درباره پولیپ مثانه چه باید بدانید

پولیپ مثانه

0

پولیپ مثانه کوچک و اغلب شبیه گل کلم است و زمانی که رشد می کند از پوشش مثانه ادراری که در آن یک فرد ادرار را ذخیره می کند، بیرون می آید.

به طور معمول پولیپها، گروهی از سلولهای غیر طبیعی هستند که در داخل غشاهای مخاطی ظاهر می شوند، هرچند که آن ها تقریبا در همه جا ظاهر می شوند. پولیپ ها می توانند در اندام ها تشکیل شوند و بی ضرر یا به طور بالقوه سرطانی باشند.

پولیپ ها در مثانه ممکن است علائمی نداشته باشند و فرد می تواند اقدامات لازم را برای جلوگیری از عوامل خطرساز که ممکن است به جلوگیری از وقوع آن کمک کند انجام دهد. هرچند تشخیص و درمان کامل در هر مورد برای اجتناب از عوارض بالقوه جدی ضروری است.

آیا پولیپ مثانه سرطانی است؟

سلول های پولیپ مثانه غیر طبیعی هستند. حتی اگر سلولها غیر طبیعی باشند، آنها همیشه سرطانی نیستند.
پولیپ مثانه ممکن است خوش خیم باشد، به این معنی که سلول های غیر طبیعی بی ضرر هستند. به عبارت دیگر، رشد خوش خیم بوده یا تومورها متاستاز نخواهند شد و به دیگر بافتها یا اندامهای بدن گسترش نخواهند یافت. رشد در مثانه معمولا تهدید کننده زندگی نیست. اما پولیپ مثانه نیز می تواند سرطانی باشد و رشد سرطانی در مثانه ممکن است به سایر نقاط دستگاه ادراری یا بافت های اطراف گسترش یابد.

سرطان مثانه یکی از سرطان های رایج است. به همین دلیل، فردی با پولیپ در مثانه باید آنها را به طور منظم بررسی کند، حتی اگر پزشکان در ابتدا آنها را به عنوان تومور خوش خیم تشخیص دهند.

علائم

بسیاری از افراد در مراحل اولیه پولیپ مثانه علائمی را بروز نمی دهند. برخی افراد علائم را به زودی متوجه خواهند شد یا علائم در طول زمان به عنوان پیشرفت پولیپ ها ظاهر می شوند. علائم پولیپ مثانه می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • نیاز مداوم یا فوری به ادرار کردن
  • درد در شکم
  • درد هنگام ادرار کردن
  • ادرار مکرر
  • خون در ادرار

فردی که هر کدام از این علائم را دارد باید آنها را جدی بگیرد، زیرا در بعضی موارد ممکن است نشانه های سرطان مثانه باشند. در هر مورد، تشخیص کامل ضروری است، زیرا علائم در سایر شرایط، از جمله عفونت های دستگاه ادراری، سنگ های ادراری یا التهاب پروستات شایع است.

مطالب مرتبط
سنسور پوششی خودتنظیم و اندازه گیری قند خون موقع ورزش از روی عرق پوست

علل و عوامل خطر

پولیپ ها در مثانه گروهی از سلول های غیر طبیعی هستند. این سلول ها جهش می کنند، رشد می کنند، از کنترل خارج می شوند و تغییر شکل می دهند. علت معمولا ناشناخته است. پولیپ هایی که به سرعت ظاهر می شوند و شروع به پخش شدن در اندام های دیگر می کنند معمولا سرطانی هستند. عوامل متعددی می تواند به رشد سرطان در مثانه منجر شود. علل سرطان مثانه عبارتند از:

تحریک: تحریک مخرب منظم مثانه، مانند مواردی که ناشی از عفونت های مکرر، سنگ های ادراری یا داشتن کاتترهای داخل مثانه می باشد، ممکن است منجر به تولید سلول های غیرطبیعی شود که می توانند سرطانی شوند.

مصرف تنباکو: سیگار کشیدن فرد را در معرض خطر بسیاری از انواع سرطان قرار می دهد و ممکن است در برخی موارد به سرطان مثانه منجر شود. خون می تواند مواد شیمیایی مضر را از دود تنباکو جذب کند، که پس از ورود به مثانه در ادرار، توسط کلیه ها فیلتر می شود.

فاکتورهای محیطی: قرار گرفتن در معرض اشعه، مواد شیمیایی سرطانی در محل کار یا محیط زیست و مواد شیمیایی موجود در آب آشامیدنی ممکن است در بعضی افراد باعث ایجاد پولیپ مثانه شود. فردی که با رنگ، پارچه، چرم و ماشین آلات کار می کند نیز ممکن است در معرض خطر بیشتری نسبت به دیگران قرار داشته باشد.

بعضی داروها: برخی از داروها مانند داروهای دیابتی ممکن است فرد را در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه قرار دهند. کارشناسان هنوز به دنبال این ارتباط هستند.

جنسیت: مردان بیشتر از زنان احتمال دارد که سرطان مثانه را دریافت کنند.

سن: به گفته انجمن سرطان آمریکا، ۹ نفر از ۱۰ نفر مبتلا به سرطان مثانه بیش از ۵۵ سال سن دارند.

قومیت: مردم قفقاز نسبت به سایر نژادها بیشتر احتمال دارد که به سرطان مثانه مبتلا شوند، اما دانشمندان هنوز دلایل آن را درک نمی کنند.

جهش ژنی: برخی افراد ممکن است ژنهای خاصی را از والدینشان به ارث برده باشند که خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش می دهند، اما این دلیل نادر است. علاوه بر این، سرطان مثانه به نظر نمی رسد ارثی باشد.

ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) : در برخی از افراد دارای رفتار های پر خطر ممکن است احتمال ابتلا به سرطان مثانه بیشتر باشد.

مطالب مرتبط
چگونه با مصرف جو دوسر از ریفلاکس اسید معده جلوگیری کنیم

برخی افراد ممکن است بسیاری از این عوامل خطر را تغییر دهند یا کنترل کنند. با این حال، عوامل خطر خاصی برای سرطان مثانه وجود دارد که فرد نمی تواند کنترل کند.

تشخیص

درستی تشخیص پولیپ های مثانه بسیار مهم است، زیرا پولیپ های سرطانی ممکن است در صورت عدم درمان به سرعت گسترش یابند. پزشکان ممکن است درباره علائم شخص یا سابقه پزشکی شخصی سوال کنند. اگر شرایط به گونه ای باشد که به نظر می رسد فرد دارای علائم پولیپ مثانه یا سرطان مثانه است، پزشک ممکن است آنها را به یک متخصص به نام اورولوژیست برای تشخیص دقیق تر ارجاع دهد.

یک متخصص اورولوژی اغلب توصیه هایی برای کمک به شناسایی پولیپ ها در مثانه یا سرطان مثانه ارائه می دهد.

آنها گاهی از سیستوسکوپی استفاده می کنند تا از نزدیکتر به پولیپ نگاه کنند. در این روش دکتر یک لوله نازک با نور و دوربین را به مثانه وارد می کند. آنها همچنین ممکن است یک ابزار کوچک مانند سوزن را به لوله متصل کنند تا چند نمونه از پولیپ را برای بیوپسی بیرون بیاورند. این سلول ها به آزمایشگاه فرستاده می شوند که برای هرگونه ناهنجاری یا بدخیمی مورد آزمایش قرار می گیرد.

پزشکان ممکن است علاوه بر سیستوسکوپی و بیوپسی، سایر آزمایش های زیر را نیز توصیه کنند:

سیتولوژی ادرار: این آزمون زمانی انجام می شود که پزشکان ادرار را برای علائم سرطان بررسی می کنند.

علائم تومور ادراری: یک پزشک می تواند آزمایش های مختلفی انجام دهد که برای مواد شیمیایی خاصی که سلول های سرطانی را آزاد می کنند، انجام می شود.

کشت ادرار: این آزمایش همه باکتری های موجود در مثانه را نشان می دهد. آزمایش های کشت ادرار اغلب به منظور جلوگیری از عفونت به دلیل شناسایی علت انجام می شوند.

آزمایشات تصویربرداری: آزمایش های تصویربرداری مانند MRI و CT اسکن ها به پزشکان کمک می کند تا پولیپ ها را بررسی کنند و ببینند آیا تومورها به سایر نقاط بدن گسترش یافته اند یا خیر.

درمان

درمان پولیپ مثانه می تواند متفاوت باشد و بستگی به نوع پولیپی دارد که یک پزشک تشخیص داده است. پولیپ خوش خیم که هیچ علامتی ایجاد نمی کند نیازی به درمان ندارد. با این حال، پزشکان هنوز هم می توانند در طول زمان بر آن نظارت داشته باشند.

مطالب مرتبط
زگیل تناسلی و مراقبت های لازم

آنها معمولا پولیپ هایی را انتخاب می کنند که بزرگ هستند و باعث ایجاد علائم می شوند.

برداشتن ترشحات مثانه یک راه برای از بین بردن این رشد است. در طی این روش، یک سیستوسکوپ را به داخل مثانه از طریق مجرای ادرار یا لوله ای که به خارج از بدن منتهی می شود وارد می کنند و با یک سیم، لیزر یا بار الکتریکی، بافت های غیرطبیعی داخل مثانه را حذف می کنند.

پولیپ های سرطانی یا در حال رشد که به سایر نقاط بدن گسترش یافته اند ممکن است نیاز به درمان گسترده تر داشته باشند. درمانهایی، از جمله شیمی درمانی و ایمن درمانی، ممکن است به برخی افراد کمک کند.

اگر سرطان به بافت عضلانی عمیق تر مثانه گسترش یافته باشد، جراحان ممکن است نیاز به حذف کامل ارگان داشته باشند. این یک سیستکتومی رادیکال است.

بسته به اینکه اندام های دیگر تحت تاثیر قرار می گیرند، ممکن است لازم باشد با جراحی تمام یا

بخشی از این اندام را حذف کنند. بسته به اینکه بیمار مرد یا زن است، جراحی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • مجرای ادرار
  • رحم
  • تخمدانها
  • پروستات

در کنار درمان پزشکی، فرد ممکن است بخواهد به دنبال درمان های مکمل و تغییر شیوه زندگی، مانند:

  • ترک سیگار
  • تغییر رژیم غذایی
  • مصرف ویتامین ها و مکمل ها
  • طب سوزنی

باشد.

چشم انداز

چشم انداز، زمانی که یک فرد دچار پولیپ در مثانه باشد درمان به طور قابل توجهی بر اساس اینکه آیا رشد سرطانی یا خوش خیم می باشد، متفاوت است.  اگر رشد غیر سرطانی باشد، پزشکان می توانند به طور کامل آن را از مثانه خارج کنند و دیگر نباید علایم ایجاد شود.

چشم انداز پولیپ سرطانی و سرطان مثانه بر اساس شدت و مرحله بیماری متفاوت است. اگر پزشکان سریعا شروع به درمان سرطان کنند، به طور معمول میزان بهبودی افزایش می یابد، به همین دلیل تشخیص زود هنگام بسیار حیاتی است.

هر کسی که علائمی مانند خون در ادرار یا درد و مشکل ادرار کردن را داشته باشد، باید با یک پزشک برای تشخیص کامل تماس بگیرد.

اختصاصی وردنگار – هرگونه کپی برداری با نام و لینک دهی مستقیم مجاز است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.