لیچی چیست؟ ارزش غذایی و مزایای سلامتی آن
لیچی چیست؟
لیچی ، در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد میکند و در تمام دنیا میوه ای شناخته شده است. این میوه خوشمزه و آبدار به صورت خوشهای و بر روی درخت متوسطی که رشد کندی دارد، رشد میکند و فقط به مدت زمان محدودی بر روی درخت است. این درخت، گلهای بهاری زیبایی دارد که عمر بسیار کوتاهی دارند.
لیچی، گرد یا تخممرغی شکل است و پوستی قهوهای-صورتی، گوشتی سفید رنگ و دانه ای غیرخوراکی دارد. زمان نگهداری این میوه کوتاه است اما این میوه تابستانی آبدار، خواصی فراتر از خوشمزه بودن دارد. آیا لیچی سالم است؟ بله، این میوه غنی از مواد مغذی است و فواید زیادی برای پوست و مو و سلامتی دارد که آن را بسیار مقوی کرده است.
حقایق تغذیه ای لیچی
لیچی ارزش تغذیهای بالایی دارد. این میوه، غنی از ویتامین C است و حدود ۷۱.۵ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم دارای ویتامین C میباشد. این میوه غنی از مس و فسفر است. نکته منحصر به فرد لیچی این است که این میوه حاوی پلیفنول الیگونول است که دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضدویروسی است.
برای مروری دقیق تر درباره ارزش تغذیه ای لیچی، به نمودار زیر مراجعه کنید.
ماده اصلی | ارزش تغذیه ای | درصد RDA |
انرژی | ۶۶ کیلوکالری | ۳/۳ % |
کربوهیدرات | ۵۳/۱۶ گرم | ۷/۱۲ % |
پروتئین | ۸۳/۰ گرم | ۵/۱ % |
چربی کل | ۴۴/۰ گرم | ۲% |
کلسترول | ۰ میلی گرم | ۰% |
فیبر رژیمی | ۳/۱ گرم | ۵/۱% |
ویتامین ها | ||
فولات | ۱۴ میکروگرم | ۵/۳ % |
نیاسین | ۶۰۳/۰ میلی گرم | ۵/۳ % |
کولین | ۱/۷ میلی گرم | ۱ % |
پیریدوکسین | ۱۰۰/۰ میلی گرم | ۹ % |
ریبوفلاوین | ۰۶۵/۰ میلی گرم | ۵ % |
تیامین | ۰۱۱/۰ میلی گرم | ۱ % |
ویتامین A | ۰ میلی گرم | ۰ % |
ویتامین C | ۵/۷۱ میلی گرم | ۱۱۹ % |
ویتامین E | ۰۷/۰ میلی گرم | ۵/۰ % |
ویتامین K | ۴/۰ میکروگرم | ۳/۰ % |
مواد معدنی | ||
کلسیم | ۵ میلی گرم | ۵/۰ % |
مس | ۱۴۸/۰ میلی گرم | ۱۶ % |
آهن | ۳۱/۰ میلی گرم | ۴ % |
منیزیم | ۱۰ میلی گرم | ۵/۲ % |
منگنز | ۰۵۵/۰ میلی گرم | ۵/۲ % |
فسفر | ۳۱ میلی گرم | ۵/۴ % |
سلنیوم | ۶/۰ میکروگرم | ۱ % |
روی | ۰۷/۰ میلی گرم | ۵/۰ % |
فیتونوترینت ها | ||
بتاکاروتن | ۰ میکروگرم | – |
بتاکریپتوزانتین | ۰ میکروگرم | – |
لوتئین-زئازانتین | ۰ میکروگرم | – |
فواید لیچی
فواید لیچی برای پوست
جلوگیری از علائم پیری
کمک به حذف لکه های پوستی
کاهش آفتاب سوختگی
فواید لیچی برای مو
افزایش رشد مو
دادن درخشندگی متفاوتی به موهای شما
فواید لیچی برای سلامتی
ضد سرطان
ارتقاء سلامت قلب و عروق
بهبود گوارش
جلوگیری از آب مروارید
مبارزه علیه آنفولانزا
کمک به کاهش وزن
تنظیم گردش خون
جلوگیری از پارگی رگ های خون
دارای عوامل ضد التهاب
دادن انرژی فوری
حفاظت از ویروس هرپس
تقویت ایمنی
تنظیم فشار خون
ارائه استخوان های قوی تر
جلوگیری از کم خونی
افزایش غریزه جنسی
چای سرد لیچی
در اینجا دستور تهیه چای سرد لیچی را برای رفع عطش شما آورده شده است.
مواد مورد نیاز:
۲ فنجان آب
۱ قاشق چایخوری چای سیاه
۵ قاشق غذاخوری پودر شکر
۸ قاشق غذاخوری لیچی له شده یا پوره لیچی
قطعات یخ
طرز تهیه
آب را درون ظرفی بجوشانید.
برگهای چای را اضافه کرده و روی آن را به مدت ۲۰ دقیقه بپوشانید. در صورتی که چای پررنگ دوستدارید، میتوانید چای بیشتری را اضافهکنید.
بگذارید چای به مدت ۳۰ دقیقه سردشده و سپس آن را صافکنید. پوره لیچی و شکر را اضافهکنید. میتوانید بنا بر سلیقه شخصی، مقادیر شکر و پوره را زیاد و کم کنید.
لیوانی را پر از یخ کنید. حالا، چای لیچی را درون آن ریخته و سرد بنوشید.
استفادههای دیگر از این میوه
معمولا این میوه را با پوست و بدون دانه میخورند. مزه شیرین لیچی، باعث شده است که به یک افزودنی عالی برای اسموتیها، سالادها و دسرها تبدیل شود.
لیچی پوستگرفته و خردشده را میتوان با پنیر سرو کرد.
این میوه را میتوانید به بستنی، کاسترد و ماست اضافه کرده و به عنوان دسر مصرف کنید.
این میوه را میتوانید با پوستش خشک کنید و دراین صورت پالپ آن جمع میشود. لیچی خشک شده به عنوان آجیل لیچی نیز شناخته میشود.
این میوه به اندازه ای خوشمزه است که نیازی نیست افراد را مجبور کنیم که آن را به رژیم غذاییشان اضافه کنند.
هرگونه کپی بردای با نام و لینکدهی مستقیم مجاز می باشد