۷ دلیل برای نیاز بیشتر زنان به خواب

0

۷ دلیل برای این‌که زنان بیش‌تر از مردان به خواب نیاز دارند

خواب کافی : در سرتاسر جهان، حتی در کشورهای پیشرفته، مشکل بدخوابی و کم‌خوابی از جمله مشکلات شایع است و هر انسانی در هر قشری را شامل می‌شود. اما این بدخوابی و کم‌خوابی در زنان بیش‌تر از مردان ضرر به همراه دارد و هم‌چنین زنان بیش از مردان به خواب نیاز دارند. در این نوشتار در مورد این موضوع بحث خواهیم کرد و خواهیم گفت که آیا این مطلب درست است یا خیر.

به چه مقدار خواب نیاز است؟

بنیاد ملی خواب توصیه می‌کند که بزرگ‌سالانِ بین ۲۶ تا ۶۴ سال باید روزانه ۷ الی ۹ ساعت خواب داشته باشند. این میزان برای افراد بالای ۶۴ سال، ۷ الی ۸ ساعت است. نوجوانان به ۹ تا ۱۰ ساعت نیاز دارند، این در حالی است که کودکان دبستانی و پیش‌دبستانی به میزانی بیش از این مقدار نیاز دارند. اما تحقیقات جدید نشان از آن دارند که معیارهایی دیگر نیز در تعیین این مقدار نقش دارند. یعنی باید علاوه بر سن، معیارها و موضوعاتی دیگر را نیز در نظر گرفت و یکی از این معیارها جنسیت است.

گویا زنان بیش از مردان به خواب نیاز دارند و عواقب و عوارض کم‌خوابی در آنان بیش از مردان خود را نشان می‌دهد. اما چرا زنان بیش از مردان به‌خواب نیاز دارند؟

چرا زنان بیش از مردان به خواب نیاز دارند؟

گفته می‌شود زنان نسبت به مردان به ۲۰ دقیقه خوابِ بیش‌تر نیاز دارند. اما چه چیزی موجب این امر می‌شود؟ هر یک از دلایل زیر می‌توانند در این امر دخیل باشند:

۱- انرژی روحی بیش‌تر:

کارشناسان برآن اند که زنان به نسبت مردان از انرژی روحی بیشتری برخوردار اند و به کار گیری همین انرژی اضافی است که موجب نیاز بیش‌تر آنان به خواب می‌شود. به گفته‌ی این کارشناسان زنان به نسبت مردان بیش‌تر از مغز خود کار می‌کشند و بیش‌تر چند کار را با هم انجام می‌دهند و بدیهی است که این موارد موجب مصرف انرژی بیش‌تری می‌شوند و همین مصرف انرژی بیش‌تر در طول روز است که نیاز زنان به خوابی بیش‌تر از مردان را موجب می‌شود.

مطالب مرتبط
مصرف منظم نوشابه انرژی زا می تواند عملکرد ورزشی را بدتر کند

۲- داشتن خواب ضعیف‌تر:

از جمله دلایل دیگری که باعث می‌شود زنان بیش‌تر از مردان به‌خواب نیاز داشته باشند این است که خوابِ آن‌ها، یعنی زنان، کیفیت مناسبی ندارد. در واقع برخی از مراحل زندگی و برخی از تغییرات فیزیولوژیکی در زنان موجب می‌شود که آن‌ها در طول زندگی کم‌تر از مردان خوابی آسوده را تجربه کنند. جالب است بدانید که در طی یک نظرسنجی صورت گرفته توسط بنیاد ملی خواب، ۶۳ درصد از زنان اعلام کردند که در طول هفته حداقل یک بار بی‌خوابی را تجربه می‌کنند.

۳- یائسگی:

زنانی که در معرض یائسگی قرار دارند به نسبت سایرین بیش‌تر بدخوابی را تجربه می‌کنند. این مورد می‌تواند با گرگرفتگی و عرق شبانه‌ی آن‌ها بر اثر یائسگی در ارتباط باشد.

۴- بارداری:

تغییرات هورمونی و هم‌چنین تغییرات جسمی و احساسی در دوران بارداری می‌تواند با اختلالات‌خواب همراه باشد. افزون بر این، نیاز بیش‌تر به دفع ادرار و همچنین کرامپ‌های عضلات پا در این دوران نیز از جمله عواملی هستند که موجب بدخوابی در دوران بارداری می‌شوند.

۵- چرخه قاعدگی:

با گذشتن از سن بلوغ و آغاز دوران تجربه‌ی قاعدگی، اختلالات خواب نیز برای زنان پیدا می‌شوند. گرفتگی شکم، ناراحتی، تغییرات خلق و خو، پا درد و موارد از این قبیل که همگی ناشی از قاعدگی هستند می‌توانند مانع از یک خواب آسوده برای خانم‌ها شوند. افزون بر این، گزارش شده که زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی از بدخوابی، بیداری‌های مکرر و حتی بی‌خوابی رنج می‌برند.

۶- سندرم پای بیقرار:

سندرم پای بی‌قرار با ایجاد سوزش و گزگز در پاها موجب نیاز به حرکت دادن پاها می‌شود و عموماً در شب‌ها شدیدتر است. این امر می‌تواند بدخوابی و یا بی‌خوابی را به همراه داشته باشد. گفته می‌شود که زنان بیش‌تر در معرض ابتلا به این سندرم قرار دارند. گویا ارتباطی مستقیم میان هورمون‌های زنانه و این سندرم وجود دارد.

مطالب مرتبط
اختلال هویت تجزیه ای ( هویت پریشی ) یا اختلال گسست هویت

۷- سندرم تخمدان پلی کیستیک:

زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بیش از سایرین به آپنه‌ی انسدادی خواب مبتلا می‌شوند و همین آپنه نیز خود می‌تواند بی‌خوابی و یا بدخوابی را به همراه داشته باشد.

خواب ناکافی برای زنان خطرناک‌تر است

چنان‌که در اوایل این متن نیز گفته شد، نه تنها زنان به خواب بیش‌تری به نسبت مردان نیاز دارند بلکه کمبود خواب کافی در آن‌ها تبعاتی بیش‌تر و خطرناک‌تر نسبت به مردان دارد.

به عنوان مثال، داشتن خواب ناکافی برای زنان می‌تواند موجب بروز هر یک از موارد زیر شود:

  • اختلالات روانی
  • افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو
  • افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی

روش‌هایی برای داشتن خواب کافی و راحت

چند روش برای داشتن خواب کافی توسط بنیاد ملی خواب ارائه شده‌اند که با به‌کارگیری آن‌ها وضعیت خواب می‌تواند بهتر از  پیش شود. این روش‌ها به قرارِ زیر اند:

  • داشتن یک زمان ثابت برای خواب
  • استفاده از حمام گرم پیش از خوابیدن
  • نوشیدن یک لیوان شیر گرم پیش از خوابیدن
  • اطمینان حاصل کردن از درجه‌ی نور و درجه‌ی حرارت مناسب اتاق‌خواب
  • استفاده از بالش راحت و مناسب
  • استفاده نکردن از دستگاه‌های الکترونیکی پیش از خوابیدن
  • ورزش کردن در طی روز
  • اجتناب از نوشیدن محرک‌ها مانند کافئین و الکل چند ساعت قبل از خوابیدن

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.