مصرف یک تخم مرغ در روز ممکن است خطر سکته مغزی را کاهش دهد

0

اطلاعات معمول ما اینست که تخم مرغ، به دلیل محتوای کلسترول بالای آن، برای ما بسیار مضر است.  اما تحقیقات جدید نشان می دهد که ما می توانیم از مصرف بیشتر تخم مرغ لذت ببریم: حدود یک تخم مرغ در روز می تواند به ما کمک کند تا ا شرایط قلبی و عروقی بهتری داشته باشیم.

اگر تا به حال شنیده اید که خوردن بیش از دو یا سه تخم مرغ در هفته برای سلامتی شما  مضر است، شما تنها نیستید. برخی مطالعات نشان داده اند که با توجه به مقدار کلسترول بالای زرده، تخم مرغ می تواند دارای مواد غذایی مضر باشد، مخصوصا برای افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی هستند.

ایده ای که تخم مرغ، ممکن است به سلامتی آسیب برساند نیز توسط بسیاری از وب سایت ها و مجلات محبوب به طور گسترده گسترش یافته است.

با این حال، با وجود محتوای غنی از کلسترول، تخم مرغ یک منبع عالی از مواد مغذی سالم مانند پروتئین، ویتامین ها، فسفولیپید ها و کاروتنوئیدها است. تحقیقات اخیر به طور فزاینده ای شواهدی را نشان داده اند که نشان می دهد تخم مرغ واقعا بر خطر بیماری قلبی عروقی (CVD) تأثیر نمی گذارد.

به عنوان مثال، یک مطالعه که در سال ۲۰۱۳ در BMJ منتشر شد، نتیجه گرفت که خوردن یک تخم مرغ در روز ارتباطی به خطر بالای بیماری قلبی یا سکته مغزی ندارد. مطالعه دیگری که در اوایل ماه جاری در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، پیشنهاد کرد که یک رژیم پرچرب تخم مرغ تا  حداکثر ۱۲ تخم در هفته خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را افزایش نمی دهد.

اما تحقیقات اخیری از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه علوم پکن در چین، حتی  موارد بیشتری را نشان می دهد. محققان سرشناس پروفسور لی مینیگ لی و دکتر کانگینگ یو  متوجه شده اند که رژیم هایی که تخم مرغ  در آنها به طور منظم مصرف می شود، می تواند در حقیقت سلامت قلب و عروق را حفظ کند. یافته های این تیم در روزنامه “قلب” منتشر شد.

مطالب مرتبط
رژیم مدیترانه‌ ای خطر سکته را کاهش می‌ دهد

مصرف متوسط ​​تخم مرغ می تواند خطر کمتری داشته باشد

حدود ۸۴ میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا دارای برخی از انواع بیماری های قلبی عروقی هستند و حدود ۲۲۰۰ نفر در روز به همین دلیل جان خود را از دست میدهند و در چین، میزان بیماری قلبی عروقی حتی بالاتر است.

براساس آمار اخیر، در چین در سال ۲۰۱۴، برآورد شده “۸۳۷۳۰۰ از ساکنان شهری و ۱۰۲۳،۴۰۰ ساکنان روستایی در اثر بیماری های مغزی وخیم از بین رفته اند.” و بیشترین شرایط مربوط به سکته مغزی – از هر دو نوع هموراژیک و ایسکمیک – و بیماری قلبی ایسکمیک است.

این تعداد انگیزه محققان را برای  مطالعه و تحقیق جدید در مورد نقش مصرف تخم مرغ در اصلاح خطر ابتلا به CVD (بیماری های قلبی و عروقی) افزایش داد.

به منظور انجام این کار، آنها داده ها را از طریق بانک بیوزیستی چین، تجزیه و تحلیل کردند که یک مطالعه آینده نگر است و به بررسی علل ژنتیکی و زیست محیطی بیماری های مزمن در میان جمعیت چینی می پردازد. در این مطالعه، پروفسور لی و تیم او اطلاعات مربوط به سلامت را از ۴۱۶،۲۱۳ نفر از بزرگسالان مورد بررسی در سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ استخراج کرد.

همه آنها بدون سرطان، CVD (بیماری های قلبی و عروقی) و دیابت در ابتدای زندگی بودند. شرکت کنندگان گزارش دادند که اغلب آنها تخم مرغ میخورند.  ۱۳.۱ درصد از آنها مصرف روزانه را پذیرفتند (حدود ۰.۷۶ تخم مرغ در روز) و ۹.۱ درصد گفتند که آنها فقط به ندرت تخم مرغ (۰.۲۹ تخم مرغ در روز) می خوردند و یا اصلا مصرف نمی کردند.

متوسط ​​دوره پیگیری ۸/۹ سال بود که طی آن تشخیص و مرگ و میر جدید و وضعیت سلامتی شرکت کنندگان ثبت شد. در طی این دوره ۸۳،۹۷۷ نفر از مبتلایان به بیماری های قبلی و عروقی مبتلا شدند و ۹،۹۸۵ نفر به دلیل علل مرتبط با CVD جان خود را از دست دادند. علاوه بر این، ۵۱۰۳ رویداد کرونر (انسداد شرایین) ثبت شد.

مطالب مرتبط
فراخوان 200 میلیون تخم مرغ به دلیل احتمال داشتن باکتری سالمونلا

تجزیه و تحلیل محققان نشان داد افرادی که معمولا در حدود یک تخم مرغ در روز خورده بودند، ۲۶ درصد خطر ابتلا به سکته مغزی کمتر و ۲۸درصد خطرمرگ و میر ناشی از این نوع حوادث را تجربه کردند و نیز ۱۸ درصد خطر کمتر برای ابتلا به CVD و مرگ و میر ناشی از آن داشتند.

مصرف تقریبا روزانه تخم مرغ – یا حدود ۵.۳۲ تخم مرغ در هفته – همچنین ۱۲ درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی ایسکمیک را در مقایسه با افرادی که هرگز و یا به ندرت  تخم مرغ خوردند (به میزان تقریبا ۲.۰۳ تخم مرغ در هفته) کاهش داده است.

پژوهش حاضر معتقد است که بین میزان متوسط ​​مصرف تخم مرغ (تا یک تخم مرغ در روز) و میزان رویداد و مشکل قلبی پایین تر ارتباط وجود دارد. پروفسور لی و تیم او هشدار دادند که این یک مطالعه مشاهداتی بود، بنابراین این نتیجه گیری کاملا صحیح نیست که برداشت کنیم  بین مصرف تخم مرغ و خطر ابتلا به CVD رابطه ای وجود دارد.

با این حال، حجم نمونه جمعیتی بزرگی که محققان روی آن کار می کنند، و همچنین این واقعیت که آنها هر دو عوامل شناخته شده و بالقوه در خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی  را درگیر کرده اند، نشان می دهد که احتمال صحت این نتایج زیاد است. محققان نتیجه می گیرند  مردم شواهد علمی را در رابطه با دستورالعمل های تغذیه ای در رابطه با مصرف تخم مرغ برای بزرگسالان سالم چینی به کار می برند. “

اختصاصی وردنگار – هرگونه کپی برداری با نام و لینک دهی مستقیم مجاز است.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.