درمان افسردگی با قرص آسنترا +اطلاعات دارویی مفید

0

درمان های دارویی متفاوتی برای افسردگی وجود دارد که استفاده از قرص آسانترا یکی از روش های رایج درمانی می باشد که به علت عوارض کم و اثر بخشی بالای این دارو، مورد توجه اغلب متخصصین قرار گرفته است. در ادامه توضیحات کاملی را در مورد قرص آسنترا آورده ایم.

آشنایی با قرص آسنترا

آسنترا (Asentra) از داروهای ضد افسردگی مشهور است که به دلیل کم عارضه بودن مورد توجه پزشکان و بیماران قرار گرفته است.

این دارو به منظور درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری، اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، سندروم پیش از قاعدگی و اختلال استرس پس از سانحه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو در سال ۲۰۰۷ از پرمصرف‌ترین داروهای ضدافسردگی در ایالات متحده بوده است.
آسنترا منجر به افزایش تولید ماده‌ای در مغز با نام سروتونین شده و در فرد مصرف کننده تعادل روحی ایجاد می‌کند و از این طریق علائم افسردگی مثل تغییر خواب، تغییر اشتها، کاهش میل جنسی، اضطراب و … را کاهش می‌دهد. نام دیگر این دارو سرترالین بوده و به شکل قرص دردسترس می‌باشد.

کاربرد  و موارد مصرف قرص آسنترا

آسنترا نام تجاری داروی سرترالین است. سرترالین یک داروی ضدافسردگی است و معمولا در درمان افسردگی بکار می‌رود.
آسنترا برای کاهش علایم افسردگی نظیر تغییرات اشتها، تغییر در الگوی خواب، تشویش و اضطراب، از دست دادن کشش و تمایل به فعالیت‌های روزمره، کاهش میل جنسی، تفکر کُند یا اختلال یا تمرکز، یا افکار خودکشی یا اقدام به آن، تجویز می‌شود.
آسنترا یک مهارکننده بازجذب سروتونین است‌. علاوه بر این از سرترالین برای درمان برخی اختلالات اضطرابی همچون اختلال وسواسی – جبری، حملات ترس، فوبیا و استرس به دنبال سانحه استفاده می‌شود.اخیرا سرترالین به صورت موفقیت‌آمیزی در درمان نشانگان (syndrome) قبل از قاعدگی زنان، که علایمی‌از قبیل نوسانات خلقی، تحریک پذیری و حساسیت پستان‌ها ایجاد می‌کند، بکار رفته است.

اصولا آسنترا باعث افزایش سطوح ماده ای طبیعی در مغز به نام سروتونین (serotonin) می‌گردد؛ این ماده در حفظ تعادل روحی نقش دارد. آسنترا در قالب قرص‌های پوشش دار تولید می‌شود.

مطالب مرتبط
نحوه مصرف نیترازپام ( Nitrazepam ) + عوارض و تداخلات دارویی

 عوارض و تداخل دارویی آسنترا

با مصرف این دارو تهوع، سرگیجه، خواب آلودگی، خشکی دهان، از دست دادن اشتها، افزایش تعریق، اسهال، ناراحتی معده، یا مشکلات خواب ممکن است رخ دهند. اگر هر یک از این عوارض باقی ماندند یا بدتر شدند، فورا به پزشک یا داروساز خود بگویید.

به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را بدین دلیل تجویز کرده است که او فایده آن را بیش از خطر عوارض جانبی آن در نظر گرفته است. بسیاری از افراد با استفاده از این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی بعید اما جدی فورا پزشک خود را مطلع سازید: کبودی / خونریزی آسان، کاهش رابطه جنسی، کاهش توانایی جنسی (تاخیر انزال)، گرفتگی عضلات / ضعف، تکان دادن (لرزش)، کاهش وزن غیر معمول.

در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی نادر اما جدی فورا تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرید: مدفوع خونی/سیاه، استفراغی که مانند دانه های قهوه باشد، درد / تورم / قرمزی چشم، گشاد شدن مردمک، تغییرات بینایی (مانند دیدن رنگین کمان در اطراف چراغ در شب، تاری دید).

این دارو ممکن است سروتونین را افزایش دهد و به ندرت باعث بیماری بسیار جدی تحت عنوان سندرم/سمیت سروتونین شود. این خطر در صورتی که شما داروهای دیگری که باعث افزایش سروتونین میشوند را همزمان مصرف کنید، افزایش می یابد، بنابراین پزشک یا داروساز را از تمام داروهایی که مصرف میکنید مطلع سازید.

در صورت بروز برخی از علائم زیر فورا کمک پزشکی دریافت کنید:

ضربان قلب سریع، توهم، از دست دادن هماهنگی، سرگیجه شدید، تهوع / استفراغ / اسهال شدید، کشش عضلات، تب با علت ناشناخته، تحریک / بی قراری غیر معمول.

به ندرت، مردان ممکن است دچار نعوظ دردناک یا طولانی مدت به مدت ۴ ساعت یا بیشتر شوند. در این صورت، مصرف این دارو را متوقف کنید و فورا کمک پزشکی دریافت کنید، و گرنه ممکن است مشکلات دائمی رخ دهند.

مطالب مرتبط
نحوه مصرف زولدرونیک اسید ( Zoledronic acid )

واکنش آلرژیک جدی به این دارو نادر است. با این حال، اگر متوجه هر گونه نشانه واکنش آلرژیک جدی، از جمله: جوش، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، تنفس مشکل شدید، فورا تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرید.

در این مقاله ارائه لیست کاملی از عوارض جانبی امکان پذیر نیست. اگر متوجه عارضه دیگری شدید که در بالا ذکر نشده است، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

روش صحیح مصرف داروی آسنترا

میزان مصرف داروی آسنترا در افراد مختلف متفاوت بوده و حتما باید توسط پزشک تعیین گردد. به طور معمول این دارو روزی یک نوبت مصرف می‌شود.
ممکن است پزشکتان به شما توصیه نماید این دارو را ابتدا از دوزهای پایین شروع نمایید و میزان آن را به طور تدریجی افزایش دهید تا به میزان تجویز شده برسد. همچنین برای دستیابی به اثر ضدافسردگی دارو ممکن است تا ۴ هفته زمان لازم باشد.

نکات مهم در مورد مصرف قرص آسنترا

  • بهتر است دارو را صبح هنگام و یا شب به هنگام خواب مصرف کرد.
  • در صورتیکه با مصرف این دارو دچار عوارضی از جمله سرگیجه، تنگی نفس، ورم لب یا جوش‌های پوستی شدید سریعا به پزشک مراجعه کنید. چراکه ممکن است شما نسبت به این دارو حساسیت نشان داده باشید.
  • از کاهش یا افزایش میزان داروی خود بدون مشورت با پزشک جدا خودداری نمایید.
  • برای پیشگیری از تهوع می‌توانید دارو را همراه با یک وعده غذایی مصرف کنید.
  • هیچ‌گاه مصرف دارو را به طور ناگهانی قطع نکنید.
  • از آنجاییکه این دارو ممکن است شما را کمی خواب‌آلود کند بهتر است طی مصرف آن رانندگی نکنید.
  • تنها با نظر پزشک می‌توانید از این دارو در دوران حساس بارداری استفاده کنید.
  • در زمان شیردهی این دارو باید با احتیاط و زیر نظر پزشک مصرف شود.
  • اگر یک نوبت را فراموش کردید، اگر حداکثر تا یک ساعت بعد به یاد آوردید مصرفش کنید؛ در غیر این صورت نوبت فراموش شده را رها کرده، به برنامه دارویی معمولتان باز گردید.
  • آسنترا را نباید بجویید بلکه باید به طور کامل ببلعید.
  • طی مصرف این دارو به هنگام قرار گرفتن زیر نور خورشید از کرم‌های ضد آفتاب و همچنین عینک آفتابی استفاده کنید.
  • در طی مصرف این دارو از مصرف الکل خودداری کنید.
مطالب مرتبط
درمان عفونت HIV با داروی Ritonavir
  • بیمارانی که احتمال اقدام به خودکشی در آنها وجود دارد، نباید مقادیر زیاد دارو را بطور یکجا در اختیار داشته باشند.
  • این دارو ممکن است تا حدودی موجب کاهش ترس، اضطراب و حملات پانیک شود.
  • ممکن است داروی آسنترا موجب کاهش علائم گرگرفتگی در دوران یائسگی نیز گردد.

گردآوری: وردنگار

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.