پارکور چیست؟ از اصول تا نحوه انجام و خطرات

پارکور

0

در مورد پارکور چه می دانید؟ آیا با عوارض و نحوه انجام این ورزش آشنایی دارید؟ در این مقاله می خواهیم به بررسی تمرین ورزشی پارکور بپردازیم. با ما همراه باشید.

پارکور یعنی چه؟

یعنی عبور از موانع در سریعترین زمان ممکن با استفاده از آسانترین و ساده‌ترین شیوهٔ حرکتی و کمترین انرژی مصرفی بدن از یک مبدأ به مقصد. در پارکور فرد به هیچ وجه دنبال موانع نمی‌گردد، این مسیر است که موانع را در مقابل راه فرد می‌گذارد.

به کسانی که از اصول پارکور در زندگی خود بهره می‌برند «تریسر» «tracer»  گفته می‌شود. پارکور از زمانی که انسان نیاز به شکار کردن و شکار نشدن داشته، وجود داشته‌است. انسان‌ها به‌طور طبیعی گستره‌ای قابل توجه از حرکات و حالات ممکن را برای گذشتن از موانع به وجود می‌آورد. از آن گذشته، کودکان به سهولت و صورت بدیع و با نشاط حرکت می‌کنند، ولی ما هنگامی که شروع به حرکت آگاهانه می‌کنیم، آن ویژگی را از دست می‌دهیم.

افراد زیادی در طول تاریخ بر روی حرکت انسان و بهبود آن کار کرده‌اند پارکور چیزی فراتر از تمرین فیتنس یا برنامه بهبود سلامت است، و پیدایش این ورزش ریشه در مباحث نظامی دارد. پارکور در دسته بندی ورزش های پرمخاطره جای گرفته است، چراکه از فرد علاقه مند خواسته می شود تا بدون کمک گرفتن از هر گونه تجهیزات و تنها با تکیه بر قدرت و ظرفیت بدنی خود از موانع مختلف عبور کنند.

به احتمال زیاد صحنه های زیادی از حرکات ورزشی پارکور را در تلویزیون دیده اید، برای مثال فردی از پشت بام یک ساختمان به طرف دیگر پرش می کند یا … . این افراد کاربلد “تراسور” نام دارند. تراسور ها در انجام حرکات پارکور بسیار زبده هستند؛ از دیوار بالا می روند، حرکات نمایشی انجام می دهند، در حین پریدن به خود می پیچند و جهش های بلندی انجام می دهند.

مطالب مرتبط
درگذشت عطاءالله بهمنش تکذیب شد

پارکور جزو ورزش های پرمخاطره است و برای آغاز آن باید در کلاس های پایه شرکت کنید. از طرف دیگر، همیشه بهتر است قبل از آغاز یک ورزش جدید با دکتر عمومی خود مشورت کنید و از ایمن بودن ورزش پارکور برای سلامت بدن اطمینان حاصل کنید.

محل تمرین پارکور

بر خلاف بسیاری ورزش‌های دیگر پارکور تا کنون در زمین یا ورزشگاه اختصاصی تمرین نمی‌شود ، البته تلاش‌هایی در این رابطه صورت گرفته‌است. تراسورها در محیط‌های شهری مانند سالن‌های ورزش ، پارک‌ها ،زمین‌های بازی و سازه‌ها و ساختمان‌های رها شده تمرین می‌کنند که باعث به وجود آمدن نگرانی‌هایی مانند تجاوز به حریم شخصی ،آسیب رساندن به اموال عمومی و تمرین در مکان‌های نامناسب شده‌است .

تجهیزات این تمرین

پارکور وسیله و تجهیزات خاصی احتیاج ندارد و تراسورها معمولا لباس‌های ورزشی یا معمولی سبک و راحت می‌پوشند . تنها چیزی که توصیه شده‌است یک کفش ورزشی سبک با چسبندگی زیاد است. بعضی از تراسورها از مچ بند برای محافظت از مچ هایشان استفاده می‌کنند . برخی نیز از دستکش‌های نازک ورزشی برای حفاظت از کف دستهایشان استفاده می‌کنند که به علت کم کردن چسبندگی و حس باعث موضع منفی بعضی از تراسورها می‌شود.

اصول ورزش پارکور

اصل اول. گرم کردن

گرم کردن، یکی از اصولی ترین بخشهای تمرینات ورزشیه که متعصفانه جدی گرفته نمیشه.

خیلی از پارکور کارها، به گرم کردن بدن اهمیت نمیدن و اون رو یه کار بیهوده به حساب میارن در صورتی که این کار، میتونه راندمان کار رو به شدت بالا ببره و خیلی از آسیبها رو از بین ببره و یا اینکه باعث کم شدنشون بشه.

به گفته ی محققان، باید حداقل ۱/۴ از زمان تمرین، به گرم کردن اختصاص پیدا کنه.

اصل دوم. حرکات کششی

انجام حرکات کششی، بلافاصله بعد از گرم کردن، میتونه تا حدود زیادی آسیبهای مربوط به مفاصل رو کم کنه.

مطالب مرتبط
تاریخچه بسکتبال ایران : قوانین و مقررات 2

علاوه بر اون، تاثیر زیادی روی انجام حرکات داره و همچنین باعث بهتر شدن سطح تمرینها میشه.

اصل سوم. بدنسازی

بدنسازی بخش مهمی از هر ورزشیه. به خصوص پارکور که نیاز به بدن بسیار ورزیده داره.

وقتی هیکل پارکورکار های ایرانی رو با خارجیها مقایسه میکنیم متوجه میشیم که خیلی کم به بدنسازی اهمیت میدن.

بدنسازی علاوه بر اینکه باعث میشه راحتتر حرکات رو اجرا کنید، جلوی آسیب دیدن رو هم میگیره. به این صورت که ماهیچه ها، مثل ضربه گیر عمل میکنن و فشار رو توی بدن پخش میکنن تا آسیب کمتر بشه. علاوه بر اون، ماهیچه ها وظیفه ی نگهداری مفاصل رو به عهده دارن و مفصلی که عضلات بیشتری در اطراف خودش داشته باشه، محکمتر سر جای خودش باقی میمونه و کمتر احتمال داره از جای خودش خارج بشه.

اصل چهارم. توقع

این اصل خیلی مهمه و تکمیل کننده ی اصول قبلیه.

باید توقعمون به اندازه ی تلاشمون باشه. نباید توقع داشته باشیم با تمرینات کم، بتونیم توی پارکور موفق بشیم و بتونیم مثل حرفه ای ها حرکت بزنیم.

نباید جو گیر بشیم و وقتی میبینیم یه نفر، یه حرکتی رو انجام میده، ما هم فکر کنیم که میتونیم بدون تمرین انجامش بدیم.

اصل پنجم. هدف

باید هدف پارکور کار کردنمون رو یادمون باشه.

ما برای پز دادن تمرین نمیکنیم. ما برای خودمون تمرین میکنیم. نیازی به ثابت کردن برتری نسبت به دیگران نداریم!

بسیاری از آسیبها وقتی اتفاق میفته که دو نفر با هم کل میندازن و میخوان برتری خودشونو به همدیگه ثابت کنن.

تمرینات لازم برای پارکور

پارکور جزو ورزش هایی است که ظرفیت فیزیکی زیادی می طلبد. یعنی اگر به صورت مداوم و متوالی به انجام حرکات  بپردازید بدن ظرفیت نیروی خود را با خواسته های شما تطبیق می دهد. آمادگی برای انجام حرکات پارکور به یک سطح متوسط از آمادگی جسمانی نیاز دارد. انجام صحیح بیشتر حرکات پارکور به مهارت بدن در حمایت و تحمل وزن خود فرد وابسته است.

مطالب مرتبط
در مورد مکمل ورزشی اسید گاما لینولنیک چه می دانید؟

بنابراین، تمرینات باشگاهی بدنسازی ضرورت ندارد، حرکاتی که تحمل وزن خود فرد را به چالش می کشند تاثیر بهتری در بهبود پارکور دارند؛ شنا سوئدی، اسکات بدون وزنه و بارفیکس از این حرکات هستند. تمرینات سرعت و چابکی نیز جزو سایر تکنیک های این ورزش محسوب می شوند. اصول پارکور و ژیمناستیک شباهت زیادی به یکدیگر دارند.

خطر مصدومیت

طبق تحقیقات انجام شده در نیوزلند در سال ۲۰۱۳، ۴۴ درصد انواع کسانی که پارکور می کنند تابحال مصدوم نشده اند، اما اگر نیمه دیگر لیوان را در نظر بگیریم ۵۶ درصد حداقل نوعی آسیب دیدگی را تجربه کرده اند. متداول ترین آسیب دیدگی ها شامل کشیدگی، پیچ خوردگی، شکستگی و مصدومیت تاندونی می شوند.

بعضی از این آسیب ها، می توانند مشکلات جدی طولانی مدت برای فرد ایجاد کنند. مصدومیت زانو در اثر جهش و پریدن بر روی سطوح نامناسب و به خصوص بدون وجود تعادل کافی رخ می دهد و درمان آن ماه ها طول خواهید کشید. بنابراین توصیه می کنیم  این ورزش را از پایه آغاز کنید تا فیزیک بدن پله پله رشد کند و ظرفیت انجام حرکات پارکور را پیدا کند.
گردآوری: وردنگار

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.