هپاتیت سی: درمان و پیشگیری

0

 هپاتیت سی: درمان و پیشگیری

هپاتیت سی یک بیماری واگیردار کبد است که در نتیجه عفونت ویروس هپاتیت سی ایجاد می‌شود. در ابتدا بیماری بصورت «حاد» ایجاد می‌شود و می‌تواند از احساس خفیف کسالت و بدون هیچ نشانه خاصی تا حالتی بسیار شدید متفاوت باشد. بیشتر افرادی که به هپاتیت سی مبتلا می شوند ویروس را تا آخر عمر به همراه خود دارند. بسیاری از افراد دچار ویروس، از بیماری خود بی اطلاع هستند و احساس بیماری نمی کنند، اما اکثرا دچار صدمه کبدی، هپاتیت مزمن، اختلالات کبدی و سرطان کبد می شوند.

در کشور ما احتمالاً ۲۰۰ تا سیصد هزار نفر مبتلا به این ویروس می‌باشند. بیشترین گروه پرخطر در ایران معتادان تزریقی هستند و بیشترین روش انتقال از طریق استفاده از سرنگ مشترک در معتادان تزریقی است.

آیا این بیماری قابل درمان است؟

برای بسیاری از بیماران مبتلا به هپاتیت سی، درمانهای دارویی موفقیت آمیز بوده است و دیگر ویروسی در خون دیده نشده است. یادتان باشد بعد از اتمام درمان برای آزمایش‌های پیگیری منظم حتماً با پزشک در تماس باشید.

درمان بیماری هپاتیت سی چگونه است؟

درمانهای ضد ویروسی بمدت ۶ تا ۱۲ ماه توسط پزشک تجویز میگردد. باید توجه نمود که این درمان‌ها ممکن است برخی اثرات ناخواسته داشته باشد. این عوارض می‌تواند علائمی شبیه سرماخوردگی ایجاد کند و یا به صورت افسردگی، کاهش وزن، کم خونی و بیخوابی بوجود آید. در برخی از موارد ممکن است باعث کاهش فعالیتهای روزانه شود. به خاطر داشته باشید بدون مشورت با پزشک هرگز درمان را قطع نکنید. می‌توان این اثرات ناخواسته را کاهش داد.

آیا بیماری هپاتیت سی قابل پیشگیری است؟ با تمام تلاشها این بیماری هنوز واکسنی ندارد.

مطالب مرتبط
رژیم غذایی کدو تنبل چیست؟ فواید و قوانین + برنامه غذایی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.