رنگدانه های گیاهی ممکن است عملکرد ریه را در سنین پیری حفظ کنند

0

تحقیقات جدید نشان می دهد که فلاونوئیدها – که ترکیبات شیمیایی طبیعی موجود در گیاهان، مانند میوه ها و سبزیجات  هستند – می توانند روند کاهش سرعت عملکرد ریه را که با افزایش سن ارتباط دارد، کاهش دهند.

عملکرد ریه و میوه و سبزیجات

فلاونوئیدها  به میوه ها و سبزیجات رنگ های پر جنب و جوش می دهند. با این حال، تحقیقات جدید نشان می دهد که آنها همچنین می توانند شگفتی هایی را برای ریه های ما ایجاد نمایند. فلاونوئیدها یک کلاس پلی فنل یا مواد شیمیایی طبیعی هستند که می توانند در گیاه یافت شوند.

آنها نقش های زیادی را ایفا می کنند. به عنوان رنگدانه گیاهان، مسئول ایجاد رنگ های پر جنب و جوش در میوه ها و سبزیجات هستند، آنها همچنین حشرات را برای گرده افشانی جذب می کنند و رشد سلولها را تنظیم می کنند. تحقیقات نشان داده است که فلاونوئیدهای غذایی میتوانند برای سلامتی انسان بسیار مفید باشد.

مطالعات in vivo و in vitro نشان میدهد که این مواد دارای خواص ضدالتهابی و ضددرد هستند و همچنین مزایای آنتی باکتریایی و ضد عفونی را نیز دارا هستند.  تحقیقات جدید به این لیست اضافه می کند و نشان می دهد که نوع خاصی از فلاونوئید به نام “آنتوسیانین” می تواند به حفظ عملکرد ریه های سالم کمک کند تا در سنین پیری هم به خوبی عمل کند.  این تحقیق توسط دکتر ونسا گارسیا-لارسن انجام شد، که استادیار بخش تغذیه انسانی بهداشت بین المللی در دانشکده بهداشت عمومی بلومبرگ جان هاپکینز در بالتیمور است. یافته ها در کنفرانس بین المللی جامعه ی قفسه سینه در سان دیگو، کالیفرنیا منتشر شد.

کاهش عملکرد آنتوسیانین ها در ریه ها

توجه داشته باشید که  قبلا نشان داده شده است که  آنتوسیانین ها  میتوانند مخاط و التهاب  در ریه های حیوانات با بیماری مزمن انسدادی ریوی (COPD) را کاهش دهند. با وجود این، گارسیا لارسن می گوید “شواهد اپیدمیولوژیک در ارتباط بین فلاونوئیدها و عملکرد ریه بسیار کم است.”

مطالب مرتبط
طبق تحقیقات بدست آمده، تعاملات اجتماعی از حافظه محافظت می‌ کند

او انگیزه تحقیق را توضیح می دهد و می گوید: “می خواست تحقیق کند که آیا مصرف رژیم غذایی و آنتوسیانین ها با کاهش عملکرد ریه در بزرگسالان میانسال مرتبط است.” برای این منظور، گارسیا لارسن و همکارانش اطلاعاتی را از دومین و سومین نظرسنجی بهداشت دهان و دندان، که در سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۲ اجرا شد، مورد بررسی قرار دادند.

برای این مطالعه، محققان اطلاعات موجود در ۴۶۳ بزرگسال از نروژ و انگلیس را که به طور متوسط ​​۴۴ ساله بودند، بررسی کردند. آنها در آزمون اسپیرومتری در ابتدای مطالعه شرکت کردند و در زمان های مختلف در طی مطالعه  نیز مورد بررسی قرار گرفتند. اسپیرومتری یک تست عملکرد ریوی است که جریان هوا و حجم هوا را اندازه می گیرد که فرد می تواند در یک بار  دم و بازدم، تنفس کند. بطور دقیق تر، حجم کل هوای خارج شده را به صورت نیرویی در واحد ۱ ثانیه اندازه گیری می کند، و همچنین کل حجم هوای خارج شده پس از یک  نفس عمیق و سپس نسبت بین این دو را بررسی میکند.

علاوه بر این، شرکت کنندگان در این مطالعه یک پرسشنامه رژیم غذایی را پر کرده بودند، بنابراین محققان توانستند شرکت کنندگان را به چهار گروه  بر اساس مصرف غذاهای آنتوسایانین تقسیم کنند. این تحقیق نشان داد که گروهی که بیشترین مقدار مواد مصرفی آنتوسیانین  را داشته در مقایسه با گروه با کمترین میزان  مصرف، نرخ کاهش  کمتری در هر سه جنبه از عملکرد ریه اندازه گیری شده توسط اسپیرومتری را تجربه کرده است.

علاوه بر این، محققان بر مزایای مصرف آنتوسیانین در میان افرادی که سیگار کشیدند اما ترک کرده اند، و نیز افرادی که هرگز سیگار نکشیدند، بررسی نمود. آنها دریافتند که فلاونوئیدها برای افراد سیگاری سودی ندارند. آنها نتیجه می گیرند: “مصرف غذاهای حاوی منابع آنتوسیانین ها با نرخ کاهش عملکرد ریه در عموم مردم به طور قابل ملاحظه ای آهسته تر میکند، به ویژه در افرادی که سیگار را ترک کردند و یا هرگز سیگار نمیکشیدند، اما  مصرف فلاونوییدها در میان افراد سیگاری تاثیری ندارد.”

مطالب مرتبط
پسر بچه ای در چین، 4 سال بعد از مرگ والدینش با عمل جایگزینی رحم به دنیا آمد

گارسیا-لارسن در مورد اهمیت یافته ها توضیح می دهد: “مطالعه ما نشان می دهد که مصرف بیشتر میوه های غنی از این فلاونوئیدها مانند انواع توت ها، به ویژه در کسانی که سیگار را ترک کرده اند یا هرگز سیگار نکشیده اند، سودمند است […] درمورد افراد سیگاری، ترک سیگار بهترین چیزی است که می توانند برای حفاظت از سلامت خود انجام دهند. “

اختصاصی وردنگار – هرگونه کپی برداری با نام و لینک دهی مستقیم مجاز است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.