بهترین و موثر ترین پمادها جهت درمان قارچ پوستی

0
عفونت قارچی در اغلب موارد با استفاده از پماد های قارچ پوستی درمان و رفع می شود. در این مقاله به معرفی بهترین و موثر ترین پمادها جهت درمان قارچ پوستی می پردازیم. با ما همراه باشید.


 قارچ‌های پوستی از جمله بیماری‌های پوستی بسیار رایج هستند که از علائم بروز آن می‌توان به قرمزی، پوسته پوسته شدن و خارش پوست اشاره کرد. این عارضه بیشتر در اثر عدم رعایت بهداشت یا وجود آلودگی ایجاد می‌شود.

برای درمان قارچ پوستی معمولا از پمادهای موضعی استفاده می‌شود و در موارد شدیدتر نیز داروهای خوراکی قوی‌تری تجویز خواهند شد. عفونت قارچی در میان خانم‌ها شایع‌تر بوده اما آقایان هم گاها دچار این عفونت‌ها می‌شوند.

در ادامه قصد داریم با برخی از انواع پماد قارچ پوستی به عنوان یکی از داروهای درمان‌کننده عفونت‌های قارچی آشنا شویم.

درمان قارچ پوستی  به چه صورت است؟

درمان کاندیدا معمولا ساده است و لزومی به بستری شدن نیست. مگر اینکه بدن شما از لحاظ سیستم ایمنی ضعیف باشد یا کاندیدا به خون شما راه پیدا کرده باشد. معمولا تجویز پزشکان برای درمان، پمادها و لوسیون‌های ضد عفونت قارچی است یعنی به کار بردن عاملی در جهت خشک کردن محیط مستعد برای رشد و ازدیاد قارچ‌ها.

کلوتریمازول یا کتاکونازول از جمله داروهای رایج برای درمان قارچ پوستی هستند و به سادگی می‌توانید آنها را از داروخانه‌ها تهیه کنید.

این داروها به شکل پماد و برای استعمال خارجی هستند و عوارض خاصی ندارند. اما سایر داروهای رفع قارچ پوستی مثل نیستاتین و آمفوتریسین عوارضی به همراه دارند و معمولا در حالتی که کار بیمار به بستری شدن بکشد، استفاده می‌شوند. به طور کلی درمان قارچ پوستی، بسته به ناحیه‌ی تحت تأثیر قارچ و نوع عفونت، درمان‌های متفاوتی دارد. مانند:

ژل‌ها و کرم‌های واژینال برای عفونت‌های واژنی؛
قرص‌ها و دهان‌شویه‌ها برای درمان برفک و… ؛
پودرها، پمادها یا اسپری‌ها برای درمان قارچ «پای ورزشکار» که در نواحی بین انگشتان دیده می‌شود؛
درمان‌های وریدی برای عفونت‌های حاد.

مطالب مرتبط
نحوه مصرف آموکسی سیلین ( Amoxicillin ) + عوارض و تداخلات دارویی

مدت درمان قارچ پوستی

بیشتر درمان‌ها باید ۱ تا ۲ بار در روز استفاده شوند. در بعضی بیماران مانند زنان باردار، پمادهایی مانند کلوتریمازول به‌خوبی و به‌سادگی برای درمان جواب می‌دهند. اما تأکید می‌شود که در هر صورت به پزشک مراجعه کنید. حتی برای به کارگیری درمان‌های خانگی ساده نیز با دکتر خود مشورت کنید.

درمان قارچ پوستی عوارضی چون خارش در ناحیه‌ی تحت درمان، قرمزی و احساس سوزش خفیف، سردرد و مشکلاتی در هضم غذا و معده را نیز به همراه دارد. درمان‌های درون وریدی، عوارض بیشتری دارند. در موارد نادر، عوارض مصرف داروهای قارچ پوستی به شکل تحریک پوست بروز می‌کنند.

افرادی که مشکلات کبدی دارند به هیچ وجه نباید بدون مشورت پزشک از داروهای ضد عفونت قارچ پوستی استفاده کنند. مصرف داروهای ضد عفونت برای کبد افراد سالم هم چندان جالب نیست چه برسد به افرادی که از قبل این مشکلات را داشته‌اند.

به یاد داشته باشید که در روند درمان، تداخل درمان قارچ را با سایر داروهایی که مصرف می‌کنید در نظر بگیرید. داروهای درمان صرع، یا داروهای حاوی استروژن و پروژسترون که برای هورمون درمانی به کار می‌روند، بعضی داروهای افسردگی و آنتی بیوتیک‌ها هم با درمان‌های قارچ پوستی هماهنگ نیستند.

قارچ پوستی  در کودکان

کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر در معرض ابتلا به برفک، عفونت‌های سطح پوست و… هستند. در کودکان نوپا و کمی بزرگ‌تر، علایٔمی چون خارش در ناحیه‌ی پوشک و کشاله‌ی ران، اگزما، برفک‌های سفید روی پوست یا در دهان، مشکلات گوارشی و… می‌تواند نشان‌دهنده‌ی وجود قارچ پوستی باشد.

در کودکان سنین بالاتر، این علایٔم خود را به شکل پرخاش و ناراحتی خلقی، مشکلات گوش و شنوایی، عدم توانایی یادگیری و میل به مصرف شیرینی، نشان می‌دهند. درمان این مشکلات معمولا چند هفته به طول می‌انجامد و امکان برگشت بیماری نیز بسیار زیاد است.

مطالب مرتبط
جلوگیری و درمان یبوست با قرص سی لاکس (C-Lax) + اطلاعات دارویی

راهکارهای ساده جلوگیری از قارچ پوستی

سعی کنید از لباس‌های نخی یا جنس‌هایی استفاده کنید که کمتر موجب تعریق در بدن و ایجاد رطوبت در پوست‌تان می‌شود؛
سعی کنید کشاله‌ی ران، زیر بغل و سایر قسمت‌ها را خشک و تمیز نگه دارید؛
اگر اضافه وزن دارید، آن نواحی از بدن را که بین لایه‌های گوشت قرار می‌گیرند، تمیز نگه دارید؛
لباس زیر و جوراب‌تان را تمیز نگه دارید.

معرفی پماد های موثر برای درمان قارچ پوستی

 پماد کلوتریمازول معروفترین پماد درمان عفونت قارچی

پماد کلوتریمازول (clotrimazole) از داروهای مهارکننده و همچنین کشنده قارچ است که به منظور درمان بیماری‌های قارچی همچون کچلی بدن، ران و پا به صورت موضعی مورد استفاده می‌شود.

این دارو همچنین برای رفع عفونت‌های دستگاه تناسلی زنان نیز تجویز می‌شود. مقدار مصرف دارو باید توسط پزشک تعیین گردد اما به طور معمول این پماد دو بار در روز، استفاده می‌شود.

توجه داشته باشید که قبل از استفاده محل مورد نظر را شسته و کاملا خشک کنید، سپس یک لایه نازک دارو را به منطقه آسیب دیده بمالید و به آرامی آن را بشویید.

برای رفع قارچ  پوستی باید دوره درمان با این دارو را حتی در صورت احساس بهبودی، کامل کنید. همچنین به منظور درمان سریع‌تر در عفونت‌های قارچی مربوط به واژن، رعایت بهداشت ضروری است.

پماد کتوکونازول و درمان قارچ پوستی


پماد کتوکونازول (Ketoconazole) از موثرترین داروهای خوراکی ضد قارچ و یک پماد قارچ پوستی است که در درمان بیماری‌هایی همچون کچلی تنه، کشاله ران، ریش، پا و همچنین عفونت‌های قارچی ناخن استفاده می‌شود.

این دارو به سه شکل قرص، شامپو و کرم موجود است که از نوع شامپوی آن برای برطرف شدن شوره سر استفاده می‌شود. به طور معمول از پماد موضعی کتوکونازول، یک یا دوبار در روز به مدت ۲ هفته استفاده می‌شود.

مطالب مرتبط
کلگزان ( Clexane ) در چه مواردی کاربرد دارد؟

درمان با داروهای ضد قارچ را باید تا رفع کامل عفونت فعال قارچی ادامه دهید تا از عود مجدد عفونت، جلوگیری شود.

درمان قارچ پوستی با پماد میکونازول


پماد میکونازول (Miconazole) از داروهای ضد قارچ است که برای درمان بیماری‌های قارچی پوست تجویز می‌شود.

این پماد قارچ پوستی سبب ضخیم شدن دیواره سلولی قارچ‌ها و تغییر در نفوذپذیری غشای سلولی آنها می‌‌شود که در درمان بیماری‌هایی همچون کاندیدیاز جلدی، تنیا ورسیکالر، کچلی بدن، کشاله ران یا پا بسیار موثر است. این دارو به سه شکل پماد یا کرم موضعی، کرم واژینال و شیاف واژینال موجود است.

قبل از استفاده از کرم موضع را تمیز کنید. سپس موضع را ماساژ دهید تا کرم ناپدید شود. توجه داشته باشید که درمان موضعی را برای حداقل یک ماه ادامه دهید. بهبودی در مدت ۱ تا ۲ هفته شروع می‌شود.

گردآوری: وردنگار

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.