.

دیابت نوع ۱

هنوز اثر مصرف جینسینگ بر روی دیابت نوع یک بررسی نشده است پس توصیه می شود که افراد مبتلا به این بیماری قبل از مصرف جینسینگ با پزشک خود مشورت کنند.

مطالب مرتبط
ارتباط بیماری لوپوس و زوال عقل

تداخل دارویی

جینسینگ ممکن است با دارو های ضد افسردگی مانند مونوآمین اکسیداز ها، دارو های دیابت، فشار خون و قلب، آسپیرین و وارفارین تداخل دارویی ایجاد کند.

طبع جینسینگ چگونه است؟

طبیعت جینسینگ گرم و خشک می باشد. جینسنگ حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامین C، جین سنوزید، پلی استیلن، ترکیبات پلی فنلی و پلی ساکارید هاست.

جینسنگ نامی برای ۱۱ گونه ی گیاهان همیشه سبز از سرده پاناکس از خانواده آرالیاسیه می‌باشد. سابقه ی مصرف جینسینگ به بیش از ۵۰۰۰ سال پیش برمی گردد، در این زمان جنسینگ اغلب در کوه های چین می رویید و از آن به عنوان یک داروی جوان کننده و یا یک ماده ترکیبی با صابون و لوسیون استفاده می شد.

گیاه جنسینگ انواع مختلفی دارد

جینسنگ آمریکایی، جینسینگ ژاپنی، جینسینگ سیبری، سنچی جینسینگ، جینسینگ هیمالیایی، دارف جینسینگ، جینسینگ پرویی و جینسینگ هندی از انواع آن محسوب می شوند.

  • جینسینگ کره ای به رنگ های مختلف وجود دارد؛ از زرد بسیار کم رنگ مایل به سفید تا خرمایی و قهوه‌ای و قرمز
  • جینسنگ تازه که کمتر از چهار سال سن دارد و به رنگ خرمایی و قهوه ای دیده می شود
  • جینسینگ سفید که بین چهار تا شش سال سن دارد و پس از برداشت خشک می شود
  • جینسینگ سرخ یا قرمز که بیشتر از شش سال سن دارد و پس از برداشت بخار می بیند و سپس در برابر نور آفتاب خشک می شود.

 روش های مختلف مصرف جنسینگ

جینسینگ را به صورت چای و دمنوش استفاده می کنند.

امروزه قرص و کپسول جینسینگ به بازار عرضه شده و برای افرادی که بوی آن را دوست ندارند مناسب می باشد.

پودر، عصاره و روغن جینسینگ را برای تهیه انواع ماسک و محصولات زیبایی پوست و مو به کار می برند. همچنین پودر جینسینگ را می توان برای تهیه انواع آبمیوه و اسموتی های انرژی زا استفاده کرد.

مطالب مرتبط
در مورد داروی سایمتیکون چه می دانید؟

 دمنوش جینسینگ را چگونه درست کنیم؟

مواد مورد نیاز:

  • ریشه جینسینگ
  • آب جوش
  • ادویه های معطر (دارچین، هل و زنجبیل) – اختیاری

یک قاشق چای خوری ریشه جینسینگ خرد شده را به همراه ادویه های معطر در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید ۵ دقیقه بماند تا دم بکشد. دمنوش جینسینگ آماده است می توانید از عسل برای شیرین کردن آن استفاده کرده و بنوشید.

روش دیگری که برای تهیه چای جینسینگ پیشنهاد شده، این است که یک قاشق چای خوری ریشه جینسینگ خرد شده را در یک قوی حاوی آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشد تا عصاره آن در بیاید.

حداکثر مقدار مصرف جینسینگ در یک روز

    • حداکثر مقدار مصرف جینسینگ در روز حدود ۲۰۰ تا ۶۰۰ میلی گرم توصیه شده است؛
    • برای دیابت نوع ۲، ۲۰۰ میلی گرم در روز
    • برای اختلال نعوظ، ۹۰۰ میلی گرم سه بار در روز
    • برای استرس، افسردگی و خستگی، ۱ گرم جینسنگ در روز

گردآوری: وردنگار

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.