عوارض ناشی از شب بیداری برای سلامتی بدن

شب بیداری

0

آیا می دانید شب بیداری چه عوارضی را برایتان به دنبال خواهد داشت. در این مقاله می خواهیم برایتان بگوییم که اگر خواب کافی و به موقع نداشته باشید چه خطراتی شما را تهدید می کند.

براساس نتایج یک مطالعه جدید که شرح آن در مجله انجمن غدد موسوم به «غدد درون ریزشناسی بالینی و متابولیسم»، منتشر شده تایید می کند که اشخاص شب بیدار یا به اصطلاح بوف در مقایسه با افراد سحرخیز، بیشتر با خطر ابتلا به دیابت، سندرم متابولیک و عارضه کم ماهیچگی (از دست رفتن توده ماهیچه های اسکلتی) مواجه هستند حتی اگر با خوابیدن بیشتر در ساعات اولیه صبح، سعی در جبران شب بیداری خود داشته باشند.

عوارض ناشی از نداشتن خواب کافی برای سلامتی

 تحریک پذیری :

یک گروه تحقیقاتی علمی اعلام کرد :شکایات مربوط به تحریک پذیری و بی ثباتی [عاطفی] پس از شبی بیخوابی معمول است.آنها این را از شکایات گروهی از ساکنین تحت درمان و پیگیری وضعیت بیخوابی آنان دریافتند. این مطالعه نشان داد که اثر عاطفی منفی حوادثناگوار – چیزهایی مانند از هم گسیختگی در حال انجام کاری- با فقدان خواب تقویت می شود.

درد :

دانشمندان هنوز دقیقا نمی دانند که چرا محرومیت از خواب باعث سردرد می شود، اما پزشکان بیش از یک قرن متوجه این موضوع شده اند.میگرن ها می توانند ناشی از شب های بیخوابی باشند و ۳۶ تا ۵۸ درصد افراد مبتلا به آپنه خواب از خواب با سردرد صبحگاهی بی دلیل بیدار می شوند.

ناتوانی در یادگیری :

شب بیداری به مدت طولانی، در میان نوجوانان موضوع بحث بوده ، یک مطالعه از دانش آموزان دبیرستان نشان داد ،که “تاخیر در شروع مدرسه به مدت یک ساعت، از حدود ۷:۳۰ تا ۸:۳۰، نمرات آزمون استاندارد را با حداقل ۲ نمره در ریاضی و ۱ نمره در روخوانی افزایش می دهد.”اما موضوع فقط بچه ها نیستند، حافظه کوتاه مدت، یکی از اجزای مهم یادگیری است و محرومیت از خواب باعث اختلال در توانایی داوطلبان بالغ در یادآوری کلمات که در روز قبل نشان داده شده است، را نشان می دهد. در تحقیقی دیگر، محققان دریافتند ،که در حالی که افراد بیش از یک بار به انجام کاری می پردازند، برای بار دوم سعی در بهتر انجام دادن آن دارند و این درست نیست ،اگر پس از اولین بار آنها را بیدار نگه دارید، مگر اینکه دوباره آنها قبل از انجام دوباره آن، بخوابند.

مطالب مرتبط
محققان با استفاده از یک درمان جدید ، سرطان غیر قابل درمان سه فرد مبتلا را بهبود بخشیدند

تکرُر ادرار:

وقتی انسان به خواب می رود، بدن، تولید عادی ادرار خود را کاهش می دهد به همین دلیل است که اکثر مردم، مجبور نیستند شب را به همان اندازه ی در طول روز ادرار کنند اما وقتی کسی از خواب محروم می شود، این کاهش طبیعی اتفاق نمی افتد، و منجر به آنچه محققان «تکرُر ادرار شبانه» می نامند، می شود. این وضعیت ممکن است به مرطوب شدن رختخواب در کودکان مرتبط باشد، و در بزرگسالان، به آنچه که تکرار ادار شبانه نامیده می شود، و بسته به نیاز به دفع، چندین بار در شب رخ دهد.

عدم تمرکز:

مشکلی با توجه کردن و خواندن یا گوش دادن به چیزی دارید؟ در کشمکش هستید ،با هر چیزی که نیاز به تمرکز واقعی دارد؟ محققان، خاطر نشان کرده اند که کارهایی که نیاز به توجه دارند، به خصوص به کم خوابی حساس هستند. اگر بخواهید هشیار و متوجه باشید، نیاز به خواب کافی یک امر مسلم است در غیر این صورت، شما وارد حالت ناپایداری که در عرض چند ثانیه متغیر است و نمیتوان آن را به طور کامل بیدار یا خواب شناخت، می شوید و توانایی شما برای توجه بیشتر در بهترین حالت باز هم متغیر است.

ناراحتی و افسردگی:

طبق گزارش یک مقاله؛ رضایت زناشویی در میان زنانی با خواب آرام، بیشتر گزارش شده است، اگر چه معلوم نیست که آیا افراد خوشحال بهتر می‌خوابند، یا بهتر خوابیدن باعث خوشحالی مردم می‌شود یا به احتمال زیاد ترکیبی از این دو. بی خواب‌ها همچنین با احتمال دو برابر در معرض ابتلا به افسردگی هستند و تحقیقات اولیه نشان می‌دهد، که درمان مشکلات خواب ممکن است با موفقیت درمان علائم افسردگی همراه باشد.

سرطان:

از عوارض شب بیدلری ارتباط مستقیم آن با سرطان است. سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۰۷ اعلام کرد که کار در شیفت شب یکی از عوامل احتمالی سرطان است. همچنین تحقیقات اولیه نشان می‌دهد، که افرادی که خواب کافی ندارند، در معرض خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان قرار دارند، از جمله سرطان‌های روده بزرگ و پستان

مطالب مرتبط
علائم بالا بودن اوره در خون چیست؟

دیابت:

تلاش برای افزایش مدت خواب، ممکن است خطر ابتلا به بیماری دیابت را کاهش دهد.

شب بیداری باعث افزایش گرما و خشکی بدن می‌شود

در این صورت اشتهای فرد کاهش یافته و استرس و اضطراب در فرد غلبه می‌کند مثل کسانی که در شب‌های امتحان بیدار می‌مانند.

مصرف آب به عنوان تنظیم کننده حرارت بدن به شمار می‌رود و نمی‌تواند به تنهایی خشکی آن را رفع کند

برای مصون ماندن از ابتلا به سرطان بهتر است فرد ساعات خواب خود را تنظیم کند.

سرماخوردگی

 اگر شما نیز جزو افرادی هستید که در اغلب روزها احساس سرما کرده و دوست دارید تا کنج گرمی را برای رسیدن به آرامش پیدا کنید، شاید به اندازه ی کافی نمی خوابید. آزمایش های صورت گرفته نیز این موضوع را اثبات کرده است. محققان ۱۵۳ داوطلب را پس از دو هفته در معرض سرمای یکسانی قرار داده اند. براساس اطلاعات ارائه شده از بین این ۱۵۳ نفر افرادی که در دو هفته ی گذشته در هر روز کمتر از ۷ ساعت خوابیده اند، سه برابر بیش از سایر افراد که بیش از ۸ ساعت خوابیده اند، در معرض سرماخوردگی قرار دارند. کیفیت خواب را نیز در این بین می توان موثر خواند. یافته های محققان نشان می دهد افرادی که ۹۲ درصد از زمان در رختخواب بودن را می خوابند، ۵.۵ برابر بیش از افرادی که ۹۸ تا ۱۰۰ درصد از این زمان را می خوابند، احتمال سرماخوردگی دارند.

مشکلات سیستم گوارشی

از هر ۲۵۰ آمریکایی یک نفر به بیماری التهاب روده مبتلا است و اختلالات خواب نیز علائم این بیماری را افزایش می دهد. در صورتی که کم خوابی بصورت مداوم تکرار شود، سندروم التهاب روده شدید تر می شود، بطوریکه ۱۰ تا ۱۵ درصد از آمریکایی به علت بی خوابی با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. همچنین باید به این نکته اشاره کرد افرادی که از بیماری کرون رنج می برند، در صورت شب بیداری و بی خوابی دو برابر سایر افراد در معرض خطر عود کردن این سندروم در مقایسه با افراد عادی قرار دارند.

مطالب مرتبط
رعایت نکات تغذیه ای برای افراد دارای رفلکس معده

افزایش تصادفات رانندگی

رانندگی در حالت خواب آلودگی به اندازه ی رانندگی در زمان استفاده از مشروبات الکلی خطرناک است و از این رو توصیه می شود رانندگان در صورت بی خوابی اقدام به رانندگی نکنند. خوابیدن در هنگام رانندگی به دلیل خیرگی و ثابت بودن وضعیت راننده امری معمول است که این موضوع خطر تصادف را افزایش می دهد. براساس تحقیقات انجام شده، خلبانان، رانندگان کامیون، پزشک های شیفت و افرادی که باید شب ها بیدار بمانند، بیش از سایرین در خطر خواب در زمان رانندگی قرار دارند که این موضوع شانس تصادف را بالا می برد.

بهترین ساعات خواب

بهترین ساعات خواب بین ۱۰ شب تا ۵ صبح است که در این صورت انرژی بدن به خوبی تأمین شده و هورمون‌های مخصوصی که شب‌ها در بدن ترشح می‌شود باعث کاهش میزان خشکی و اضطراب می‌شوند.

خواب نیمروز قبل از غذا و اذان ظهر مفید است

خواب در طی روز برای سلامتی بدن نامناسب است. خواب نیمروز وقتی مفید است که قبل از غذا و اذان ظهر انجام شود در غیر این صورت خواب بعد از خوردن غذا آن هم به مدت طولانی بیش از پنج دقیقه باعث اختلال در هضم و اخلاط بدن می‌شود.

  1. افزایش خطا و تصادف محققان دانشگاه هاروارد در یک مطالعه دریافتند که ۲۷۴ هزار اشتباهی که در محل‌های کار صورت گرفته بود، ریشه در کم‌خوابی و شب بیداری  کارمندان داشت. دلیل این امر هم عدم تمرکز و ناتوانی در تحلیل صحیح موضوع است.
  2.  اختلال در سلامت جسم بسیاری از مشکلات و بیماری‌های جسمی می‌توانند ریشه در کم‌خوابی یا بی‌خوابی و شب بیداری داشته باشند. بیماری‌های قلبی، چاقی مفرط، فشار خون، سکته و دیابت با کم‌خوابی تا حد زیادی تشدید می‌شوند. شب بیداری عمر را کوتاه می‌کند و تولید آنتی‌بادی را در بدن کاهش می‌دهد؛ این یعنی سیستم دفاعی بدن افراد ضعیف می‌شود و زودتر بیمار می‌شوند.

گردآوری: وردنگار

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.