افراد با ژن FGF21 میل بیشتری برای خودرن شیرینی جات و در عین حال توده چربی کمتری دارند

0

افرادی با ژن FGF21میل بیشتری برای خودرن شیرینی جات و در عین حال توده چربی کمتری دارند

مطالعه ای که در مورد نحوه عملکرد دی ان ای و رژیم غذایی و تاثیر آن بر متابولیسم انسان انجام شده بود، نشان داد ژن هایی که باعث ایجاد اشتیاق  به خوردن غذاهای شیرین و الکل در فرد می شوند  سبب می شوند که چنین افرادی دارای توده چربی کمتری در بدنشان باشند.

محققان بریتانیایی معتقدند که در حالی که این یافته ها ضد و نقیض هستند، به نظر می رسد که همین بخش از کد های ژنتیکی باعث کاهش تمایل افراد به انواع  غذاهای چرب و مشروب خواری نیز می گردند.

سرپرست این تحقیق، پروفسور تیموتی فریلینگ، یک ژنتیک دان مولکولی از دانشگاه اکستر، در این خصوص اذعان داشت که: “ما شگفت زده شده ایم چرا که درست همان نسخه ژنی که با خوردن شکر بیشتر همراه است با توده چربی بدنی کمتر نیز مرتبط می باشد.

این امر با تصورات فعلی که نشان می دهند خوردن شکر برای سلامتی مضر است در تناقض می باشد. اما او اضافه کرد این خبر خوبی برای این شیرینی دوستان نخواهد بود، چرا که حتی اگر توده چربی بدنشان پایین تر هم باشد، احتمالا بیشتر آن  در اطراف ناحیه کمر و شکم ذخیره می شود، لذا می تواند بر تناسب اندام آن ها تاثیر گذاشته و باعث فشار خون بالا نیز بشود.

حدود یک پنجم اروپایی ها نسخه “ژن FGF21” را که از سال ۲۰۱۳ به عنوان یکی از نشانگرهای ژنتیکی  شناخته شده که باعث می شود افراد به خوردن غذاهایی با کربوهیدرات بالا علاقه مند شوند، در دی ان ای خود حمل می کنند.

loading...

این بخش از دی ان ای مسئول ترشح هورمون خاصی است که  به صورت یک مولکول سیگنالینگ شیمیایی ، باعث سرکوب یا ایجاد گرایش و همچنین باعث تنظیم متابولیسم گلوکز و قندها و ذخیره سازی آنها به عنوان چربی می شود.

مطالب مرتبط
تقریبا تمام دی ان ای ما مشابه موش، گاو و گربه است

برای بررسی اثرات انواع مختلف ژن های FGF21 ،تیم Exeter  از بیوبانک انگلستان ، پایگاه داده ای که شامل بیش از ۵۰۰، نمونه خون، نمونه های ادرار و بزاق و اطلاعات مربوط به شیوه زندگی  افراد ساکن در انگلستان است برای آزمایشات خود استفاده نمودند.
علاوه بر این آن ها با مشارکت ۴۵۰، هزار نفر ، تحقیقی  را انجام دادند که در مجله Cell Reports منتشر شد و از، ۱۷۵، هزار نفر از آن ها نیز خواستند تا پرسشنامه ای را درباره میزان مصرف مواد غذایی مختلف خود پر نمایند.

نیلز، استاد دانشکده کپنهاگ و یکی از نویسندگان مقاله FGF21، بیان داشت: “از آن جا که این مطالعه بر روی افراد زیادی انجام شده است،  نشان می دهد که نتایج به دست آمده توسط تیم ما از اطمینان و روایی کافی برخوردار می باشد.. هورمونی، که عمدتا در کبد ساخته می شود، دارای بسیاری از عملکرد هاست و در هیپوتالاموس مغز برای سرکوب مصرف شکر و الکل، تحریک جذب گلوکز توسط سلول های چربی، و به عنوان یک مولکول حساس به انسولین عمل می کند.

با این وجود، تجزیه و تحلیل “شواهد آماری غیرمستقیم” نشان می دهد که FGF21 به افزایش مصرف الکل و افزایش مصرف شکر نیز کمک می نماید..

این تحریک برای مصرف شکر بیشتر با افزایش بسیار اندک فشار خون و نسبت بزرگ تر دور کمر همراه است، به این معنی که حاملان این ژن ، چربی بیشتری در اطراف مویرگ های خود خواهند داشت..

در حالی که NHS هشدار می دهد که داشتن یک معده بزرگتر و دور کمر بیشتر، خطر ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت و بیماری های قلبی را افزایش می دهد، این تجزیه و تحلیل هیچ ارتباطی را بین دیابت و حمل ژن FGF21  کشف ننمود.

اختصاصی وردنگار؛ هرگونه کپی برداری با ذکر نام و لینک دهی مستقیم مجاز است

مطالب مرتبط
راه های جلوگیری و تشخیص سرطان روده چیست؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.