دونات یا دلمه سیب زمینی ایتالیایی

0

دونات یا دلمه سیب زمینی ایتالیایی

 

دلمه یکی از غذاهای مورد علاقه ما ایرانی ها است و معمولا در تمام شهرهای ایران از دلمه برگ مو گرفته تا دلمه بادمجان، سرو می شود.

در این مقاله که توسط کارشناس بخش آشپزی وب سایت وردنگار، خانم پاشایی تهیه شده است، طرز تهیه دونات یا دلمه سیب زمینی ایتالیایی یا aka Squashleekotato Roast را آموزش داده ایم.

دونات یا دلمه سیب زمینی به سبک ایتالیایی تقریبا برای ۱۰ نفر کافی بوده و سرو آن، حدود یک ساعت و رب بیشتر زمان شما را نمی گیرد. درست کردن آن بسیار ساده و راحت است. با ما باشید.

 

مواد لازم دونات یا دلمه سیب زمینی ایتالیایی

  • شش پر سیر

  • یک پیاز سفید بزرگ ریز خرد شده

  • سه فلفل دلمه ای قرمز خرد شده

  • یک دوم پیمانه روغن زیتون

  • دو فنجان جعفری تازه ساتوری شده

  • یک فنجان مریم گلی ساتوری شده

  • ۲ قاشق غذا خوری آویشن تازه

  • ۴ فنجان ارد سوخاری

  • دو و نیم فنجان سوپ سبوس دار

  • یک و نیم قاشق غذا خوری نمک

  • یک قاشق چای خوری فلفل سیاه

  • دو عدد سیب زمینی شیرین پوست کنده و به اندزه های دوازده سانتی مکعبی برش دهید

  • سه عدد تره فرنگی شسته و از درازا نصف کنید

  • یک موز اسکواش شده (له و نرم شده)

  • یک دوم پیمانه اب حبوبات و گوشت و سبزیجات پخته شده

 

طرز پخت دونات یا دلمه سیب زمینی ایتالیایی

طرز تهیه این غذا را با هم  بررسی می کنیم.

-فر را از قبل تا دمای سیصد و پنجاه درجه گرم کنید.

-سیر و پیاز را در غذا ساز ریخته و خوب میکس کنید. ذرات مواد را که به دیواره ظرف ریخته با یک کاردک به ته ظرف هدایت کرده و دباره شش تا هشت بار میکس کنید.

-مواد را با چنگال از ظرف خارج کرده و در یک ظرف بزرگ ریخته و کنار بگذارید.

-فلفل دلمه ایی را در غذا ساز ریخته و خوب له کنید و در کاسه ی حاوی پیاز و سیر میکس شده بریزید و خوب مخلوط کنید. (در صورت نداشتن غذا ساز، می توانید موارد بالا را خیلی ریز رنده کنید)

-نصف روغن زیتون را در یک ماهیتابه متوسط ریخته و حرارت دهید.

-پیاز میکس شده را در روغن ریخته (همراه با آبی که ته ظرف باقی مانده است) به هم بزنید تا یک ماده ی یک دست، بدست آید و پنج دقیقه تفت دهید و از روی حرارت بردارید.

-مریم گلی، جعفری و آویشن را در غذا ساز یا مخلوط کن ریخته و آنرا روشن کنید تا زمانی که کاملا له و ساتوری شود. مواد را به ظرف بزرگ انتقال دهید. (میتوان از همان ظرف بزرگ قبلی استفاده کنید و لازم نیست ظرف تمیز باشد)

-عصاره آب گوشت و سبزیجات و آرد سوخاری، پیاز سرخ شده، نمک و فلفل سیاه و باقیمانده روغن را با هم مخلوط کرده تا یک دست شود.

-سیب زمینی ها را در چندین لایه دستمال کاغذی نم دار بپیچید و دو دقیقه در ماکروفر گرم قرار دهید اجازه دهید تا خنک شود و با دست بردارید.

-مرکز سیب زمینی ها با یک قاشق فلزی  گود کرده و بافت فیبری را بتراشید و خارج کنید.

-حدود  دو فنجان از چاشنی پیاز را در حفره های که در سبب زمینی ایجاد کردید قرار دهید و فشار دهید.

-نصف تره فرنگی ها را به صورت خطی روی چاشنی قرار داده و در آن فرو کنید.

-تره فرنگی را دوباره با لایه ی باریک چاشنی بپوشانید.

-اگر مایل بودید می توانید پوره سیب زمینی را که از وسط آن در آوردید روی چاشنی گذاشته و دوباره با چاشنی بپوشانید.

-دوباره تره فرنگی گذاشته و با چاشنی بپوشانید. به صورت لایه لایه و فشار دهید. برآمدگی ها را خوب فشار دهید تا  سطحی صاف بدست آید و موز له شده را روی آن بریزید.

-سیب زمینی ها را در سینی فر چیده و یک ساعت در فر قرار دهید تا پخته و گریل شود. اگر سیب زمینی ها برشته و طلایی شد خیلی زود آنها را با فویل بپوشانید. سعی کنید فویل را خیلی شل ببندید. در اخر پخته بودن سیب زمینی ها را با سیخ چوبی تست کنید. قبل از برش دادن ده دقیقه استراحت دهید تا خنک شود. انها را در اندازه های سه سانتی متری برش دهید. تکه هایی ضخیم تقریبا هر تکه به صورت نیم دایره ای برش داده شود و سرو کنید.

نکته پایانی پخت دونات یا دلمه سیب زمینی ایتالیایی

لایه اسکواش موز به اندازه ی کافی نخواهد بود و صرفا برای طعم و  اینکه چاشنی از سیب زمینی بیرون نریزد گذاشته می شود. پس  هنگام برش روی آن حساب نکنید که در همه تکه ها وجود داشته باشد.

منتظر دستور غذای ایتالیایی بعدی ما باشید.

نوش جان.

 

مطالب مرتبط
طرز تهیه خوراک گوشت با ریواس و حبوبات

اختصاصی وبسایت وردنگار: کپی تنها با ذکر منبع مجاز است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.