تحقیق جدید نقش مهمی را که ویتامین k2 در سلامت قلب دارد، آشکار می کند

ویتامین k2

0

ویتامین k2 – تصلب شریان یا ایجاد پلاک درخون جاری در رگهای شما، یکی از دلایل اصلی حملات قلبی است. علاوه بر داشتن یک برنامه غذایی سالم و انجام ورزش منظم، افزایش مصرف ویتامین k2 یکی از بهترین روشها برای جلوگیری از تصلب شریان و حفظ سلامت قلب شماست.

تصلب شریان دلیل بیش از ۳۰% از مرگهای ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی در سراسر جهان است و حالتی است که در آن پلاک در شریانها افزایش می یابد و موجب میشود که شریانهای اصلی خون سخت و باریک شوند. پلاک باعث جلوگیری از جریان خون میشود و موجب میگردد که قلب شما به سختی کار کند و خطر مرگ شما را بدلیل حمله یا آماس رگ افزایش میدهد.

در تصلب شریان، پلاک معمولا ناشی از تجمع کلسترول و در بسیاری از موارد، کلسیم است که ماده ای است که استخوانها و دندانهای شما از آن ساخته شده اند. به همین دلیل است که با اینکه یک برنامه غذایی کم چرب، خطر تصلب شریان را کاهش میدهد ولی این پایان ماجرا نیست.

ویتامین k2 و تصلب شریان

دو نوع ویتامین ک وجود دارند که ویتامین ک۱ معروفتر است زیرا بعنوان یک ماده مغذی عمل میکند که برای توانایی قلب شما نقش حیاتی دارد تا بتواند لخته های خونی بسازد. به این دلیل، ویتامین ک۱ در توانایی بدن شما برای بهبود جراحت ها و جلوگیری از خونریزی نقش اصلی را دارد.

ویتامین k2 وظیفه کاملا متفاوتی را بعهده دارد چون با کلسیم ترکیب میشود و به تنظیم سطح مواد معدنی در بدن شما کمک میکند. وقتی کلسیم با ویتامین k2 ترکیب میشود، آمادگی بیشتری برای وارد شدن به استخوانها و دندانهای شما دارد که در این قسمت ها بیش از هرجای دیگر به آن نیاز است. ویتامین k2 همچنین توانایی شما را برای ذخیره کلسیم افزایش میدهد و مانع از مواد معدنی میشود که به بافتهای نرم شما مثل شریانها نفوذ کنند.

مطالب مرتبط
چرا صفحه نمایشگر باعث استنوپیا می شود؟

سطوح پایین ویتامین k2 منجر به افزایش کلسیم مازاد در بدن شما میشود و موجب میگردد که مقدار زیادی کلسیم در خون موجود در رگهای شما جریان پیدا کند و با چربی ترکیب شود و آنرا تبدیل به پلاک کند و منجر به تصلب شریان گردد. بر اساس این تحقیق، مصرف روزانه ۳۲ میکروگرم ویتامین k2 میتواند خطر آهکی شدن و سخت شدن شریان و مرگ ناشی از حمله قلبی را تا ۵۰% کاهش دهد. درواقع دانشمندان معتقدند که برای هر ۱۰ میکروگرم از ویتامین k2 که شما میخورید، حدود ۹% خطر حمله قلبی را کاهش میدهید.

همچنین یک تحقیق اینگونه نتیجه گرفت که ویتامین k2 نه تنها از آهکی شدن شریان جلوگیری میکند، بلکه میتواند این روند تهدید کننده زندگی را معکوس نماید. این پژوهش نشان داد که مصرف مقادیر زیاد ویتامین های ک۱ و k2 میتواند موجب کاهش آهکی شدن شریان به میزان ۳۷% در مدت ۶ هفته و ۵۳% در مدت ۱۲ هفته شود.

این موضوع توسط تحقیق دیگری تایید شد که مصرف ۱۸۰ میکروگرم ویتامین k2 در هرروز بمدت ۳ سال میتواند سخت شدن شریان را کاهش دهد. جالب توجه این است که شرکت کنندگان در آزمایش که دارای سطوح بالاتر سختی شریان در ابتدای تحقیق بودند، اعلام کردند که با مصرف ویتامین k2، منافع بیشتری نسبت به افرادی که تصلب شریان کمتری داشتند، کسب نمودند.

منابع طبیعی ویتامین k2

ویتامین های ک۱ و k2 از نظر منابع نیز با هم فرق دارند. ویتامین ک۱ بیشتر در سبزیجات برگدار یافت میشود ولی ویتامین ب۲ در گوشت و محصولات تخمیر شده وجو دارد. علاوه بر مصرف مکمل های غذایی، خوردن مواد غذایی زیر، یک روش مطمئن برای جذب ویتامین k2 میباشد:

ناتو – این غذای ژاپنی از سویای تخمیر شده تهیه میشود که یکی از بهترین منابع ویتامین k2 است و بویژه برای افرادی مناسب است که گوشت نمیخورند. ناتو همچنین یک منبع خوب کلسیم و باکتری خوب(پروبیوتیک) است که در هضم سالم و محافظت در برابر بیماریهای مختلف موثر میباشد.

مطالب مرتبط
نحوه مصرف دترویستول ( Detrusitol ) + عوارض و تداخلات دارویی

گوشت پرندگان – گوشت بوقلمون، غاز، اردک، یا مرغ همگی خوب هستند. پرندگان خانگی و همچنین تخم های آنها منابع عالی برای ویتامین k2 میباشند و همچنین منبع مناسبی برای پروتئین بوده و برای کسانی مفید هستند که میخواهند مصرف گوشت قرمز را کاهش دهند.

گوشت قرمز – تهیه گوشت گاو و خوک خیلی آسان است و حاوی مقدار زیادی از ویتامین k2 میباشند ولی باید مراقبت کنید که از خوردن مقدار زیاد آنها خودداری نمایید چون ممکن است منجر به افزایش خطر بیماری قلبی شود.

ماهی و غذای دریایی – ماهی قزل آلا و شاه ماهی منابع خوبی از ویتامین k2 هستند اما فواید آنها برای قلب به همین جا ختم نمیشود. روغن ماهی منبع فوق العاده ای برای اسیدهای چرب امگا۳ است که چربی خوبی است که کمک میکند قلب در وضع مناسب بماند و مغز بتواند بخوبی وظیفه اش را انجام دهد. همچنین ماهی بدلیل تاثیرات ضد بی نظمی در ضربان قلب معروف است، یعنی کمک میکند که ضربان قلب منظم باقی بماند. دیگر غذاهای دریایی مثل میگو نیز حاوی ویتامین هستند، هرچند که مقدار ویتامین موجود در آنها زیاد نیست.

محصولات لبنی – شیر و پنیر منابع خوبی برای ویتامین k2 هستند ولی همه محصولات لبنی بطور یکسان ساخته نمیشوند لذا بهتر است که از شیر طبیعی استفاده کنید. بعضی از پنیرهایی که بطور سنتی تهیه میشوند نیز حاوی پروبیوتیک(باکتری خوب) هستند که برای دستگاه گوارش شما مناسب میباشند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.