هیپوپروتئینمی یا کمبود پروتئین خون
هیپوپروتئینمی یا کمبود پروتئین خون
پروتئین، برای هر بخش از بدن انسان ضروری است. آنها در استخوان ها، ماهیچه ها، پوست و تقریبا هر عضو یا بافت حیاتی بدن یافت می شوند.
پروتئین ها، باید از طریق غذا دریافت شوند، زیرا بدن برای عملکرد مناسب و زنده ماندن نیاز ضروری به آنها دارد. بدن نمی تواند پروتئین را برای مدت طولانی برای استفاده های آتی، ذخیره کند و نیاز به مصرف پروتئین مناسب روزانه دارد.
در این مقاله که توسط کارشناس سلامت health وب سایت وردنگار، خانم پاشایی تهیه شده است در مورد هیپوپروتئینمی یا کمبود مقدار پروتئین خون بحث شده است.
هیپوپروتئینمی یا کمبود مقدار پروتئین خون در کشورهای توسعه یافته کمتر وجود دارد زیرا مردم رژیم طبیعی و متعادل را مصرف می کنند. این می تواند بر افرادی که شرایط خاصی از سلامتی دارند یا مصرف رژیم هایی که پروتئین کم دارند، تاثیر بگذارد.
مطالب این مقاله:
-
علل هیپوپروتئین یا کمبود مقدار پروتئین خون چیست؟
-
علائم هیپوپروتئینمی یا کمبود پروتئین خون چیست؟
-
تشخیص هیپوپروتئینمی یا کمبود پروتئین خون
-
درمان هیپوپروتئینمی یا کمبود پروتئین خون
-
مقدار پروتئین مورد نیاز
-
انتخاب پروتئین های مناسب
-
نتیجه گیری
خلاصه ای در مورد هیپوپروتئینمی یا کمبود مقدار پروتئین خون
-
نشانه های هیپوپروتئینمی می تواند به سرعت بروز کنند.
-
این علامت معمولا یک مشکل خاص سلامت یا داشتن یک رژیم غذایی نامناسب است.
-
هیچ یک از درمان های استاندارد برای هیپوپروتئینمی وجود ندارد.
علل هیپوپروتئینمی یا کمبود پروتئین خون چیست؟
شرایط بهداشتی که بر هضم غذا در بدن یا جذب پروتئین از طریق غذا تأثیر می گذارد یا فرایندهایی که باعث می شود بدن از پروتئین استفاده کند، اغلب عامل این بیماری است. در موارد دیگر، رژیم های کم و یا محدود کننده می توانند علت اصلی آن باشند.
سوء تغذیه و کمبود پروتئین در آن
هیپوپروتئینمی یا کمبود پروتئین خون می تواند به طور مستقیم به رژیم غذایی مرتبط باشد. بخصوص اگر مصرف کالری خیلی کم باشد یا گروههای غذایی خاصی حذف شوند.
هیپوپروتئینمی مرتبط با رژیم غذایی ممکن است در موارد زیر رخ دهد:
-
هنگامی که کسی درآمد ناکافی برای خرید غذا دارد و پروتئین مصرفی مناسبی نداشته باشد.
-
در زنان باردار که نیاز به پروتئین بسیار بیشتری برای رشد جنین دارند. کسانی که به دلیل تهوع و استفراغ شدید قادر به دریافت کالری کافی از منابع حاوی پروتئین نیستند، به ویژه در معرض خطر هستند.
-
افرادی که دچار اختلالات خوردن هستند، که اغلب به رژیم غذایی منجر می شود که پروتئین کافی ندارد.
-
در کسانی که یک رژیم غذایی بسیار محدود را دنبال می کنند، مثل شخصی که تقریبا تمام منابع پروتئین های گیاهی و حیوانی را حذف کرده اند.
اختلالات کبدی
کبد نقش کلیدی در تجزیه پروتئین های بدن دارد. اگر کبد به درستی کار نکند، بدن ممکن است قادر به دریافت پروتئین کافی برای عملکرد حیاتی آن نباشد. این می تواند در انواع اختلالات کبدی، از جمله هپاتیت یا سیروز رخ دهد.
مشکلات کلیوی
کلیه ها مواد زائد را از خون می گیرند تا آنها را از طریق ادرار خارج کنند. هنگامی که این کار به درستی انجام شود، کلیه ها پروتئین را در جریان خون باقی می گذرانند. اما وقتی که مشکلی در عملکرد کلیه ها ایجاد می شود، ممکن است پروتئین را از طریق ادرار دفع کنند.
وجود پروتئین در ادرار، می تواند با مبتلا بودن به فشار خون بالا، دیابت و برخی بیماری های کلیوی رخ دهد. در نتیجه، فرد ممکن است ترکیبی از هیپوپروتئینمی و پروتئینوری یا وجود پروتئین در ادرار داشته باشد.
بیماری سلیاک
بیماری سلیاک یک بیماری خودایمنی است که باعث می شود سیستم ایمنی بدن به درون روده کوچک حمله کند. این واکنش زمانی اتفاق می افتد که یک فرد غذاهای حاوی گلوتن که یک پروتئین موجود در گندم، چاودار و جو است را می خورد.
آسیب های خود ایمنی به روده کوچک در بیماری سلیاک، منجر به جذب نادرست و ضعیف بسیاری از مواد مغذی، از جمله پروتئین می شود.
بیماری روده التهابی
برخی از انواع بیماری التهابی روده یا IBD سبب التهاب در روده کوچک می شوند که در آن بسیاری از مواد مغذی ضروری جذب بدن نمی شوند.
با وجود IBD، فرد ممکن است تحت تأثیر بسیاری از شرایط کمبود مواد مغذی مختلف، از جمله هیپوپروتئینمی قرار گیرد.
علائم هیپوپروتئینمی چیست؟
علائم هیپوپروتئینمی متفاوت هستند و می توانند خفیف یا شدید باشد. آنها عبارتند از:
-
احساس خستگی یا ضعف
-
داشتن عفونت ویروسی یا باکتریایی مکرر
-
شکستن یا ریزش مو
-
ناخن های شکننده و پوست خشک
-
تغییرات خلقی و تحریک پذیری
-
میل به غذاهای غنی از پروتئین
نظرات بسته شده است.