فواید سویق در طب اسلامی

0

فواید سویق در طب اسلامی

امام صادق علیه السلام:
بهترین سحری شما، سویق و خرما می باشد.

افضل سحورکم السویق و التمر.
[المحاسن ج۲ ص۴۹۰]

 

سویق یک غذای یهشتی و هدیه جبرئیل برای بشر است.

از ویژگی های سویق ارزان بودن، در دسترس بودن و خواص شگفت انگیز آن در تقویت بدن و درمان بیماری ها است.

در این مقاله کوتاه به نقل از  مجله طب اسلامی با طرز تهیه سویق، نحوه مصرف آن برای هر بیماری و دیگر نکات مهم آشنا می شوید.

 

سویق چیست؟
در حالت عمومی سویق همان قاووت می باشد، مثل آرد نخودچی و قوتو کرمانی.
ولی در طب اسلامی سویق عبارت از:

تفت داده آرد برخی حبوبات، بدین صورت که مثلا آرد گندم را تفت می دهند و سبوس گندم را نیز جداگانه تفت می دهند، بعد از الک کردن آنها را با هم مخلوط می کنند (سویق گندم).

 

انواع پرکاربرد سویق در طب اسلامی:
-سویق گندم

-سویق جو

-سویق برنج

-سویق عدس

-سویق سیب

-سویق سنجد

 

دیگر سویق ها:

-سویق گاورس

-سویق کنار

-سویق دانه انار

-سویق کدوتنبل

 

خواص سویق :

امام صادق علیه السلام:
سویق، گوشت می رویاند و استخوان را محکم می کند.
به کودکانتان در خردسالی سویق بدهید، چرا که گوشت را می رویاند و استخوان را محکم می سازد.

-حتی برای مولود تازه سفارش نمودند.
-مفید برای خانم باردار.
-بهترین جایگزین فولیک اسید و قرص آهن
– سویق، صفرا را از تن و بلغم را از معده، کاملا جدا می کند و هفتاد گونه بلا را دور می کند.

 

۱-سویق چاق کننده ست و استخوان ساز

۲-خانم باردار مصرف کند فرزندش معلول بدنیا نمی آید .

۳-سویق جو یکی از درمان های دیابت است.

۴- سویق با شکر برای کودکان مفید است و برای مردان مضر است.

۵-مقداری روغن زیتون روی سویق ریخته شود و مصرف شود.

۶-با خرما، شیر، عسل هم می شود استفاده کرد.

۷-هضم کننده کله پاچه درصورتی که بعد از خوردن کله پاچه مقداری سویق خورده شود.

۸-سویق شسته شده برای تقویت ساق پا مفید است و لازم (مناسب کسانی که نمی توانند راه بروند.)

 

 روایت می فرماید:

-خوب غذایی است سویق اگر گرسنه باشی تو رانگه می دارد و اگر سیر باشی غذایت را هضم می کند ،برای برسام (ورم پرده حجاب حاجز) مفید است و صالح برای آن است که غذای بیمار باشد.

گوشت را میرویاند.

-استخوان را محکم می کند.

-اگر کسی چهل روز از آن بخورد شانه هایش پر از نیرو می شود.

سودا و بلغم را از معده می کند.
-هفتاد نوع بلا را دفع می کند.

-مغز حیوانات را هضم می کند.

-شفای کسی است که آن را خورده .

سه کف دست آرد بو داده اگر صبح ناشتا بخورند سودا و بلغم را می خشکاندو چیزی از آن باقی نمی گذارد.

-اگر پدر و مادر بخورند بچه آنها قوی می شود.

-اگر سه بار شسته شود و از ظرفی به ظرفی ریخته شود تب را میبرد .

-آرد بو داده همراه روغن زیتون گوشت را می رویاند و استخوان را سخت پوست را نازک و بر باه می افزاید.

 

مطالب مرتبط
تزیین غذاهای یکنواخت بصورت کاملاً زیبا و خوردنی

سویق عدس چه خواصی دارد؟

خواص سویق عدس به نقل از امام صادق علیه السلام:

۱- تشنگی را از میان می برد.

۲- معده را تقویت می کند.

۳- درمان هفتاد درد در آن است.

۴- صفرا را خاموش می کند.

۵ -درون را سردی می بخشد.

۶-موقع سفر از شما دور نباشد.

۷-برای خانمی که از شدت خونریزی حیض به حالت مرگ رسیده بود، فرموند: سویق عدس به او بدهید، پس خورد و خونریزی قطع شد و عافیت یافت.

و به کسی که اسهال داشت فرمود: سویقی از برنج برگیرد و بخورد و او این کار را کرد و شکمش بسته شد.

۱- برای خون دماغ سویق سیب بخورید.
۲- اگر دوایی برای مسموم شدن باشد، بهتر از سویق سیب نیست.
۳- برای عقرب و مارگزیدگی سویق سیب بدهید.

 

نیرومندی ساق پا با سویق:

امام رضا علیه السلام:
سویق، وقتی ۷ بار شسته شود، و ظرف به ظرف شود؛ تب را می برد و دو ساق و قدم ها را نیرومند می کند.

مخلوط سویق گندم و جو

اگر سویق گندم و جو را باهم مخلوط کنید هم تقویت کننده ست هم چاق کننده (بسیار مناسب کودکان ، افراد لاغر ، ضعیف و…)

نحوه مصرف:

 

ناشتا دو قاشق غذاخوری مصرف شود.

 

درمان خستگی زود رس و تقویت بدن با سویق:
برای کسانی که خستگی زود رس دارند نیز عالیست، سویق به شرطی که خوب تهیه شده باشد اثرش را دو سه روزه نشان می دهد.

 

نحوه تفت دادن و درست کردن سویق:

 

تفت دادن آرد حدود ۲ساعت یا بیشتر طول می کشد ولی سبوس کمتر از نیم ساعت تفت داده می شود لذا باید جدا تفت داده شود. در صورت تفت دادن همزمان آرد گندم و سبوس، سبوس می سوزد.  

سبوس حاوی اقسام ویتامین دی می باشد که در سویق مقدار آن باید حداقل ۵۰ درصد باشد. سبوس بدون تفت دادن جذب نمی شود و عدم استفاده از سبوس باعث بیماری که منجر به مرگ می شود.

متاسفانه اکثر نان مصرفیی امروزه بدون سبوس و مشکل دار است و سویق می تواند تا حدودی این خسارات را جبران کند. هر چند از اصلاح نان نباید غافل شد.

 

مطالب مرتبط
6 علت خونریزی لثه به هنگام مسواک زدن

طرز تهیه انواع سویق ها:

سویق گندم
۱- آرد گندم را بدون روغن با حرارت غیر مستقیم تفت داده
۲- سبوس گندم را مثل همان تفت داده
۳- باهم مخلوط ومصرف کنید.
آرد و سبوس باید بسیار آسیاب شوند.
به اندازه مساوی از هرکدام تفت داده شود مثلا از هرکدام نیم کیلو پس از آسیاب شوند…
چاق کننده ست و بسیار مناسب کودکان ، زنان باردار و…

 

سویق جو تقویتی ست
۱- سبوس جو را تفت دهید سپس آسیاب کنید،
۲- بعد آرد جو را تفت دهید،
۳- هر دو را بدون روغن تفت دهید،
با حرارت غیر مستقیم
اندازه مساوی از هرکدام…

 

نشانه سویق خوب :
هنگام مصرف احساس گرما می کنید مثل اینکه همین الان تهیه شده .

 

طریقه شستن سویق:

ابتدا روی سویق آب ریخته و مخلوط کنند و بگذارند تا ته‌نشین شود، سپس آب آن را خالی کنند یا آن را در پارچه‌ای بریزند و آب آن را جدا کنند.

(سه یا هفت مرتبه این کار را انجام دهند) این کار نشاسته را از سویق جدا می‌کند و آنچه باقی می‌ماند مواد مفید مخصوصاً  ویتامین‌های ب است.

 

آیا می توان دانه را تفت داد سپس آرد کرد؟

تفت دادن دانه گندم یا جو قبل از آسیاب کردن  مردود می باشد چون باعث سوختن سبوس و تف نخوردن گندم میشود.
در صورت تهیه اصولی، موقع خوردن احساس گرما می شود (حتی اگر در یخچال و فریزر باشد).

 

آیا سمنو خواص سویق را دارد؟
سمنو هم از همین قبیل است و از غذاهای بسیار خوب و مقوی است و با سویق درست می شود اگر به خوبی سویق آن را ساخته باشند و با سبوس باشد .

 

نحوه مصرف سویق چگونه است:
– نحوه استفاده عمومی، در ناشتا دو قاشق غذاخوری به صورت خشک (بیشتر هم می شود مصرف کرد).
– برای نوزاد (از روز اول تولد) به مقدار کم با شیر مخلوط شود (شکر سرخ هم می توان اضافه کرد).
– به صورت مخلوط با روغن زیتون نیز استفاده می شود.
– با خرما، شیر و عسل نیز می توان استفاده کرد. (با عسل و روغن بصورت حلوا نیز درست می شود)
– افراد بیمار و تب دار باید بعنوان غذا از سویق استفاده کنند.

-برای سلیقه های مختلف می توان به آن شکر یا سماق اضافه کرد.
– مصرف با شکر خوب برای کودکان مفید و برای مردان مضر است (باعث کاهش قدرت جنسی می شود) ولی باعث چاقی می شود.
– افراد بیمار باید به عنوان غذا استفاده کنند.
– مصرف نم زده آن به همراه شکر باعث قطع عطش می شود.

 

مطالب مرتبط
سیستم ایمنی این حیوان دارای واژگان ژنی واکسن HIV است

نکاتی پیرامون سویق (منظور، سویق گندم و جو هست):
– اگر نم زده شود و به آن شکر اضافه شود عطش زیاد را قطع می کند.
– مقوی و چاق کننده (ترکیب سویق جو و گندم)
– تقویت کننده و استحکام دهنده استخوان (در شکستگی و رشد استخوان و مغز آن)
– تقویت ساق پا (در صورت هفت بار شستن سویق – مفید برای ورزشکاران و جلوگیری از پوکی استخوان)
– باعث رویش گوشت.
– تقویت کننده بدن (رفع ضعف بعد از سه روز استفاده سویق جو، افزایش نیروی شانه ها در صورت استفاده به مدت چهل روز).
– جایگزین قرص استخوان ساز غربی (که از استخوان مردار به دست می آید).
– تقویت کننده کودکان، که باید به همراه شکر خوب داده شود (برای مردان مضر است، باعث کاهش قوه باه می گردد).
– موجب افزایش جماع،  نازک کردن و زیباکردن پوست صورت (در صورت اضافه کردن روغن زیتون به سویق).
– هضم کننده  کله پاچه و مغز حیوانات (استفاده بعد از مصرف کله پاچه).
– اگر گرسنه باشی تو را نگه می دارد و اگر سیر باشی غذایت را هضم می کند.
– مفید برای  برسام (ورم پرده حجاب حاجز).
– از بین برنده تب (در صورت سه تا هفت بار شستن)
-بهترین داروی معلولین و فلج ها.
– بهترین جایگزین  فولیک اسید و  قرص آهن.
– بهترین سحری و روزه داری (در روایت، خرما و سویق با هم ذکر شده است).
– توصیه به همراه بودن در سفر.
– درمان چربی و فشار خون و کم خونی (به ویژه برای بانوان).
– افزایش شیردهی بانوان، جلوگیری از تکرر ادرار (ناشی از گرمی)، پوکی استخوان (همراه با پودر سنجد).
– انواع بیماری های دستگاه گوارش (به ویژه ترشی معده، مریضی های معده وروده وفوق العاده مؤثر برای جوان نگه داشتن روده بزرگ که مهمترین عامل جوانی هرفردی وجلوگیری از پیری می باشد.)
– جلوگیری از بسیاری بیماری ها.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.