کرفس ممکن است یک سبزی ساده باشد ولی واقعا یکی از بهترین مواد غذایی است که شما میتوانید به برنامه غذایی خود اضافه کنید. منافع کرفس، از زمانهای قدیم شناخته شده است ولی چه چیزی باعث میشود که این سبزی تا این حد مغذی باشد؟
محققان دانشگاه علوم پزشکی کردستان و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در ایران به اجرای یک پژوهش سازمان یافته راجع به ترکیبات آنتی اکسیدانی کرفس، پرداختند.
در این بررسی که در نشریه دارو بر مبنای مدرک انتشار یافت، پژوهشگران به جمع آوری ۹۸۰ مقاله که راجع به برگها و بذرهای کرفس، از ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۵ انتشار یافته بودند، پرداختند. اما فقط ۹ مورد از مقالات جمع آوری شده معیارهای لازم را داشتند و برای تحقیق نهایی در نظر گرفته شدند.
بر اساس یافته های این پژوهش، کرفس، حاوی فنولیک و دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانی مثل اسید کافئیک، اسید پی.کوماریک، اسید فرولیک، آپگینین، لوتئولین، تانین، ساپونین و کائمپفرول بوده و فاقد ریشه های آزاد است و دارای تاثیر شفابخش بر بدن میباشد.
با توجه به مطالب فوق الذکر، منافع دیگر کرفس، بدین شرح هستند:
کرفس، به مبارزه با آماس و ورم کمک میکند: کرفس، حاوی آپیگنین است که بر اساس یک تحقیق انتشار یافته در نشریه تغذیه ملکولی و بررسی غذایی میتواند موجب کاهش ورم و بهبود تعادل مقاومتی و مصونیتی بدن شود. این ملکول خاص همچنین بدلیل ویژگیهای ضد سرطانی خود مورد توجه میباشد.
کرفس، میتواند فشار خون را کاهش دهد: یک تحقیق بر روی موشها نشان داد که بذر کرفس، میتواند به تنظیم فشار خون آنها کمک کند و یافته ها ثابت نمودند که کرفس، قادر است دارای تاثیر مشابه بر روی انسان نیز باشد.
کرفس میتواند از سرطان جلوگیری کند: کرفس، حاوی لوتلین است که یک فلاونوید میباشد که تصور میشود دارای خواص ضد سرطانی است. در یک تحقیق انتشار یافته در نشریه ویژگیهای دارویی سرطان، نویسندگان اعلام کردند که بررسی های اخیر همه گیر شناسی ثابت کرده اند که لوتلین توانایی جلوگیری از سرطان را دارد.
کرفس به کاهش چربی بالا در بدن کمک میکند: وجود چربی بالا در بدن وضعیتی است که وقتی اتفاق می افتد که افزایش در ملکول های چربی در خون وجود دارد که این حالت باعث افزایش خطر بلند مدت حمله قلبی میشود. تحقیق نشان داده است که عصاره کرفس، موجب کاهش مقدار کلسترول بد در خون موشهایی شد که از یک برنامه غذایی دارای چربی زیاد استفاده کرده بودند.
کرفس از ایجاد بافت عصبی حمایت میکند: گفته میشود که وجود آپیجنین در کرفس باعث رشد و گسترش سلولهای عصبی و همچنین موجب بهبود حافظه و یادگیری میشود. کرفس همچنین برای درمان ورم مفاصل و نقرس، تشنج عضلانی، فشار خون بالا، سرماخوردگی و آنفلوآنزا و نگهداری آب در بدن مورد استفاده بوده است. علاوه بر خاصیت آنتی اکسیدانی، کرفس سرشار از ویتامین های آ، ث، کا، اسید فولیک، پتاسیم و فیبر مفید برای رژیم غذایی میباشد.
اضافه کردن کرفس به برنامه غذایی شما
کرفس معمولا بخاطرترد بودنش بصورت خام خورده میشود ولی به شکل پخته نیز مصرف میگردد، اما توجه داشته باشید که بعضی از خواص مفید غذایی آن با پختن از بین میروند. براساس یک پژوهش انجام شده در سال ۲۰۱۱، کرفس مقدار خیلی کمی از خواص غذایی خود را با بخارپز کردن از دست میدهد. محققین دریافتند که پس از بخارپز کردن کرفس بمدت ۱۰ دقیقه، این سبزی هنوز ۸۳ تا ۹۹% از مواد آنتی اکسیدانی خود را حفظ میکند ولی وقتی بمدت ۱۰ دقیقه پخته میشود، بوضوح حدود ۳۸ تا ۴۱% از خواص آنتی اکسیدانی اش را از دست میدهد.
کرفس میتواند بصورت خام همراه با پنیرخورده شود یا به سالاد اضافه گردد یا با ساندویچ کره بادام زمینی میل شود و همچنین می تواند به سوپها و پیش غذاها برای خوشمزه کردن اضافه شود و بذر آن نیز میتواند در غذاهای گوناگون مثل سوپها و سالادها برای بهبود طعم و مزه استفاده گردد.
هرگونه کپی برداری با نام وردنگار و لینک دهی مستقیم مجاز می باشد