۸ روش برای محافظت از چشم در برابر آسیب‌های زندگی روزمره

0

چشم از جمله ضروری‌ترین اعضای بدن است، اما متأسفانه در طی زندگی روزمره آسیب‌های متعددی در کمین‌اش هستند و اگر هر یک از من و شما اقدامات لازم جهت محافظت از چشم را انجام ندهیم، ممکن است یک یا چند مورد از آسیب‌هایی که در کمین چشم هستند به این عضو ضروری حمله کنند. در این نوشتار می‌خواهیم به روش‌هایی که با استفاده از آن‌ها می‌توان تا میزان زیادی از آسیب به چشم جلوگیری کرد بپردازیم. با ما باشید با ۸ روش برای محافظت از چشم در برابر آسیب‌های زندگی روزمره.

روش‌های محافظت از چشم

۱- استفاده از عینک آفتابی در طی روز:

از عینک آفتابی صرفاً نباید برای افزایش زیبایی استفاده کرد، بلکه در واقع وظیفه‌ی اصلی عینک آفتابی محافظت از چشم‌ها در برابر اشعه‌ی ماورابنفش خورشید است. انجمن اپتومتریک آمریکا نیز بر استفاده از عینک آفتابی جهت محافظت از چشم در برابر آسیب‌های ناشی از نور خورشید تأکید کرده است.

قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت طولانی می‌تواند در درازمدت موجب آب مروارید، دژنراسیون ماکولا و حتی سرطان چشم شود. بنابراین سعی کنید تا جای امکان از عینک آفتابی برای محافظت از چشم در برابر نور خورشید استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که عینک آفتابی مورد استفاده‌تان بایستی اصل بوده و قادر به دفع ۹۹ تا ۱۰۰  درصد اشعه‌ی ماورابنفش نور خورشید باشد.

۲- عدم استفاده‌ی افراطی از دستگاه‌های الکترونیکی:

امروزه به سبب شرایط زندگی، هر یک از من و شما چه در محل کار و چه در منزل ساعات بسیاری را صرف استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی، از لپتاپ گرفته تا گوشی موبایل، می‌کنیم. استفاده‌ی بیش از حد از این دستگاه‌ها می‌تواند موجب خشکی چشم و در کل آسیب به چشم شود. افزون بر این، با استفاده از این دستگاه‌ها چشم در معرض نور زیاد قرار می‌گیرد و نتیجتاً خواب شبانه به امری مشکل مبدل می‌گردد.

ساده‌ترین روش برای محافظت از چشم در برابر نور صفحه نمایش دستگاه‌های الکترونیکی استفاده از قانون ۲۰-۲۰-۲۰ است. به هنگام استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی هر ۲۰ دقیقه یک بار به مدت ۲۰ ثانیه به یک شیء که حداقل ۲۰ فوت با شما فاصله داشته باشد خیره شوید.

۳- عدم مالش چشم‌ها:

البته که به هنگام فرو رفتن یک شیء خارجی مانند گرد و غبار در چشم بایستی با استفاده از مالش چشم اقدام به بیرون کردن جسم خارجی کرد. اما مالش مداوم چشم‌ها از جمله عواملی است که می‌تواند در آسیب  به چشم نقش داشته باشد. حتی بدتر اگر دست‌ها کثیف باشند و با دست کثیف مالش چشم‌ها صورت گیرد امکان عفونت چشم نیز وجود دارد. بنابراین سعی کنید از مالش مداوم چشم‌ها دوری کنید و در صورتی که به مالش چشم‌ها نیاز  پیدا کردید این کار را به‌آرامی انجام دهید.

۴- استفاده از قطره‌های چشم غیر شیمیایی:

اگر به خشکی و یا قرمزی چشم دچار باشید می‌توانید از قطره‌های چشمی استفاده کنید. در حال حاضر بسیاری از مردم از این قطره‌ها استفاده می‌کنند، زیرا هم به سهولت قابل استفاده هستند و هم نیازی به نسخه‌ی پزشک ندارند. با این حال بایستی در نظر داشته باشید که قطره‌های حاوی مواد شیمیایی، از جمله مواد نگهدارنده، می‌توانند موجب تحریک شدن چشم شوند و نتیجتاً آسیب به چشم را به همراه داشته باشند.

بنابراین پیش از استفاده از قطره‌های چشمی اولاً با یک پزشک مشورت کنید و ثانیاً به هنگام خرید به نوشته‌های روی جعبه دقت کنید. استفاده از مرطوب‌کننده‌های طبیعی چشم نیز می‌تواند راه مناسبی برای رفع خشکی چشم باشد.

۵- عدم استفاده از لوازم آرایش تاریخ انقضا گذشته:

حتماً به نوع لوازم آرایشی که استفاده می‌کنید دقت کنید. سایه چشم، ریمل، مداد و هر نوع وسیله‌ی آرایشی دیگری که در چشم و اطراف چشم استفاده می‌شود اگر درجه پایین باشد و یا بدتر تاریخ انقضای آن گذشته باشد می‌تواند موجب بروز برخی بیماری‌های چشمی از جمله ورم ملتحمه شود.

برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های چشمی ناشی از استفاده از لوازم آرایشی:

  • پیش از استفاده از هر نوع وسیله‌ی آرایشی، دستان‌تان را با دقت بشویید.
  • به تاریخ انقضای محصول دقت کنید تا مطمئن شوید که تاریخ انقضا نگذشته است.
  • از محصولات آرایشی درجه پایین استفاده کنید.
  • به خاطر داشته باشید که لوازم آرایشی در زمره‌ی لوازم شخصی قرار دارند، بنابراین نه لوازم آرایشی خودتان را به دیگران بدهید و نه از لوازم آرایشی دیگران استفاده کنید.
  • پیش از خواب، آرایش خود را پاک کنید. حتماً این جمله را به خاطر بسپارید: «به هیچ وجه با آرایش نخوابید».

۶- عدم استعمال سیگار:

بارها گفته شده که استعمال سیگار مضر است و می‌تواند موجب بروز بیماری‌های قلبی، ریوی، سرطان و … شود. خبر بد برای مصرف‌کنندگان سیگار این است که مصرف سیگار در سلامت چشم نیز تأثیر منفی دارد. تحقیقات نشان از آن دارند که مصرف سیگار خطر بروز دژنراسیون ماکولا را افزایش می‌دهد. بنابراین برای محافظت از چشم و جلوگیری از ابتلا به سایر بیماری‌ها بایستی حتماً مصرف سیگار را کنار بگذارید.

۷- درآوردن لنزهای تماسی پیش از خواب:

به هر دلیلی که از لنزهای تماسی استفاده می‌کنید ضروری است که پیش از خواب آن‌ها را از چشمان خود بیرون آورید. این لنزها در طی روز در معرض باکتری‌های متعددی هستند و حتماً بایستی شب‌ها بدون آن‌ها به بستر بروید. گفته می‌شود لنزهای تماسی موجب کاهش اکسیژن موجود در چشم می‌شوند و می‌توانند عفونت قرنیه، خشکی و سوزش چشم را به همراه داشته باشند.

۸- مراجعه‌ی منظم به چشم‌پزشک:

دل به این خوش نکنید که اکثر بیماری‌های چشمی از چند علامت برخوردار اند و در صورت ابتلای فردی به آن‌ها هر یک از علائم بروز می‌یابند. ممکن است با چنین دیدگاهی با خود بگویید که چشمان شما هیچ مشکلی ندارند و بنابراین نیازی به مراجعه به چشم‌پزشک نیست. اما این تصوری اشتباه است. برخی بیماری‌ها، مانند گلوکوم و دژنراسیون ماکولا، در مراحل اولیه فاقد علامت هستند.

بنابراین بهتر است هر چند مدت یک بار به چشم‌پزشک مراجعه کنید تا سلامت چشمان‌تان را مورد بررسی قرار دهد. به خاطر داشته باشید که درمان برخی از بیماری‌های چشمی در مراحل اولیه بسیار ساده‌تر از مراحل پیشرفته است. بنابراین تشخیص زودهنگام آن‌ها توسط پزشک می‌تواند تا به حد بسیاری مانع از پیشرفت‌شان شود.

سخن آخر

همواره به خاطر داشته باشید که پیشگیری بهتر و کم‌هزینه‌تر از درمان است. نه تنها محافظت از چشم بلکه محافظت از سایر اعضای بدن‌تان را به وظیفه‌ای ضروری برای خود تبدیل کنید تا از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری به عمل آورید. سلامتی‌تان مهم‌ترین سرمایه‌تان است، قدر سرمایه‌تان را بدانید.

اختصاصی وردنگار؛ هرگونه کپی برداری با نام و لینکدهی مستقیم مجاز است

مطالب مرتبط
ورزش، فعالیت بدنی و کودکان مبتلا به ADHD یا بیش فعالی

همچنین بخوانید :

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.