تحقیقات نشان داد چگونه آجیل از قلب شما محافظت می کند!

0

آجیل، از زمانی که ما در این سیاره بوده ایم، یک میان وعده مورد علاقه اکثر افراد بوده است. همانطور که علم همچنان به مطالعه مزایای استفاده از آجیل ها می پردازد، توانایی های فوق العاده آن در بهبود عملکرد قلب شفاف تر می شود.

اگر چه این دانه های مقوی کوچک هستند، اما به عنوان یک بسته مواد مغذی شناخته می شود. آجیل ها شامل اسیدهای چرب غیر اشباع، فیبر، پروتئین، ویتامین E، فولات و چندین ماده معدنی مانند پتاسیم، روی و منیزیم هستند.

آجیل، همچنین دارای مواد شیمیایی زیستی فعالی مانند فنول ها و فیتواسترول ها هستند. آجیل، از لحاظ شیمیایی پیچیده بوده و خوشبختانه بسیار خوشمزه می باشد.

تعدادی از مطالعات نشان داده اند که یک رژیم غذایی حاوی آجیل ممکن است ما را از مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی (CVD) محافظت کند.

دقیقا چگونه آجیل، باعث محافظت از قلب ما می شود؟ برخی از نظریه ها در این مورد این چنین است:

 برخی بر این باورند که ممکن است، آنها سطح چربی خون را بهبود بخشد و باعث کاهش خطر ابتلا به افزایش وزن گردند و بعضی دیگر از محققان فکر می کنند این به علت اثرات ضد التهابی آجیل است که تاثیر بسزایی بر سلامتی قلب می گذارد.

با این حال آنها این شاهکار را ایجاد می کنند، به خوبی ثابت شده است که خوردن آجیل، مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی را کاهش می دهد. اما تعداد کمی از دانشمندان به رابطه بین انواع خاص بیماری های قلبی و مصرف آجیل نگاهی انداخته اند.

تحقیق و بررسی بر رویآجیل

گروهی از علاقه مندان به آجیل در مؤسسات انستیتوی کارولینسکا سوئد، اخیرا قصد کردند که پرده از این معما بردارند و درون مغز فندق را مورد بررسی قرار دهند. یافته های آنها در این هفته در مجله قلب ( Heart ) منتشر شده است.

قبل از اینکه بتوانید نتیجه گیری درستی از این تحقیقات بدست آوریم، باید درباره اینکه چگونه یک غذای خاص به طور متوسط بر روی شرکت کنندگان ​​تاثیر می گذارد، اطلاعاتی داشته باشیم.

مطالب مرتبط
چه عواملی موجب فشار مثانه می شود؟

در این مورد، تیم به اطلاعات ۶۱۰۰۰ نفر از افراد سوئدی در سن ۴۵ تا ۸۳ ساله دسترسی داشت که پرسشنامه های فراوانی را پر کرده بودند. هر یک از آنها برای ۱۷ سال و حتی تا زمانی که درگذشته بودند ردیابی شدند.

از داده های در دسترس، دانشمندان نگاه اجمالی به میزان علاقه مندی این افراد به آجیل، انداختند.

با توجه به پرسشنامه ها، در مقایسه با افرادی که هرگز آجیل، نخورده بودند و اصلا آجیل، دوست نداشتند، این افراد تمایل داشتند که شیوه زندگی سالمتری را برای خود حفظ کنند،

افرادی که به آجیل، علاقه مند بودن و آجیل بیشتری مصرف می کردند:

  • احتمال مصرف دخانیات در آنها کمتر بود
  • کمتر به نوشیدنی های الکلی روی آورده بودند
  • از لحاظ فیزیکی فعالتر بودند
  • میوه و سبزیجات بیشتری می خوردند

همچنین، افرادی که علاقه مند به خوردن آجیل بودند، سابقه پرفشاری خون نداشتند و یا کمتر داشتند. همچنین این افراد تحصیل کرده تر بودند.

مزایای سلامتی آجیل

به طور کلی، با توجه به سن و جنسیت، خوردن آجیل با کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی (A-fib)، نارسایی قلبی و آنوریسم آئورت شکمی همراه بود.

اما زمانی که متغیرها و عواملی دیگر مورد توجه قرار گرفتند – از جمله عوامل سبک زندگی، رژیم غذایی، سابقه خانوادگی و دیابت – بسیاری از این تاثیرات و فواید آجیل بر قلب نیز کم و زیاد شدند. با این حال، حتی زمانی که حتی فرد سبک زندگی سالمی نداشت اما آجیل مصرف می کرد، برخی از مزایای مبتنی بر قلب باقی مانده بود.

پس از کنترل بسیاری از عوامل دیگر، افرادی که آجیل در رژیم غذایی خود داشتند، هنوز به طور قابل توجهی، کمتر دچار فیبریلاسیون دهلیزی یا A-fib شده بودند. همان طور که می دانید فرد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی، دچار ضربان قلب غیرمعمول، سریع و نامنظم می گردد.

مطالب مرتبط
5 ماده غذایی که نباید هرگز قبل از پخت و پز بشویید و 5 ماده غذایی که همیشه باید بشویید

خوردن حتی تعداد انگشت شماری از آجیل ها یک تا سه بار در هفته باعث کاهش خطر A-fib یا همان فیبریلاسیون دهلیزی تا حدود ۳ درصد می شود، اما خوردن آجیل سه بار یا بیشتر در هفته، باعث کاهش خطر فیبریلاسیون دهلیزی  تا ۱۸ درصد می شود.

تحقیقات نشان داده است که خوردن مقدار متوسطی از آجیل به کاهش خطر نارسایی قلبی تا  ۲۰ درصد، منجر می گردد. به طرز عجیب و غریبی اثبات شده است، کسانی که بیش از مقدار متوسط در هفته آجیل می خورند از حفاظت قلبی بهره نمی برند.

محققان این مقاله نوشتند: “مصرف آجیل یا عوامل مرتبط با این رفتار تغذیه ای ممکن است در کاهش خطر ابتلا به بیماری [A-fib] و احتمالا نارسایی قلبی نقش داشته باشد”.

نویسندگان این تحقیق معتقدند که این یافته ممکن است یک روش آسان و مقرون به صرفه برای بهبود سلامت عمومی در سراسر جهان باشد.

اگر شما هم هر روز یا حداقل ۴ بار در هفته چند عدد آجیل بخورید، حتما قلبتان، از شما تشکر خواهد کرد.

اختصاصی وردنگار – هرگونه کپی برداری با نام و لینکدهی مستقیم مجاز است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.