توصیه هایی به والدین در هنگام مشاهده آبسه پستان نوزاد خود

آبسه پستان نوزاد

0

در روزهای ابتدایی تولد ممکن است بسیاری از نوزادان دچار ابسه پستان شوند، که امری شایع و طبیعی محسوب می شود و به علت منتقل شدن هورمون های مادر به نوزاد است. در ادامه مطلب به بررسی عارضه آبسه پستان نوزاد می پردازیم.

آبسه پستان نوزاد چیست و آیا خطرناک است؟

ماستیت به عفونت غدد پستانی گفته می شود و باید اّنرا از ژنیکوماستی که بزرگی غددپستانی به هر دلیلی می باشد افتراق داد . عفونت پستان نوزاد ،در هفته اول نادر بوده و اغلب در هفته دوم-سوم تظاهر کرده و در شیرخواران مونث و رسیده شایعتر می باشد .

این نوع از آبسه پستان در دوران شیرخوارگی ایجادشده و در ۲۰% موارد با استفاده از آنتی‌بیوتیک، بیمار بهبود می‌یابد. در بقیه موارد احتیاج به تخلیه چرک با استفاده از سوزن یا جراحی و سپس درمان آنتی‌بیوتیکی پیدا می‌کنند و عود پس از درمان آبسه پستانی دیده نشده است.

نکته مهم در درمان بیماران این است که در صورت بروز آبسه در دوران شیرخوارگی مراقبت کافی ازنظر جلوگیری از صدمه بافت پستان ضرورت دارد زیرا تخریب بافت پستانی ناشی از التهاب و عفونت و همچنین تخلیه چرک به روش جراحی می‌تواند در آینده ازنظر رشد پستان‌های بیمار، مشکل ایجاد کند.

آبسه پستان نوزاد در هنگام تولد بسیار قابل توجه است. حتی ممکن است پس از تولد نیز رشد کند و اگر پستان‌های او را فشار دهید، شیر مادر از آن‌ها خارج شود.

با گذشت هفته‌ها و گاهی ماه‌ها از تولد نوزاد، هنگامی که نوزاد دیگر در معرض هورمون‌های مادر قرار ندارد، بافت پستان شروع به کاهش می‌کند و در نهایت کاملا صاف می‌شود. گاهی اوقات مقدار کمی از بافت پستان باقی می‌ماند، اما دیگر رشد نمی‌کند یا باعث ناراحتی نمی‌شود و وجود آن کاملا طبیعی است.

عللی که موجب ایجاد آبسه پستان نوزاد می شوند:

پدر و مادر‌ها ممکن است نسبت به آبسه پستان نوزاد نگران شوند و نسبت به دلیل بروز این وضعیت کنجکاو گردند. برخی از دلایل آبسه پستان نوزاد به شرح زیر است.

مطالب مرتبط
جاری شدن آب دهان نوزادان و راه های درمان آن

تغییرات شیمیایی

گاهی اوقات نوزاد برخی مواد شیمیایی موجود در جریان خون مادر را جذب می‌کند. با این حال، پس از تولد نوزاد دریافت این مواد از راه خون مادر، متوقف می‌شود و منجر به تغییرات هورمونی خاصی در بدن نوزاد می‌گردد. این تغییرات شیمیایی ممکن است منجر به آبسه پستان نوزاد شود.

تغییرات هورمونی

بدن مادران در دوران بارداری دستخوش تغییرات هورمونی بسیاری می‌شود، این هورمون‌ها تاثیر مشابهی بر روی جنین در رحم مادر می‌گذارند. گاهی اوقات این تغییرات هورمونی باعث ایجاد آبسه پستان نوزاد در هنگام تولد می‌شود.

تغییرات در بدن مادر

همان گونه که به تاریخ زایمان خود نزدیک می‌شوید، بدن برای شیردهی آماده می‌شود. این تغییرات بر روی جنین نیز تاثیر می‌گذارد و پستان‌های نوزاد ممکن است حتی شیر ترشح کند. در برخی فرهنگ‌ها به شیر پستان‌های نوزاد شیر جادویی می‌گویند.

 تغییرات بدنی

بدن زنان در دوران بارداری دچار تغییرات جسمی و روحی زیادی می‌شود. این تغییرات بر روی جنین نیز تأثیر می‌گذارد و باعث برجسته شدن و آبسه پستان نوزاد می‌شود.

توصیه هایی به والدین در هنگام مشاهده ابسه پستان در نوزاد خود

هر گاه نوزاد دچار حالت غیر معمولی شد، لزوما به این معنا نیست که مشکلی وجود دارد. برخی از مسائل نباید موجب نگرانی شما شود و آبسه پستان نوزاد هم یکی از این موارد است. رعایت نکات زیر در این شرایط کمک کننده است:

از فشار دادن زیاد پستان‌های نوزاد خودداری کنید. هنگام حمام کردن آن‌ها را به آرامی تمیز کنید، اما بیش از حد ماساژ ندهید، زیرا ممکن است منجر به عفونت شود.

برخی از پدر و مادر‌ها ممکن است برای تفریح و بازی پستان‌های نوزاد را نیشگون بگیرند، یا گمان کنند که با این کار تورم پستان را کاهش می‌دهند. بهتر است بدانید که انجام این کار تورم را افزایش می‌دهد و حتی ممکن است باعث حساسیت پوستی نوزاد شود.

مطالب مرتبط
اگر متوجه لکه قهوه ای دندان کودکتان شدید چه باید بکنید؟

 آبسه پستان نوزاد یک شرایط جسمی موقتی است و به مرور زمان خود به خود از بین می‌رود.

به هیچ‌وجه به توصیه اطرافیان، دست به سینه کودک نزنید و آن را ماساژ ندهید. گاهی غده های پستان متورم می شود. این حالت هم برای نوزادان پسر و هم برای دختران اتفاق می افتد و در اثر انتقال هورمون های خون مادر به خون کودک پیش می آید و با از بین رفتن هورمون ها این تورم هم به خودى خود ناپدید می شود.

به هیچ وجه نباید فشارى به آن وارد نشود چون در صورتی که این کار انجام شود یا آن را ماساژ دهید، احتمال ورود عفونت به سینه وجود دارد و باعث ماستیت می شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه نمود؟

*همانگونه که پیش از این گفته شد، در مورد آبسه پستان نوزاد نیازی به نگرانی نیست و با گذشت زمان تورم آن‌ها از بین می‌رود. با این وجود، در صورت مشاهده هر نشانه غیر عادی یا غیر طبیعی بایستی به پزشک مراجعه کنید. برخی از این نشانه‌ها عبارتند از:

*عدم کاهش تورم و از بین نرفتن آبسه پستان نوزاد یا بیشتر شدن شدن تورم آن. بروز این این شرایط بدان معنی است که مشکلی به وجود آمده و نیازمند مداخله پزشکی است.

*تب بالای نوزاد. اگر نوزاد به مدت چند روز پیاپی تب بالا و پستان‌های متورم داشته باشد، بایستی بی درنگ به پزشک مراجعه شود.

*تورم بیش از حد پستان های نوزاد اگر پستان‌های نوزاد دارای نوعی قرمزی یا تورم بیش از حد هستند و یا یکی از پستان‌های نوزاد متورم شده است، یک نشانه هشدار دهنده است و بایستی به سرعت به پزشک مراجعه کنید.

*در نظر داشته باشید که پدر و مادر‌ها اغلب نسبت به کوچکترین مسایل در مورد نوزاد خود نگران می‌شوند و این کاملا طبیعی است.

مطالب مرتبط
تاثیر رژیم غذایی بر سلامت، شادی و سلامت روان کودکان

گردآوری: وردنگار

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.