از دست دادن دندان ها قبل از میانسالی مربوط به خطر روز افزون بیماری قلبی است

بیماری قلبی

0

بیماری قلبی – بر اساس یک تحقیق ارائه شده در موسسه همه گیر شناسی و جلوگیری از بیماری قلبی و سبک زندگی و همایش علمی راجع به بیماریهای قلبی(۲۰۱۸)، از دست دادن دندانها قبل از میانسالی مربوط به خطر روزافزون بیماری قلبی است.

پژوهش های قبلی نشان داده اند که مشکلات سلامت دندان شامل بیماری لثه و افتادن دندانها، ناشی از آماس و مرض قند و استعمال سیگار و داشتن برنامه غذایی ناسالم هستند. همچنین بررسی قبلی ثابت کرد که مشکلات مربوط به سلامت دندان، در ارتباط با  خطر بالای ابتلا به بیماری قلبی میباشند.

با اینحال بخش بیشتر این تحقیق متمرکز بر از دست دادن دندانها در طول دوره زندگی بود که اغلب شامل افتادن دندانها در کودکی بدلیل کرم خوردگی و ضربه خوردن و اصلاح دندانهای کج و معوج می شد. از سوی دیگر، از دست دادن دندانها در طول دوره میانسالی به احتمال زیاد مربوط به آماس است ولی روشن نیست که چگونه این موضوع ممکن است بر خطر بیماری قلبی اثر بگذارد.

لذا گروهی از محققان در دانشکده سلامت عمومی و درمانی نواحی گرمسیری دانشگاه تولان و دانشکده سلامت عمومی دانشگاه هاروارد با یکدیگر همکاری کردند تا به ارزیابی تاثیر از دست دادن دندان در میانسالی بپردازند. گروه تحقیق افراد میانسال ۴۵ تا ۶۹ ساله را ارزیابی نمودند و تعداد دندانهای طبیعی آنها را مشخص کردند. در یک پرسش نامه، شرکت کنندگان در پژوهش راجع به دندانهایی که اخیرآ از دست داده بودند، گزارش دادند. وقتی تحقیق شروع شد، شرکت کنندگان دارای بیماری قلبی نبودند و گروه تحقیق به بررسی افتادن دندانها در طول یکدوره ۸ ساله پرداختند که پس از آن، ابتلا به بیماری قلبی در بین افرادی بود که دندانشان نیفتاده بود و یا یک یا دو یا تعداد بیشتری از دندانهایشان بین سنین ۱۲ تا ۱۸ سالگی از دست رفته بود.

مطالب مرتبط
مولکول جدید کشف شده ای که می تواند نارسایی قلبی را درمان کند

اطلاعات محرمانه ترکیبات اصلی و مغذی مادر طبیعت: کپسولهای طبیعی جوانه کلم بروکلی اکنون در دسترس هستند که دارای ۲۸۰ میلی گرم مواد مغذی متراکم میباشند و حاوی سولفورافن و گلوکوزینولیت هستند که فقط در مواد غذایی حیاتی و شفا دهنده یافت میشوند و سلامت و ایمنی آنها در آزمایشگاه تایید شده و شما میتوانید قابل دسترسی بودن آنها را در این مقاله مشاهده نمایید.

نتایج نشان دادند که در بین بزرگسالان دارای ۲۵ تا ۳۲ دندان طبیعی در شروع تحقیق، افرادی که دو یا تعداد بیشتری دندان از دست داده بودند، ۳۲% بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی بودند که این در مقایسه با افرادی بود که هیچ دندانی از دست نداده بودند. با اینحال صرفنظر از کیفیت برنامه غذایی گزارش شده و وزن بدن و فعالیت جسمی و دیگر عوامل موثر بر بیماری قلبی، هنوز خطرات فزاینده ای وجود داشتند.

همچنین گروه تحقیق افزایش مهمی در خطر بیماری قلبی در بین افرادی که یک دندان را در طول دوره تحقیق از دست دادند، مشاهده نکردند. در عین حال در بین تمام شرکت کنندگان، صرفنظر از تعداد دندانهای طبیعی در شروع بررسی، کسانی که دو یا تعداد بیشتری دندان از دست دادند، دارای ۱۶% خطر بیشتر ابتلا به بیماری قلبی در مقایسه با افرادی بودند که هیچ دندانی را از دست نداده بودند. علاوه بر این، اشخاصی که کمتر از ۱۷ دندان طبیعی در شروع پژوهش داشتند، دارای ۲۵% خطر بیشتر در ابتلا به بیماری قلبی در مقایسه با کسانی بودند که در ابتدای تحقیق ۲۵ تا ۳۲ دندان طبیعی داشتند.

علاوه بر دیگر روابط موجود بین سلامت دندان و خطر بیماری قلبی، یافته های ما نشان میدهند که افراد میانسالی که دو یا تعداد بیشتری دندان را اخیرآ از دست داده اند، میتوانند در معرض خطر فزاینده بیماری قلبی باشند که این موضوع توسط لوکیو نویسنده تحقیق و استاد دانشگاه تولان نوضیح داده شد.

مطالب مرتبط
چهار قاتل خاموش تستوسترون که باید از آنها دوری کنید

یافته های تحقیق نشان دادند که از دست دادن دندان در میانسالی میتواند نشانه خطر روزافزون ابتلا به بیماری قلبی باشد، لذا افراد میانسال میتوانند اقدامات بیشتری برای کاهش این خطر انجام دهند که در ادامه به چند نکته مفید اشاره میشود:

سیگار کشیدن را متوقف کنید: استعمال سیگار دلیل اصلی قابل پیشگیری برای ابتلا به بیماری قلبی دربین زنان است. در واقع بیش از نیمی از حملات قلبی در میان زنان میانسال میتواند مربوط به سیگار باشد.

کلسترول خود را کنترل نمایید: کلسترول بالای خون وضعیتی است که تا حد زیادی موجب افزایش خطر بیماری قلبی میشود. کلسترول اضافه در خون، بر روی دیواره های داخلی شریانهای قلب قرار میگیرد و باعث تنگ شدن آنها میشود و منجر به عبور خون کمتر از طریق آنها بسوی قلب میگردد.

وزن خود را مناسب نگهدارید: چاقی و سبک زندگی بدون تحرک بعنوان خطرات فزاینده ابتلا به بیماری قلبی شناخته میشوند، لذا مهم است که دارای وزن مناسبی باشید.

بطور منظم ورزش کنید: فعالیت بدنی متعادل و مداوم مثل پیاده روی، تاثیر زیادی در کاهش خطر بیماری قلبی دارد.

برنامه غذایی سالمی داشته باشید: چربی اشباع شده کمتری بخورید و بیشتر غذاهای طبیعی میل نمایید و از فیبر زیادتر استفاده کنید. مصرف سبزیجات دارای برگ سبز و میوه های سرشار از ویتامین ث، از ابتلا به بیماری قلبی جلوگیری میکنند. ضرب المثل خوردن یک سیب در روز، شما را از دکتر بی نیاز میکند، کاملآ درست است چون این میوه سرشار از فلاونوید میباشد و موجب بهبود سلامت قلب و کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی میشود.

هرگونه کپی برداری با نام و لینک دهی مستقیم مجاز است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.