ترشحات زنانه در چه صورتی غیرطبیعی و خطرناک هستند؟

ترشحات زنانه

0

وقتی بحث ترشحات زنانه مطرح می شود، نظرات زیادی راجع به طبیعی بودن آن بیان می گردند. هنگامی که یک زن وارد مراحل مختلف زندگی می شود، وضع ترشحات زنانه او می تواند تغییر کند. حالتی که برای یک زن معمولی تلقی می شود، ممکن است برای زن دیگر غیرمعمولی باشد.

نه تنها تفاوت های طبیعی بین زن ها وجود دارد، بلکه چیزی که برای بدن شما طبیعی است نیز ممکن است به مرور زمان تغییر نماید. تغییرات در ترشحات زنانه اغلب می توانند به دلیل پیرشدن یا تغییرات هورمونی باشند. اکثر زنها بدن خود را می شناسند، بنابراین وقتی اتفاق جدید، غیرمعمول یا مزمنی روی می دهد، ممکن است زمان بررسی لازم رسیده باشد.

برای آشنایی با مشکلات مربوط به ترشحات زنانه، پاسخ هایی به پرسش های رایجی که زنها ممکن است در این مورد داشته باشند، ارائه شده اند:

مقدار طبیعی ترشحات زنانه که اکثر زن ها تجربه می کنند، چقدر است؟

با اینکه هر زنی شرایط منحصر به فردی دارد ولی بعضی زن ها ممکن است بطور روزانه ترشحات زنانه داشته باشند، درحالی که این مقدار شاید در زنان دیگر کمتر باشد. گاهی اوقات ممکن است در طول زمان قاعدگی، شکل ترشحات زنانه رقیق یا غلیظ باشد. معمولا مقدارترشحات زنانه طبیعی کم است و اغلب به رنگ سفید یا روشن و بدون بوی تند می باشد.

 ترشحات زنانه چه رنگی است؟ آیا تفاوتی ایجاد می کند؟

بله، رنگ ترشحات زنانه می تواند معانی مختلفی داشته باشد و تفاوت هایی را ایجاد نماید مثل:

غلیظ و سفید رنگ – این حالت معمولی است ولی اگر زن علائم دیگری مثل خارش، سوزش و خراش دارد، ممکن است نوعی عفونت تخمیری وجود داشته باشد.

زرد یا سبز– این حالت غیرمعمولی است و می تواند نشانه آلودگی میکروبی یا عفونت انتقال یافته ازطریق رابطه جنسی باشد و باید توسط پزشک بررسی شود.

مطالب مرتبط
علائم آرتریت روماتوئید در مفاصل چیست؟

قهوه ای – این حالت ممکن است به دلیل دوره های قاعدگی نامنظم باشد. اگر تخلیه قهوه ای رنگ ادامه دارد، می تواند نشانه سرطان رحم یا زهدان باشد.

عفونت های مخمری – ترشحات زنانه زنان با عفونت مخمری می تواند شامل تخلیه غلیظ، سفید رنگ و شبیه پنیر دلمه شده و همراه با خارش، سرخ شدگی و سوزش باشد که این مورد نیز باید توسط پزشک پررسی گردد.

ترشحات زنانه و خونریزی چگونه با افزایش سن زنان تغییر می کنند؟

تغییرات در ترشحات زنانه و خونریزی، وقتی زنان به دوران یائسگی برسند به وجود خواهند آمد. بعضی زنان خونریزی هایی را تجربه خواهند کرد که بیشتر از حد معمول و نامنظم هستند، در حالی که دیگران متوجه کاهش تدریجی جریان و تداوم خونریزی می شوند. هرنوع خونریزی که بیش از حد معمول باشد باید با پزشک مطرح شود و حتی درصد کم آن نیز ممکن است نشان دهنده یک مشکل مهم باشد.

این توصیه همچنین می تواند شامل زنانی شود که یائسه شده اند و ۱۲ ماه کامل را بدون قاعده شدن گذرانده اند و ناگهان خونریزی مهبلی را تجربه می کنند. اگر یک زن عمل جراحی بیرون آوردن رحم یا زهدان نداشته است، هر مقدار خونریزی مهبلی حتی اگر به میزان کم باشد باید توسط پزشک بررسی شود. در یک زن یائسه، خونریزی مهبلی می تواند اولین نشانه غیرطبیعی بودن زهدان بوده و علامت سرطان باشد.

آیا مشکلات دیگری وجود دارند که بتوانند در طول دوره یائسگی باعث تغییراتی در ترشحات زنانه شوند؟

 

در دوره یائسگی، نبودن استروژن یا هورمون جنسی زنانه اغلب باعث نازک و خشک شدن پوست در بخش بیرونی آلت تناسلی و مهبل و محیط اطراف آن می شود که مانع از رشد باکتری مفید می گردد. در این حالت، باکتری های دیگر می توانند رشد کنند و گاهی منجر به افزایش یا اخلال در ترشحات زنانه شوند که لزوما خطرناک نیستند ولی ممکن است بر کیفیت زندگی اثر بگذارند. هرگونه ترشحات زنانه که مداوم، زیاد و بدبو باشد باید توسط پزشک بررسی گردد.

مطالب مرتبط
سرطان رکتوم چیست؟ علائم و راه های درمان

آیا کارهایی هستند که یک زن بتواند انجام دهد تا از مشکلات مربوط به ترشحات زنانه خلاص شود؟

مهمترین کاری که یک زن می تواند انجام دهد، رعایت بهداشت کامل به وسیله دوش گرفتن یا حمام رفتن روزانه و فقط استفاده از صابون ملایم و آب است. پوشیدن لباس های زیر راحت و نخی توصیه می شود تا اجازه جریان یافتن هوا را بدهند. مصرف غذاهای سالم و پاک می تواند وضعیت کلی میکروبی بدن را متعادل کند اما اینکه آیا این گونه غذاها می توانند به طور موفقیت آمیزی وضعیت مهبلی را بهبود دهند یا خیر مشخص نیست. با پزشک خود راجع به هر گونه توصیه و تجویزی درباره محصولات دیگر که می توانند کمک کنند، مشورت نمایید.

همچنین با پزشک خود راجع به هرگونه نگرانی مربوط به ترشحات زنانه که باعث ناراحتی شماست، صحبت کنید. سلامت مهبلی یک نکته مهم در طول تمام دوران زندگی یک زن است و هرچه یک زن با چیزهایی که طبیعی یا غیر طبیعی هستند، بیشتر آشنا باشد، احتمال کمتری وجود دارد که درآینده دچار مشکلات مربوط به سلامتی خود گردد.

هرگونه کپی برداری با نام وردنگار و لینک دهی مستقیم مجاز می باشد

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.