۱۰ ماده غذایی که باعث کاهش التهاب بدن می شوند!

0

التهاب : خوردن غذاهای ضد التهابی باید بخشی از رژیم غذایی سالم باشد، اما اگر بیشتر مستعد ابتلا به التهاب مزمن هستید، دانستن بهترین غذاها برای چنین شرایطی مهم است!

التهاب چیست؟

التهاب بدن نشان دهنده این است که بدن در حال دفاع از خود است، چه در برابر آسیب جسمی و یا عفونت. هنگامی که مثلا در ناحیه زانو دچار مشکل می شوید، سیتوکین ها آزاد می شوند، که به سیستم ایمنی نشان می دهد که بدن نیاز به کمک و حفاظت دارد.

رگ های خونی رقیق می شوند و گلبول های سفید خون در محل ضربه تجمع می کنند که  معمولا با تورم و قرمزی همراه است. این یک التهاب حاد است و می تواند خود به خود درمان شود، اما التهاب مزمن بسیار شدیدتر است و می تواند خطرناک باشد. این می تواند سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف کند و در نتیجه دفاع بدن در برابر بیماری های مزمنی مانند سرطان و آرتریت را کاهش دهد.

غذاهای ضد التهابی عبارتند از

  • زغال اخته
  •  ماهی قزل آلا
  •  انگور
  • چای سبز
  • روغن نارگیل
  •  زنجبیل
  •  زردچوبه

سبزیجات سبز برگدار

سبزیجات سبز برگدار مانند گل کلم، اسفناج، به علت دارا بودن مواد معدنی، داشتن کالری کم و بالا بودن آنتی اکسیدان های موجود در آنها، می توانند به کاهش علائم التهاب مزمن کمک کنند.

چغندر

چغندر میزان زیادی مواد مغذی و آنتی اکسیدان دارد، اما بتایین در این سبزیجات یافت می شود که دارای خاصیت ضد التهابی بالایی می باشد، به همین دلیل است که خوردن چغندر با خطر کمتر ابتلا به دیابت همراه است.

زردچوبه

مواد فعال در زردچوبه یا همان کورکومین، یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان هایی است که ما می توانیم مصرف کنیم. کورکومین تاثیر زیادی بر التهاب می گذارد و نقش اساسی در کاهش علائم کورکومین ایفا می کند.

مطالب مرتبط
سرطان پانکراس: ویروس آنفلوانزای اصلاح شده، تومورها را از بین می برد

زنجبیل

برخی از مواد فعال در زنجبیل، به نام جینجرول ( gingerols )، به دلیل اثرات ضد التهابی قوی خود، خاصیت ضد التهابی بالایی دارد. بخصوص در بیماری های التهاب معده و روده.

چای سبز

بالا بودن میزان ترکیبات پلی فنل موجود در چای سبز به علت کاهش دهندگی التهاب در معده، سیستم تنفسی و سیستم قلبی عروقی، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. همچنین اثبات شده است که این چایی باعث آرامش بخشی می شود.

گردو و روغن نارگیل

اسیدهای چرب امگا ۳، دارای خاصیت ضد التهابی هستند و گردو و روغن نارگیل، جزوبهترین منابع برای این چربی های “خوب” هستند.

دانه های کتان

دانه ها و آجیل ها اغلب دارای چربی زیاد هستند و دانه های کتان نیز از این قاعده مستثنی نیستند، اما اسیدهای چرب موجود در این دانه ها می توانند باعث کاهش التهاب در سیستم قلبی عروقی شوند.

گوجه فرنگی ها

خوردن گوجه فرنگی باعث افزایش سطح لیکوپن می شود که می تواند رسوب پلاکت بتا آمیلوئید در مغز را که یک نوع مزمن التهابی است را کاهش دهد. همانطور که می دانید رسوب این پلاکت می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد.

انگور

اثبات شده است که  Resveratrol یا همان رسوراترول موجود در پوست انگور برای کاهش پاسخ التهابی توسط بدن بسیار مفید است.

بلوبری یا زغال اخته

فلاونوئیدها ضد التهابی یافت شده در بلوبری، می توانند با علائم التهاب مبارزه کرده و علاوه بر این، زغال اخته یک غذای فوق العاده است که می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و از بسیاری از سرطان ها جلوگیری کند.

غذاهایی که در حین التهاب بدن نباید خورده شوند

در حالی که برخی از غذاها می توانند باعث کاهش التهاب در بدن شوند، اما بعضی از غذاهای دیگر، می توانند وضعیت را بدتر کنند، مانند

مطالب مرتبط
نحوه مصرف کلسیم دوبسیلات ( Calcium dobesilate ) + عوارض
  • غذاهای پردازش شده
  • روغن های گیاهی
  • محصولات لبنی
  • مواد افزودنی مصنوعی و قندهای مصنوعی
  • گلوتن بیش از حد
  • الکل
  • چربی های ترانس

 اختصاصی وردنگار – هرگونه کپی برداری با نام و لینکدهی مستقیم مجاز است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.