راهنمای تب کریمه کنگو؛ روش های پیشگیری و درمان

0

راهنمای تب کریمه کنگو؛ روش های پیشگیری و درمان

 

-بیماری تب کریمه کنگو چیست ؟

 یک بیماری تب دار حاد  که بوسیله کنه به انسان منتقل می شود و مرگ ومیر بالایی دارد و همه گیری های داخل بیمارستان آن شایع است.

با وجودی که این بیماری مخصوص حیوانات است ولی  موارد تک گیر و ناگهانی این بیماری در انسانها نیز اتفاق می افتد.

 

-علایم بیماری تب کریمه کنگو چست؟

 تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ، گلو درد، دل درد

تغییرات خلقی مثل بیقراری و افسردگی

علائم خونریزی از ۳ تا ۶ روز شروع می شود.

خونریزی در مخاط ، خط زیر بغل ، محل های تزریق؛ خونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی، لثه، مجاری ادراری، روده و رحم

 

 

-روش های انتقال به انسان :

۱-انتقال از طریق گزش کنه ای از گونه هیالوما (هر کنه ماده در هر دوره تخم گذاری ۲ تا ۸ هزار تخم تولید می کند)

۲-انتقال از طریق نیش حشرات

۳-انتقال از طریق تماس با خون یا ترشحات مبتلایان

۴-انتقال از طریق گزش کنه آلوده

loading...

۵-از طریق له کردن کنه

۶-تماس مستقیم با لاشه گوشت ،خون ،ترشحات و بافتهای آلوده

۷-تماس با ترشحات ،خون و تنفس افراد مبتلا

۸-تنفس در تماس با دامهای آلوده

 

-راه های پیشگیری بیماری تب کریمه کنگو در انسان:

۱-جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی
۲-خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام
۳-خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام
۴-خودداری کشتار دام در محلهای غیر مجاز
۵-تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی
۶-رعایت اصول ایمنی در موقع تماس با گوشت تازه ، جگر و سایر آلایش دام
۷-روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوانات (پوشیدن دستکش ، لباس بلند ، چکمه ، ماسک و عینک )
۸-روشهای حفاظت شخصی از گزش کنه و حشرات
۹-.خودداری از رفت و آمد در محلهای کشتار غیر مجاز
۱۰-اجتناب از خوردن گوشت ، جگر خام و نیم پخته ، نگهداری جگر ، دل ، قلوه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و سپس استفاده از آن
مطالب مرتبط
نکاتی در مورد ریتم های طبیعی و غیر طبیعی قلب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.