دانشمندان کشف کردند چرا زنان، بیشتر دچار میگرن می شوند؟

میگرن

0

میگرن به طرز عجیبی، بر روی زنان تاثیر میگذارد و سرانجام به جوابی دست یافتیم که علت این موضوع را روشن کرد. گروهی از محققان پس از انجام تحقیقاتی کامل، به این نتیجه رسیدند که هورمون استروژن، تاثیر مستقیمی بر میزان حساسیت میگرن بر روی مغز دارد.

حدود ۱۸ درصد از زنان به میگرن مبتلا هستند، در حالیکه فقط حدود ۶ درصد از مردان، به این بیماری مبتلا میشوند و پاسخ ندادن به داروهای میگرنی در زنان، شرایط را وخیم تر میکند.

میگرن در زنان

بسیاری از زنان با شروع دوران قاعدگی، دچار میگرن میشوند. زیرا در دوران قاعدگی، میزان هورمون استروژن کم میشود و دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که نوسانات هورمونی، در بروز میگرن، نقش دارد.

با وجود اینکه هورمون ها در این قضیه، مقصر شناخته میشوند اما عملکردشان در این مورد، هنوز به صورت یک راز باقی مانده است.

مسئله این است که بیشتر تحقیقات درباره میگرن ، بر روی مردان انجام میشود درصورتی که  تحقیقات درمورد میگرن باید  بر روی زنان، متمرکز شود و یک تیم تحقیقاتی در اسپانیا، درتلاش هستند تا این پدیده را شناسایی کنند.

دانشمندان بر این نظریه اعتقاد دارند که استروژن بر سلول های اطراف عصب سه گانه میتواند تأثیر بگذارد و رگ های خونی را در سرتاسر ، سر، به یکدیگر متصل کند و سبب حساسیت آنها، به گیرنده های میگرنی شوند.

آنتونیو فرر مونتیل، متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه میگول هرناندز در اسپانیا اظهار میکند که :” ما  تفاوت های چشمگیری را در نمونه های آزمایشی  میگرن، در بین مردان و زنان مشاهده میکنیم و تلاش داریم تا همبستگی مولکولی که مسئول این تفاوت ها هستند را درک کنیم. “

“هرچند فرآیندی پیچیده محسوب میشود، اما معتقدیم که بروز نوسان در سیستم trigeminovascular ، توسط هورمون های جنسی، نقش مهمی دارند که به خوبی مورد بررسی قرار نگرفته است.”

مطالب مرتبط
آزمایش MRI مایع نخاعی برای تشخیص میگرن

تحقیقات انجام شده بر روی هورمونهای جنسی، میزان حساسیت میگرنی و چگونگی پاسخ دهی سلول به گیرنده های میگرن ،متمرکز شده است.

محققان به این نتیجه رسیدند که تستوسترون، از بروز میگرن، جلوگیری میکند، در حالی که هورمون پرولاکتین که مسئول ایجاد تمرکز بیشتر در زنان نسبت به مردان میباشد، این حالت را تشدید میکند.

مکانیسم عمل،به اینگونه است که کانال های یونی ، توسط رشته های عصبی که به درد حساس هستند، با فرستادن سیگنال هایی، به تشدید درد پاسخ میدهند.

تحقیقات نشان میدهند که این هورمون ها کانال های یون را تنظیم میکنند و  باعث تغییر حساسیت آنها نسبت به عوامل میگرنی میشوند و میتوانند باعث افزایش یا کاهش حساسیت شوند.

در مورد استروژن نیز، تحقیقات گروهی نشان میدهد که بروز تغییرات در سطوح هورمون استروژن، باعث تحریک  سلول های اطراف عصب سه گانه میشود و به همین دلیل، آسیب پذیری به میگرن در زنان، در بخش هایی خاصی از چرخه زندگیشان، بیشتر است.

تحقیق در این مرحله، مقدماتی است و فرضیه هنوز مورد آزمایش قرار نگرفته است.

اینطور به نظر میرسد که فعل و انفعالات پیچیده ای در هورمون ها اتفاق می افتد و مطالعات بیشتری باید درباره ساختار مولکولی هورمونی که در بروز میگرن نقش دارد، انجام بگیرد.

با این وجود، مراحل اولیه پیشرفت بسیار مهیج است و میتواند مسیر جدیدی را برای درمان میگرن بخصوص در زنان به وجود آورد و به کمک میلیون ها زنی که میگرن ناشی از دوران قاعدگی دارند و درمان سختی نیز دارد، بیاید.

هرگونه کپی برداری با نام وردنگار و لینک دهی مستقیم مجاز است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.