شیر مادر بهترین محافظ در برابر عفونت های باکتریایی در شیرخواران است

0

نوزادان باید با شیر مادر تغذیه شوند زیرا شیر مادر حاوی آنتی بادی هایی است که میتواند به آنها کمک کند تا با بیماری های مختلف مبارزه کنند. بر اساس یک مطالعه، شیر مادر همچنین میتواند نوزادان شیرخواره را در برابر عفونت های باکتریایی مصون کند.

داده های این تحقیق که توسط محققان دانشگاه واندربیلت گردآوری شده است، نشان داد که این اثر ممکن است به دلیل ترکیبی از چربی ها، پروتئین ها و قندهای موجود در شیر مادر باشد. این مطالعه در نشریه ACS Infectious Diseases منتشر شده است.

شیر مادر حاوی مواد ضد باکتری است که برای نوزادان مفید است

یافته های جمع آوری شده نشان داد که تغذیه با شیر مادر با رها شدن مواد ضد باکتریایی که در ساختار سایر شیرهای دیگر وجود ندارد، مرتبط است. شیر مادر همچنین دارای اجزایی است که میتواند به تجزیه مناطق باکتری خیز در بدن که اغلب توده های سازمان یافته را تشکیل میدهند، کمک کند.

آنزیم ها، پروتئین ها و قندهای موجود در شیر مادر به تجزیه باکتری ها کمک میکند. این باعث میشود که سیستم ایمنی بدن و عوامل طبیعی آنتی باکتریال راحت تر با تهدیدات خارجی برخورد کنند.

این اولین مطالعه برای تجزیه و تحلیل خواص ضد باکتری و مزایای بهداشتی شیر ​​مادر برای نوزادان شیرخواره است. محققان اظهار داشتند که یکی از مزایای مهم شیر مادر این است که آنتی بیوتیک طبیعی است و همچنین غیر سمی است. آنها همچنین هشدار دادند که آنتی بیوتیک های مصنوعی تولید شده در   صنایع دارویی میتوانند به سلامت گوارشی و ایمنی نوزادان آسیب برساند.

در این مطالعه، محقق گروه، B Strep را یکی از شایعترین علل عفونت در نوزادان سراسر جهان دانست. نتایج آزمایش نشان داد که شیر مادر دارای خواصی است که میتواند به طور موثری باکتری استرپتوکوک را تضعیف کند و از بین ببرد. محققان هنوز خواص ضد باکتریایی دقیقی که در شیر وجود دارد را نیافته اند و اکنون کربوهیدرات ها و قندها را مورد بررسی قرار میدهند.

مطالب مرتبط
رژیم غذایی مناسب و مفید در دوران شیردهی

تا قبل از این مطالعه، اثرات قندها و پروتئین ترکیب شده در شیر مادر هنوز ناشناخته مانده بود.

محققان نمونه های شیر انسانی را از زنان مختلف آزمایش کردند. بعد از اینکه بخش های حاوی کربوهیدرات از شیر جدا شدند، اجزای آن از طریق طیف سنجی جرمی برای بررسی همزمان طیف وسیعی از بیومولکول ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. پس از جدا شدن ترکیبات، آنها به کشت باکتری استرپتوکوک اضافه شدند و اثرات زیر میکروسکوپ مشاهده شد.

به گفته تیم دانشمندان، ترکیبات خاص موجود در شیر مادر بلافاصله باکتری های مضر را کشته اند. علاوه بر این، این ترکیبات، باکتری ها را از دسته بندی شدن و تشکیل بیوفیلم های محافظ برای توسعه خودشان منع کردند.

محققان دریافتند که این ترکیبات مهم در شیر مادر، قبل از از بین بردن آنها، اهداف باکتری مورد نظر خود را تضعیف میکنند. این خاصیت به عنوان “مرگ و میر مصنوعی” شناخته شده است که یک ویژگی ارزشمند در مواد آزمایشگاهی ضد باکتری است.

داده های یافته شده همچنین نشان میدهد که شیر مادر دارای قندهای خاصی است که میتواند باعث افزایش سایر عوامل ضد میکروبی موجود در آن شود. محققان اظهار داشتند که ممکن است ترکیبات شیر مادر به طور موثر با طیف شش باکتری به نام پستانداران ESKAPE مبارزه کنند. این باکتری ها شامل Enterococcus faecium، Staphylococcus aureus، Klebsiella pneumonia، Acinetobacter baumannii، Pseudomonar aeruginosa و گونه های Enterobacter هستند، که از علل اصلی بیماری و عفونت در سراسر جهان هستند.

تیم تحقیقاتی گفت که درکنار اهمیت مزایای تغذیه با شیر مادر برای رشد نوزادان، داده های موجود در مطالعه تایید کرده اند که در واقع، طبیعت میتواند انسان ها را از عفونت های مختلف باکتریایی محافظت کند.

تغذیه با شیر مادر

هنگامی که شیر میدهید، مهم است که هیدراته بمانید. به غیر از نوشیدن مقدار زیادی آب، میتوانید این غذاها را برای تقویت شیردهی بخورید:

مطالب مرتبط
راه های طبیعی برای افزایش شیر مادر پس از زایمان

سیر: سیر، که حاوی فواید زیادی است، میتواند باعث افزایش تولید شیر شود. این یک روش طبیعی برای افزایش مشخصه های طعم در غذاهای مختلف است.

جو: جو منبع غنی آهن است. یک کاسه بلغور جو گرم را برای افزایش تولید شیر میل کنید.

دانه کنجد: Tahini و halva هر دو حاوی دانه کنجد هستند که میتواند به افزایش شیردهی کمک کند.

سبزیجات: سبزیجاتی مانند هویج، سبزیجاتی با برگ سبز تیره و یاما مصرف کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.