از محبوبترین انواع ماهی در جهان، ماهی کاد است و در همه جا پیدا میشود و به علت دارا بودن مواد مغذی، به سلامتی شما کمک می کند.
ماهی کاد چیست؟
نوعی ماهی خاص است و بیش از ۱۲ گونه ی دیگر از این ماهی وجود دارد که همگی، ماهی کاد نامیده میشوند ولی دو نوع رایج تر آن عبارتند از: ماهی کاد اقیانوس اطلس و ماهی کاد اقیانوس آرام، که اکثر افرادی غذاهای دریایی مصرف می کنند، این غذا را در رستورانها سفارش می دهند. بطور کلی، ماهی بعلت مواد مغذی که دارد، غذای سالمی به شمار می رود. روغن کبد ماهی ، دارای اسید های چرب امگا ۳ می باشد.این ماهی به طور متوسط ۲۰-۱۲ پوند وزن دارد و چون بافت نرم و سبکی دارد، برای خوردن بسیار مناسب می باشد.
مواد مغذی موجود در ماهی کاد
این ماهی غنی از پروتئین، سلنیوم و فسفر است و ۱۰۰ گرم از این ماهی بیش از ۳۵% از نیاز روزانه ی شما به پروتئین را تامین می کند. این ماهی حدود ۸۵ کالری انرژی دارد و دارای اسیدهای چرب امگا ۳ می باشد، همچنین منبع خوبی از ویتامینC ،ویتامین E ، پتاسیم، منیزیم و ویتامین B12 است.
انواع ماهی کاد
در حالیکه بیشتر ماهی ها ، کاد نامیده می شوند اما انواع شناخته شده ی آن عبارتند از:
*ماهی اقیانوس اطلس
*ماهی اقیانوس آرام
*ماهی گرینلند
*ماهی روغن کوچک
مزیتهای سلامتی
*سلامت پوست
*کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
*جلوگیری از دیابت
*مبارزه با سرطان
*تقویت ایمنی و بهبود سلامت قلب
سلامت قلب: اسیدهای چرب امگا ۳، به رقیق شدن خون و کاهش التهاب کمک میکنند و باعث سلامتی قلب و عروق می شوند.
تصلب شرائین: مصرف ماهی از گرفتگی عروق کرونر جلوگیری می کند. اسیدهای چرب موجود در ماهی بعنوان آنتی اکسیدان های قوی ، از لخته شدن خون جلوگیری بعمل می آورند.
بیماری آلزایمر: برخی از آنتی اکسیدان ها مانند سلنیم و ویتامینE ، همانند امگا ۳ به کاهش بیماری آلزایمر کمک می کند.
سلامت پوست: سلنیوم و ویتامین E این ماهی، از پیری زود رس نیز جلوگیری می کند.
سلامتی مو: ماهی کاد حاوی ویتامین B است که برای حفظ سلامتی پوست و مو ضروری است. سلنیم نیز به رشد مو کمک کرده و از ریزش آن جلوگیری می کند.
آرتروز: مواد مغذی مختلفی که در این ماهی وجود دارد، میتوانند سلامت استخوانها را افزایش دهند و به کاهش التهاب از جمله آرتریت، نهی، قادر به حفظ تعادل هورمونی و بهبود نقرس، میگرن و سندروم روده کمک کنند.
دیابت: بعنوان یک ماهی کم چرب و بدون کربوهیدرات، برای کسانی که دیابت دارند یا در معرض خطر این بیماری هستند، مفید است.
بهبود خلق و خو: تحقیقات نشان داده اند که اسیدهای چرب موجود در ماهی باعث حفظ تعادل هورمون ها و بهبود خلق و خو وسلامت سیستم عصبی می شود.
فشار خون بالا: افرادی که بطور مرتب ماهی می خورند مقادیر بیشتریاز اسیدهای چرب امگا ۳ را دریافت می کنند و در نتیجه فشار خون پائین تری نسبت به دیگران دارند.
سلامت عضلانی: ماهی کاد بخاطر افزایش توده عضلانی، معمولا در رژیم غذایی افرادی که بدنسازی انجام می دهند، وجود دارد. ماهی منبع عالی از پروتئین است که باعث رشد ماهیچه ها میشود. علاوه بر این حاوی آمینو اسید، روی و سلنیوم است در عضله سازی نقش دارند.
سطح ایمنی بدن: بعلت دارا بودن اسید های چرب امگا ۳، به بهبود سطح ایمنی و افزایش گردش خون نیز کمک می کند.
لوسمی: نوعی سرطان است که در سلول های خونی وجود دارد و درمان آن فقط شیمی درمانی و پرتو درمانی می باشد. عوارض جانبی این درمانها، از دست دادن ید است که باعث خستگی می شود و استفاده از انواع ماهی، سطح ید بدن را بالا می برد.
سرطان: سلنیوم و ویتامین B12 موجود در ماهی کاد، خطر ابتلا به سرطان روده ی بزرگ را با محافظت و ترمیم سلولهای روده، کاهش می دهد. علاوه بر این، به حذف سموم و مواد شیمیایی تولید شده توسط باکتری های روده کمک می کند.
کلسترول: ماهی کاد بعلت دارا بودن نیاسین که نوعی ویتامین B است، مانع بالا رفتن کلسترول می شود.
آب مروارید: رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، از برو زآب مروارید زو رس یا دیررس جلوگیری میکند.
آمبولی ریه: آمبولی زمانی رخ می دهد که لخته های خون از طریق سیستم وریدی شروع به حرکت می کنند و خود را به ریه یا قلب می رسانند. مطالعات نشان داده است که افرادی که ماهانه و حداقل یکبار در هفته، ماهی میخورند، خطر ابتلا به این بیماری در آنها، ۴۵-۳۰% کاهش می یابد.
آسم: سلنیم موجود در ماهی کاد، با تولید آنتی اکسیدان، از حملات آسم جلوگیری میکند. این آنتی اکسیدان های قوی، فعالیت رادیکالهای آزاد و حملات شدید آسم را کاهش میدهند. همچنین مطالعات نشان داده است که کودکانی که ۲ تا ۳ بار در هفته ماهی میخورند، خطر ابتلا به آسم نسبت به کودکانی که ماهی مصرف نمی کنند، کمتر است.
چگونه ماهی را نگه داری کنیم؟
اگر ماهی تازه را از فروشگاه تهیه کردید، مطمئن شوید که محصول در بسته بندی اصلی خود قرار دارد زیرا عمر مفید آن را افزایش می دهد.
*در اغلب موارد، می توانید یک ماده ی غذایی تازه را به مدت ۱ تا ۲ روز در یخچال نگه داری کنید. اما بهتر است تا زمانیکه تازه است، مورد مصرف قرار بگیرد.
*اگر می خواهید ماهی را چند مدت بعد مصرف کنید، می توانید به مدت ۶ تا ۸ ماه در فریزر قرار دهید.
عوارض جانبی
*مسمومیت با جیوه: مسمومیت با جیوه در غذاهای دریایی وجود دارد و ماهی کاد سطح متوسطی از جیوه را دارا می باشد.
*زنان باردار: اگر باردار هستید، بهتر است از مصرف ماهی بعلت دارا بودن جیوه خودداری کنید.
*سدیم: بعلت اینکه سدیم زیادی دارد، در مصرف آن با احتیاط عمل کنید.
اختصاصی وردنگار – هرگونه کپی برداری با نام و لینک دهی مستقیم مجاز است