۴ نوشیدنی که به دلیل نقرس باید از آنها اجتناب کرد

نقرس

0

نقرس یکی از دردناک ترین شکل های ورم مفاصل است که باعث آماس رباط ها و زردپی ها می شود و اکثرا مردها را مبتلا می کند. این بیماری از دوران قدیم وجود داشته و همیشه این گمان بوده که رابطه ای بین نقرس و بعضی نوشیدنی ها هست. هر فردی که دچار نقرس شده، می داند که این مرض چقدر می تواند عذاب آور باشد.

دلائل نقرس

به نظر می رسد که دلیل اصلی نقرس، وجود اسید اوریک بیش از حد در بدن باشد. بخش زیادی از اسید اوریک به طور طبیعی توسط بدن تولید می شود و بقیه آن مربوط به برنامه غذایی ماست. تقریبا ۱۰% از مردم دارای اسید اوریکی هستند که در خون ساخته می شود چون بدن آنها مقدار بیش از حدی از آن تولید می کند. ۹۰% بقیه افراد مبتلا به نقرس دارای کلیه هایی هستند که در دفع کردن اسید اوریک اضافی مشکل دارند و حتی باعث افزایش آن می شوند.

اسید اوریک از ته نشین های شفافی ساخته می شود که در مفاصلی مثل انگشت بزرگ پا شکل می گیرد و باعث می گردد که آن مفصل زخمی، قرمز رنگ، داغ و متورم شود. اتفاقات اضطراب آور، بیماری ها و یا مصرف داروها می توانند پیشرفت نقرس را بیشتر کنند. اکثر موارد پیشرفت نقرس معمولا بین ۳ تا ۱۰ روز طول می کشد و نیازی به درمان ندارند و پیشرفت های بعدی برای ماه ها یا حتی سال ها اتفاق نمی افتند.

ارتباط بین نقرس و بعضی نوشیدنی ها

بعضی نوشیدنی ها باعث تسریع در پیشرفت نقرس می شوند و دلیل اصلی آن نوشیدنی های حاوی الکل هستند. آبجو و دیگر نوشیدنی های الکلی دارای ماده ای بنام پورین می باشند که بخشی از بافت بدن  انسان را تشکیل می دهند و در بسیاری از مواد غذایی یافت می شوند. خوردن غذاها و نوشیدنی های سرشار از پورین می تواند باعث افزایش اسید اوریک در خون شود و خودداری از مصرف آنها، خطر پیشرفت نقرس را کاهش می دهد.

مطالب مرتبط
حمله پانیک یا اختلال هراس عصبی چیست و چگونه با آن برخورد کنید؟

نوشیدنی هایی که حاوی پورین زیاد هستند

آبجو: آبجو رابطه قوی با نقرس دارد چون دارای مقدار زیادی پورین و الکل و خمیرمایه است. خمیر مایه حاوی مقدار فراوانی پورین است و تحقیقات نشان داده اند که افرادی که روزانه ۱۲ اونس آبجو می نوشند، ۱.۵ برابر احتمال ابتلای آنها به نقرس، بیشتر از کسانی است که آبجو مصرف نمی کنند.

دیگر نوشابه های الکلی: آبجو تنها نوشابه ای نیست که دارای الکل است و احتمال پیشرفت نقرس را افزایش می دهد. هر نوشابه حاوی الکل باعث می شود که کلیه ها بجای دفع اسید اوریک، الکل دفع کنند و این وضع موجب افزایش مقدار اسید اوریک خون و پیشرفت نقرس می گردد.

نوشابه های شیرین: تحقیقات متعددی نشان داده اند که خطر افزایش نقرس، به دلیل مصرف نوشابه های حاوی قند برای مردان و زنان وجود دارد که شامل نوشابه هایی مثل لیموناد، چای شیرین، نوشابه های مخصوص ورزشکاران با قند اضافه و نوشابه های انرژی زا می شوند. یک زن که در روز فقط یک نوشابه شیرین می نوشد، خطر پیشرفت نقرس، در او دو برابر زن هایی است که یک نوشابه شیرین در ماه کمتر مصرف می کنند.

چرا نوشابه های حاوی قند، خطر بالقوه ای برای نقرس هستند؟

دلیل آن  افزودنی های شیرین کننده در آنها یعنی شهد میوه است. شهد میوه یک قند طبیعی است که در میوه ها و عسل وجود دارد و مرکب از ۵۵% شهد میوه و ۴۵% گلوکوز است و این ترکیب باعث آزاد شدن پورین می شود و موادی که باعث ته نشین های دردناک در مفاصل هستند، موجب ایجاد نقرس، می گردند. نوشابه های شیرین همچنین باعث اضافه وزن و چاقی می شوند که همین موضوع، خطری برای ابتلا به نقرس، است.  بدن افراد چاق و دارای اضافه وزن، اسید اوریک بیشتری تولید می کند و کلیه ها نمی توانند بسرعت آنها را دفع نمایند.

مطالب مرتبط
فواید لیچی برای مو + اطلاعاتی جامع

کافئین:

بررسی هایی راجع به این موضوع انجام شده که آیا کافئین موجود در قهوه یا نوشابه های انرژی زا باعث پیشرفت نقرس، می شود یا از بدن در برابر نقرس، محافظت می کند؟ بعضی تحقیقات نشان می دهند که مصرف مداوم کافئین می تواند باعث پیشرفت نقرس، شود و پژوهش دیگری مدعی است که افزایش دو برابری مصرف کافئین می تواند خطر ابتلا به نقرس را تا ۸۰% بیشتر کند. لذا بهتر است افراد مستعد به ابتلا به نقرس، مصرف هرگونه نوشیدنی حاوی کافئین را درحد متعادل نگهدارند.

هرگونه کپی برداری با نام وردنگار و لینک دهی مستقیم مجاز است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.