پروتئین کازئین فعالیت و متابولیسم عضلات را افزایش می دهد و برای سلامت استخوان ها و چربی سوزی بسیار مفید است.
برای آشنایی بیشتر با فواید این پروتئین در ادامه مطلب با ما همراه شوید.
پروتئین کازئین casein
پروتئین کازئین از اجزای اصلی پروتئین شیر حیوانات می باشد (که نسبت زیاد ۸۰% کل پروتئین شیر را تشکیل می دهد) که به خاطر قابلیت استثنایی سرعت کم هضم و جذب پر طرفدار است.
منبع اصلی پروتئین های کازئین در بدن انسان، توسط شیر گاو تامین می شود.
اغلب بدنسازان موقع خرید مکمل های ورزشی گول قیمت مکمل ورزشی را می خوردند و خرید خود را براساس قیمت مکمل تنظیم می کنند. به عنوان نمونه افرادی که وضع مالی مناسبی ندارند به دنبال مکمل با وزن بالا و قیمت کم هستند و در مقابل افرادی که وضع مالی خوبی دارند با شعار کیفیت، به سراغ مکمل هایی می روند که برند باشند و در نهایت درصد پروتیئن بالاتری داشته باشند، جالب است بدانید که هر دو گروه اشتباه می کنند چرا که باید علاوه بر مواردی که ذکر شد به برچسب مکمل هم توجه کرد و براساس نیاز بدن آنها را خریداری کرد.
پروتئین کازئین از همه پروتئینها دوام و پایداری بیشتری در بدن دارد و دیر هضم تر از دیگر منابع پروتئینی میباشد.کازئین می تواند به طور آهسته و پایدار باعث آزاد سازی آمینو اسیدها در جریان خون برای ساعتها شود. نوشیدن یک لیوان شیر سرشار از کازیین درست قبل از خواب بسیار ایدهآل است، در این هنگام پروتئین کازئین می تواند بیشتر از هر منبع پروتئینی دیگری برای شما سودمند باشد.
تسریع روند عضله سازی در بدنسازی با مصرف پروتئین کازئین
ورزشکاران و به خصوص بدنسازان دهههاست که از این مکمل استفاده میکنند. کازئین مانند سایر پروتئینهای حیوانی دارای اسیدآمینههای ضروری است که بدن بهطور طبیعی قادر به تولید آن نیست. از همه مهمتر، کازئین مقادیر زیادی لوسین تولید میکند که آغازگر ساخت پروتئین برای عضلات است. اگر جزو کسانی هستید که پروتئین را در مقادیر کم یا متوسط مصرف میکنید می توانید با انتخاب کازئین، به راحتی مصرف پروتئینتان را بالا ببرید.
حفاظت از دندان ها با مکمل کازئین و مصرف شیر
مطمئنا یکی از مواردی که باعث میشود بسیاری از افراد یک ترس و نگرانی را تجربه کنند فکر کردن به یونیت دندان پزشکی و هزینههای سنگین مربوط به آن است. بر اساس تحقیقات انجام شده در انگلیس یکی از راههای پیشگیری از تخریب دندانها و کاهش تعداد دفعات مراجعه به دندان پزشک میتواند مصرف پروتئین کازئین باشد. بر اساس این تحقیقات مشخص شد که پروتئین کازئین این توانایی بالقوه در کاهش یا جلوگیری از پوسیدگی دندان را دارا میباشد. پس اگر شما مقدار زیادی از آبمیوه استفاده میکنید یا نمی توانید عادت خوردن نوشیدنیهای شیرین را کنار بگذارید حداقل به منظور حفظ سلامت دندانهای خود مصرف مقداری پروتئین کازئین را در رژیم غذائی خود در نظر بگیرید.
اثرات مصرف پروتئین کازئین بر سلامت بدن
کازئین با کاهش تخریب پروتینی در سلولها، در درازمدت توده عضلانی را افزایش میدهد. این فرایند وقتی که بدنتان انرژی و اسیدآمینه کمی دارد به طور روزانه روی میدهد و طی ورزش یا کاهش وزن، شدت میگیرد. به همین دلیل کازئین معمولاً شبها مصرف میشود تا از تخریب پروتئینی در سلولها جلوگیری شود.
-خاصیت آنتیباکتریال و تقویت سیستم ایمنی و کاهش فشارخون بالا
-کاهش تریگلیسرید خون بعد از صرف غذا
برخی از پپتیدهای موجود در کازئین، خواص آنتیاکسیدانی دارند و با رادیکالهای آزاد مخرب، میجنگند.
پروتئین کازئین با افزایش وزن و ساخت توده عضلانی، مرتبط است. اما با توجه به مطالعهای که درمجله تغذیه بالینی آمریکا منتشر شده، ممکن است به کاهش وزن نیز کمک کند.
یکی از دلایلی که چرا پروتئین کازئین یک افزودنی محبوب در محصولات بدنسازی است، تواناییاش برای افزایش رشد عضلانی میباشد. پروتئین کازئین، دارای یک توانایی منحصر به فرد برای رساندن یک جریان ثابت از اسیدهای آمینه به جریان خون است و این کار را تا چند ساعت انجام میدهد.
نوشیدن یک لیوان شیر غنی شده با کازئین قبل از خواب، ترمیم و رشد عضلانی را افزایش میدهد.
مصرف پروتئین کازئین به میزان ۲.۵ برابر می تواند باعث افزایش سرعت متابولیسم هنگام خواب شود که نتیجه آن چربی سوزی بیشتر میباشد.
همچنین قابل ذکر است که مصرف پروتئین کازئین می تواند تا ۳۳% باعث افزایش سیری در فرد شود، به عبارتی دیگر با مصرف پروتئین کازئین شما نه تنها شانس خود را برای افزایش چربی سوزی بیشتر میکنید بلکه در طی این فرایند احساس سیری و رضایت بیشتری خواهید داشت.
مکانیسم اثر پروتئین کازئین
پروتئین کازئین دیرهضم بوده و مکانیسم آن به این شکل است که : پروتئین کازئین در برابر اسیدیته معده حساس بوده و در محیط اسیدی معده شدیدا رسوب کرده و حالت ژله ای به خود می گیرد و به همین دلیل مدت زمانی که مورد نیاز است تا این پروتئین شکسته شود (هضم شود) و وارد جریان خون شود دو برابر پروتئین های معمولی است
همچنین پروتئین کازئین در پی اچ پایین، نامحلول است. هنگامیکه پروتئین کازئین در مجاورت اسید معده قرار بگیرد، شروع به سفت شدن میکند که باعث یک افزایش آهسته و مداوم در “اسیدهای آمینه پلاسما” میشود. به همین دلیل است که پروتئین کازئین، خواص ضد کاتابولیکی طولانیتری نسبت به سایر مکمل ها دارد..
عوارض جانبی مصرف پروتئین کازئین
مطالعات و بررسیهای دقیق نشان داده که مصرف پروتئین برای افراد سالم، هیچ عارضه منفی ندارد. تنها استثنایی که وجود دارد در مورد آنهایی است که بیماری کبدی یا کلیوی دارند و لازم است مصرف پروتئینشان را محدود کنند.
اگر شما روزانه ۱ تا ۲ اسکوپ کازئین مصرف کنید با هیچ عارضه جانبی قابل توجهی روبرو نخواهید شد، چه برسد به عوارض جدی و خطرناک.
گفته میشود بعضی از افراد نسبت به کازئین حساسیت یا مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند که معمولاً به میزان خیلی کم در مکمل موجود است.
برخی دیگر هم ممکن است با مصرف کازئین، دچار نفخ یا سایر مشکلات گوارشی شوند اما این عوارض بستگی به فرد دارد. کازئین مانند پروتئین وی مشکلی برای مصرف انسانی ندارد و همانطور که گفته شد فواید درازمدتی نیز برای سلامتی دارد.
برای ارتباط با نویسنده کلیک کنید
اطلاعاتی که در مورد مکمل های غذایی و ورزشی در وب سایت وردنگار ارائه می شود، صرفا به منظور افزایش اطلاعات شما کاربران بوده و هیچ گونه توصیه ای مبنی بر مصرف این مکمل ها به شما نمی شود: هر گونه تجویز و استفاده می بایست توسط متخصصان این حوزه و با مشورت پزشک صورت گیرد.
گردآوری: وردنگار