نحوه مصرف سفیکسیم (Cefixime) + بررسی عوارض و تداخلات دارویی
سفیکسیم (Cefixime) دارویی است که متعلق به خانواده داروهایی به نام سفالوسپورین نسل سوم است. سفیکسیم یک آنتی بیوتیک است و اثر ضد باکتریایی دارد (باکتری را می کشد) و بدین معنی است که علیه عفونت ها مبارزه می کند. سفیکسیم در درمان عفونت های زیر استفاده می شود:
- سوزاک
- عفونت های دستگاه ادراری (سیستیت، پیلونفریت)
- عفونت های دستگاه تنفسی (لوزه، گلودرد، پنومونی، سینوزیت، برونشیت باکتریایی)
- عفونت گوش میانی (مدیای اوتیت)
احتیاط
- از سفیکسیم، باید در بیمارانی که به سفیکسیم و سایر داروهای مشابه حساسیت دارند اجتناب شود نظیر: سفتازیدیم، سفپیم(ماکسیمیم)، سفافروکسیل، سفتریاکسون (لونگاسف)، سفالکسین (پالیترکس)، سفوتاکسیم، سفرفیزیل، سفافلر، پنی سیلین، آمپی سیلین، آموکسی سیلین، آموکسیکلاو (پانکلاو). اگر علائم حساسیت دارید مانند خارش، قرمزی، تورم صورت، تورم زبان، دشواری تنفس، بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.
- سفیکسیم، ممکن است باعث کولیت پزودوممبرانوس (عفونت روده ای) شود. اگر اسهال دارید (که با خونریزی همراه باشد)، بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید، زیرا اسهال ممکن است نشانه ای از عفونت روده ای باشد.
- با احتیاط های اضافی در بیماران مبتلا به اختلالات کلیوی، میتوان از سفیکسیم، استفاده نمود.
استفاده از سفیکسیم در دوران بارداری و تغذیه با شیر مادر
- به گفته اداره غذا و داروی آمریکا، سفیکسیم، متعلق به گروه B است. این بدان معنی است که مطالعات حیوانی نشان داده است که سفیکسیم برای حاملگی در حیوانات مشکلی ندارد اما مطالعاتی در مورد انسانها انجام نشده است.
- مصرف سفیکسیم، برای زنان باردار و شیرده بدون تجویز پزشک توصیه نمی شود.
نحوه استفاده
- سفیکسیم، می تواند بدون توجه به غذا مصرف شود، زیرا غذا تاثیرات سفیکسیم را تغییر نمی دهد. با این حال، توصیه می شود که سفیکسیم را با غذا مصرف کنید.
- دوز بستگی به نوع و شدت عفونت دارد.
- دوز معمول ۴۰۰ میلی گرم یک بار در روز یا ۲۰۰ میلی گرم دو بار در روز (هر ۱۲ ساعت) است.
- سفیکسیم را می توان در کودکان استفاده کرد. دوز باید با توجه به وزن بدن کودک محاسبه شود.
استفاده از داروهای دیگر (تداخلات دارویی)
تعاملات شناخته شده این دارو با داروهای دیگر وجود ندارد. اگر از داروهایی برای خنثی کردن اسید معده (به اصطلاح آنتی اسیدها) استفاده می کنید، پس از مصرف آنتی اسیدها، باید حداقل ۹۰ دقیقه بعد از مصرف آن سفیکسیم را مصرف کنید.
در مورد تمام داروها و محصولات گیاهی که مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید.
اثرات جانبی
سفیکسیم ممکن است عوارض جانبی زیر را ایجاد کند: نفخ شکم، تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکمی، کولیت پوسیدوممبرانس (عفونت روده ای)، سردرد، سندرم استیون جانسون (یک بیماری پوستی تهدید کننده زندگی)، عفونت قارچی واژن، خارش واژن سردرد، تهوع، آسیب کبدی با افزایش ارزش آنزیم های کبدی (AST و ALT) و زردی (زرد شدن پوست و چشم)، علائم آنفولانزا (گلودرد و تب)، آلرژی و غیره.
اگر در معرض عوارض جانبی هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.
اختصاصی وردنگار – هرگونه کپی برداری با نام و لینکدهی مستقیم مجاز است