۵ فایده شیر ترش چیست؟ چگونه آن را تهیه کنیم؟

شیر ترش

0

اگرچه اکثر مردم از شیر ترش شده، تصور بدی دارند اما در واقع یک ماده محبوب برای پخت و پز می باشد که می تواند عطر و طعم فوق العاده ای به دستورات غذایی شما ببخشد.

شیر ترش چیست؟

در حدود ۱۰۰۰۰ سال پیش، انسان ها از شیر حیوانات که مواد مغذی فراوانی داشت، استفاده می کردند. زمانیکه شیر شروع به ترش شدن کرد و به اسید تبدیل شد، متوجه شدند که لزوما طعم بدی ندارد ولی با شیر غیر اسیدی، متفاوت است. تخمیر شیر خام یا اضافه کردن اسید به شیر خام، باعث ترش شدن شیر  می شود. شیر ترش از خراب شدن شیر خام تهیه می شود و شیر پاستوریزه که هیچ باکتری ندارد، ترش نخواهد شد.

زمانیکه شیر شروع به ترش شدن می کند، بافت شیر بطور قابل توجهی ضخیم تر می شود. در بعضی موارد ممکن است شبیه ماست یا پنیر شود.بسته به اینکه در کدام کشور زندگی می کنید، شیر تخمیر شده ممکن است یک نوشیدنی رایج  باشد و یا در پخت و پز مورد استفاده قرار بگیرد. این نوع از محصولات لبنی به ویژه در کشورهای اسکاندیناوی و بالتیک محبوب است. اگر چه انواع مختلفی از آن در سراسر جهان وجود دارد.

شیر ترش را چگونه تهیه کنیم؟

تهیه شیر ترش بسیار ساده است. چند دستور مختلف دارد که در زیر به آن اشاره می کنیم:

* ساده ترین روش اضافه کردن یک ماده اسیدی به شیر است مانند سرکه یا آبلیمو. فقط ۱ قاشق غذاخوری در هر فنجان شیر، کفایت می کند.

* مخلوط را کاملا هم بزنید و سپس به مدت ۵ دقیقه کنار بگذارید. بعد از این مدت می توانید از آن استفاده کنید.

بعضی از مردم از شیر تخمیر شده به عنوان یک پیش غذا یا دسر استفاده می کنند. ریختن شیر تازه در ظرفی که شیر تخمیر شده داشته است باعث می شود که شیر تازه سریع تر تخمیر شود.

مطالب مرتبط
تریکلوسان : مواد به کار رفته در خمیر دندان ممكن است سرطان كولون را ایجاد کند

فواید شیر ترش

مزیت های بسیاری برای شیر ترش وجود دارد از جمله اثرات آن بر هضم غذا، سیستم ایمنی، سلامت قلب و سم زدایی بدن.

کمک به هضم غذا: 

باکتریهای موجود در این شیر تخمیر شده، می توانند به هضم غذا کمک کرده و از یبوست، نفخ و گرفتگی شکم جلوگیری کند. شیر ترش لاکتوز کمتری دارد و برای کسانی که به لاکتوز حساسیت دارند، ایده آل است.

سم زدایی: 

مطالعات نشان داده است که شیر ترش می تواند به تقویت عملکرد کبد و لوز المعده کمک کند و باعث حذف سموم از بدن شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن: 

این نوع شیر تخمیر شده دارای طیف وسیعی از موادا مغذی، ویتامین ها و مواد تشکیل دهنده فعال است که سیستم ایمنی بدن به آنها نیاز دارد از جمله ویتامین A ، روی ، پتاسیم، سلنیوم، ید و کلسیم.

کاهش دهنده آلرژی:

کسانی که به شیر حساسیت د ارند می توانند از شیر تخمیر شده استفاده کنند زیرا حساسیت بدن را به شیر کمتر می کند.

کنترل کلسترول: 

تحقیقات نشان داده اند که مصرف منظم شیر ترش باعث کاهش کلسترول می شود و می تواند سلامت قلب را تضمین کند و خطر ابتلا به حملات قلبی و سکته را کاهش دهد.

موارد کاربردی شیر ترش

از شیر ترش در دستورات آشپزی ، مراقبت از پوست، تهیه پنیر و حتی غذای حیوانات خانگی استفاده می شود. همچنین مواد تشکیل دهنده و مواد تخمیر شده آن در برخی از محصولات آرایشی، استفاده می شود.

اختصاصی وردنگار – هر گونه کپی برداری با نام و لینک دهی مستقیم مجاز است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.