پماد زایلاپی ، یک بی حس کننده موضعی موثر و قوی

0

پماد زایلاپی یک داروی موضعی است که به عنوان بی حس کننده و کاهش دهنده درد حین انجام لیزر و تاتو، کاش درد حین رابطه جنسی و جلوگیری از زود انزالی استفاده می شود. در این مقاله از سایت ورد نگار، به بررسی نحوه عملکرد پماد بی حسی زایلاپی و عوارض و نحوه مصرف آن می پردازیم.

داروهای بی حس کننده موضعی چگونه عمل می کنند؟

تمام داروهای بی‌حس‌کننده موضعی باعث پایداری غشا و در نتیجه عدم دپلاریزه شدن سلول می‌شود. این داروها به صورت برگشت‌پذیر باعث کاهش میزان دپلاریزان و رپلاریزان سلول‌ها در غشای تحریک پذیر می‌شوند. اگرچه تعدادی دیگری از داروها هم باعث پایداری در غشا می‌شوند اما در دسته داروهای بی‌حس‌کننده قرار نمی‌گیرند (به عنوان مثال پروپرانولول). داروهای بی‌حس‌کننده عمدتاً با مهار ورود سدیم از دریچه‌های یون سدیم در غشای سلول، موجب جلوگیری از دپلاریزان سلول شده و در نهایت جریان عصبی مهار خواهد شد.

پماد زایلاپی یک بی حس کننده موضعی موثر و قوی

کرم یا پماد زایلاپی، پمادی بی حس کننده است که برای مصارف گوناگونی می‌توان آن را استفاده کرد؛ از جمله در جراحی‌های سطحی و کوچک، برای لیزر موهای زائد و اپیلاسیون ، برای کاهش درد ناشی از سوختگی یا گزش حشرات و نیز برای کاهش درد رابطه جنسی و بعضا برای درمان زود انزالی می‌توان از پماد زایلاپی استفاده کرد.

هانطور که می دانید بی‌حس‌کننده موضعی به داروهایی گفته می شود که در کوتاه مدت احساس درد را از بین می برند. معمولاً زمانی که این دارو در مسیر یک عصب قرار می‌گیرد می‌تواند به خوبی فلج عضلانی ایجاد کند. بی‌حس‌کننده موضعی در دو دسته متفاوت قرار دارند: آمید و استر.

بی‌حس‌کننده موضعی از نظر ساختاری جز مشتقات کوکائین می‌باشند. تفاوت این داروها با کوکائین در این است که این داروها قابلیت سوءاستفاده پایینی دارند، همچنین انقباض عروقی و فشار خون بالا ایجاد نمی‌کنند. بی‌حس‌کننده موضعی که در تکنیک‌های مختلف بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود عبارتند از: بی‌حسی سطحی بلاک عصبی بی‌حسی ارتشاحی اسپاینال اپیدورال.

مطالب مرتبط
نحوه مصرف آسنترا سرترالین + عوارض جانبی و موارد مصرف

درد می‌تواند در طی ضربه، جراحی، عفونت، اختلال در گردش خون و بسیاری از شرایط دیگر از جمله آسیب به بافت بدن ایجاد شود.

در یک محیط درمانی مطلوب این است که درد را کاهش دهند و از طول کشیدن درد و مزمن شدن آن جلوگیری کنند. کاهش درد موجب آسودگی و راحتی بیمار می‌شود، کاهش درد می‌تواند سبب کاهش آسیب‌های فیزیولوژیکی شود که عدم درمان آن عواقب بدی برای بیمار خواهد داشت. درد حاد می‌تواند به وسیله استفاده از مسکن‌ها تسکین یابد اما با استفاده از بی‌حسی منطقه‌ای می‌توان دردهای شدید را به خوبی با کمترین عوارض تسکین داد.

موارد مصرف پماد زایلاپی

پماد زایلاپی را معمولا به صورت کرم موضعی می‌فروشند. در هر سی گرم از این پماد پنج گرم لیدوکائین و پنج گرم پریلوکائین وجود دارد. از این پماد در موارد مختلفی استفاده می‌شود.

پماد زایلاپی در انجام خدمات زیبایی مانند لیزر ، تاتو و…

پماد زایلاپی را می‌توان پیش از انجام لیزر و اپلاسیون و عمل‌های سطحی زیبایی مانند میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ استفاده کرد. در این صورت درد ناشی از کندن مو در اپیلاسیون و یا حرارت پروب دستگاه لیزر احساس نخواهد شد و بدون درد می‌توان این کارها را انجام داد.

استفاده از این پماد خصوصا برای رفع موهای زائد در نقاطی مانند بیکینی و زیر بغل که پوست حساس‌تری دارند بسیار مفید خواهد بود و درد ناشی از اپیلاسیون و یا لیزر را بسیار کم خواهد کرد.

 کاهش درد رابطه جنسی با پماد زایلاپی

برای کاهش درد در هنگام دخول می‌توان پماد را در ورودی دهانه واژن مالید و به دلیل تاثیر بی حسی زایلاپی احتمالا دردی حس نخواهد شد و دخول به راحتی صورت خواهد گرفت.

 درمان زود انزالی با پماد زایلاپی

اکثر داروهایی که برای درمان زود انزالی به کار می‌روند بر پایه مهار کننده‌های نورونی بازجذب سرتونین هستند، اما گاهی از کرم و اسپری‌های بی‌حسی از جمله لیدوکائین که از مواد سازنده پماد زایلاپی است نیز بدین منظور استفاده می‌کنند.

مطالب مرتبط
مسمومیت غذایی و درمان دارویی آن + نکات مهم درمان

در این مورد و برای این منظور باید مدتی قبل از مقاربت پماد زایلاپی را بر روی سر حشفه (سر آلت) و پوست ابتدای آلت تناسلی مردانه مالید. البته گفته می‌شود که این اثر بی حسی از کیفیت رابطه جنسی نیز خواهد کاست.

عوارض جانبی این پماد بی حس کننده

استفاده از پماد زایلاپی ممکن است یکسری عوارض را نیز به دنبال داشته باشد از جمله، کبودی در محل استعمال و یا لب و دست و پا، احساس ضعف و بی حالی، خستکی، بروز مشکلات تنفسی، افزایش ضربان قلب، افزایش تعرق و گر گرفتگی، تغییر رنگ ادرار و اختلالات عصبی.

علاوه بر این برخی از عوارض مصرف این پماد ممکن است شدیدتر باشند که در صورت بروز بهتر است به پزشک مراجعه کنید از جمله این عوارض آلرژی شدید، سوزش و خارش و تورم شدید پوستی است.

استفاده بیش از حد از پماد زایلاپی

اگر این پماد بیش از حد مجاز مورد مصرف قرار گیرد، بیمار دچار مسمومیت می‌شود که عوارض منفی روی دستگاه گردش خون و دستگاه عصبی مشاهده خواهد شد. از جمله علایم مسمومیت شامل کاهش ضربان قلب و فشار خون، ایست قلبی، افزایش تحریک پذیری عصبی، احساس خواب آلودگی، مشکلات بینایی و شنوایی، تهوع، گیجی و احساس گرما یا سرمای شدید است که اگر چنین علایمی را مشاهده کردید باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

 گردآوری: وردنگار

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.