۱۳ عارضه جانبی زردچوبه که شما از آن اطلاعی ندارید

0

زردچوبه ممکن است بر روی برخی از افراد عوارضی داشته باشد بخصوص اگر بیش از حد مصرف کنید.

زردچوبه چیست؟

نوعی ادویه است که از گیاه زرد چوبه گرفته می شود وآن گیاهی چند ساله و متعلق به خانواده زنجبیل است و با نام علمی کورکومالانگا شناخته می شود. رنگ زردی دارد و در آشپزی مورد استفاده قرار میگیرد. زرد چوبه دارای آنتی اکسیدان است و منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان، کاهش التهاب، خستگی عضلات معده و حتی از بیماریهای عصبی جلوگیری می کند.

زردچوبه علائم مزمن بسیاری دارد و باید از عوارض جانبی زردچوبه در صورتیکه مقدار زیادی از آن را استفاده می کنید، آگاهی داشته باشید.

عوارض جانبی زردچوبه

زمانیکه بیش از حد زردچوبه مصرف می کنید یا زمانیکه به این ادویه آلرژی داشته باشید، علائم زیر ممکن است بروز کند:

*حالت تهوع

*خونریزی بیش از حد

*فشار خون پایین

*مشکل دستگاه گوارش

*ناباروری

*سر درد

*کمبود آهن

*عوارض باروری

*دیابت

*GERD

خطر خونریزی: مواد فعال در این ادویه از لخته شدن خون جلوگیری میکند که  برای افراد مبتلا به اختلال خونریزی و یا کسانی که مسن تر هستند خطر ناک میباشد.

مشکلات معده:  از آنجا که بسیاری از مکمل های پودر زرد چوبه با محصولاتی مانند نشاسته پیاز یا آرد گندم ساخته می شوند ، ممکن است برای افرادی که دارای عدم تحمل گلوتن یا بیماری سلیاک دارند، به این مکمل ها واکنش شدید گوارشی نشان دهند.

GERD : اگر قبلا با بیماری رفلاکس معده آشنا شده اید، مطالعات نشان داده اند که مصرف این ادویه در مقادیر زیاد می تواند مشکل را بدتر کند.

مشکلات کیسه صفرا:  اگر سنگهای صفراوی یا انسداد مجاری صفراوی داشته باشید این ادویه را مصرف نکنید زیرا شرایط را بدتر می کند.

فشار خون:  این ادویه به عنوان کاهش دهنده فشار خون برای افراد مبتلا به مشکلات قلبی-عروقی عالی است با این حال اگر داروهای کاهش فشار خون استفاده می کنید میتواند خطرناک باشد.

مطالب مرتبط
9 کاربرد زردچوبه برای کنترل دیابت

سنگ کلیه:  تقریبا ۲% زردچوبه از اگزالات تشکیل شده است و در سطح بالا می تواند باعث تشکیل سنگ کلیه شود. اگر در حال حاضر دچار مشکلات کلیوی  هستید یا سابقه سنگ کلیه دارید، استفاده بیش از حد این ادویه مشکل شما را تشدید می کند.

بارداری:  ماهیت محرک این ادویه باعث ایجاد انقباضات رحمی می شود که در بارداری و ماه های اولیه خطرناک است و همچنین می تواند در ماه های بعدی باعث ایجاد التهاب شود بنابراین بهتر است از مصرف این ادویه در حین بارداری جلوگیری شود.

واکنش آلرژیک:  التهاب موضعی و واکنشهای آلرژیک ممکن است از عوارض جانبی زردچوبه باشد. به ویژه هنگامی که در مقادیر زیادی مصرف شود. این عوارض جانبی می توانند شامل خارش پوست، قرمزی، تهوع، استفراغ، اسهال، نفخ و گرفتگی شکم باشد.

ناباروری:  هنگامی که به صورت خوراکی مصرف شود باعث کاهش تستوسترون  و کمبود اسپرم می شود و منجر به ناباروری می گردد.

کمبود آهن:  زمانی که زرد چوبه زیاد مصرف می شود جذب آهن در روده کم می شود و باعث کم خونی و سایر عوارض ناخواسته می شود.

دیابت:  اگر دیابت دارید، این ادویه را با احتیاط مصرف کنید زیرا قند خون را کاهش می دهد. برای افراد مبتلا به دیابت که میخواهند سطح قند خون پایداری را داشته باشند استفاده بیش از حد زرد چوبه میتواند بسیار خطرناک باشد.

عمل جراحی: به علت اینکه زرد چوبه از لخته شدن خون جلوگیری میکند استفاده این ادویه قبل از عمل جراحی توصیه نمیشود زیرا ممکن است به خون ریزی بیش از حد منجر شود.

سردرد: استفاده زیاد از زردچوبه در برخی از افراد باعث سر درد می شود به خصوص اگر به مدت طولانی و بیش از ۵۰۰ میلی گرم در روز مصرف شود.

مطالب مرتبط
علت صدای مفاصل چیست و چگونه آن را درمان کنیم؟

احتیاط در مصرف زردچوبه

قبل از استفاده از زردچوبه مهم است که چند اقدام احتیاطی را انجام دهید یعنی نسبت به واکنشهای آلرژیک آزمایش انجام دهید و یا با پزشک خود مشورت کنید.

عکس العمل های آلرژیتیک

برخی از افراد ممکن است به زردچوبه ای که در غذای خود مصرف می کنند واکنشی نشان ندهند اما در دراز مدت ممکن است واکنشهای منفی نشان دهند. قبل از مصرف کمی از آن را روی پوست خود آزمایش کنید و ببینید که آیا بدن شما واکنش نشان میدهد یا خیر.

اختصاصی وردنگار – هرگونه کپی برداری با نام و لینک دهی مستقیم مجاز است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.