دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که حلزون ها چیزهایی را که هرگز برایشان اتفاق نیفتاده به یاد می آورند

0

دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که حلزون ها چیزهایی را که هرگز برایشان اتفاق نیفتاده به یاد می آورند

انتقال خاطرات از یک موجود زنده به دیگری ممکن است واقعا جالب و هیجان انگیز به نظر برسد اما این امر ممکن است حتی برای  موجودی مانند حلزون نیز حقیقت داشته باشد.

دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا-لس آنجلس در مقاله ای که روز دوشنبه در مجله eNeuro منتشر شده گزارش داده اند که وقتی مولکول ها ی سلول های مغز حلزونهای آموزش دیده را به سلول های حلزونهای آموزش داده نشده منتقل نمودند، این حیوانات درست همانند حلزونهای آموزش دیده رفتار کردند و درست همان خصوصیات رفتاری را از خود بروز دادند.

شوک الکتریکی Aplysia californica

دیوید گلنزمن، استاد علوم نورولوژیک U.C.L.A.  و  نویسنده این مقاله جدید ، به مطالعه Aplysia californica، که یک نوع حلزون دریایی است پرداخت تا  توانایی یادآوری خاطرات طولانی مدت را حتی بعد از گذشت سال ها در این حیوان ایجاد نماید. حلزون هایی که حدود پنج اینچ طول دارند، یک ارگانیسم مفید و راحت را برای مطالعه نحوه شکل گیری خاطرات به وجود می آورند زیرا نورون های آنها بزرگ و دسترسی به آنها نسبتا آسان است.

در آزمایش های دکتر گلنزمن و همکارانش، زمانی که این حلزون ها تحت شوک الکتریکی قرار می گرفتند، به سرعت سیفون های خود را که برای دفع مواد زائد بدنشان از آنها استفاده می کنند، جمع می کردند.

باقی ماندن خاطرات

با این حال  حلزون هایی که قبلا شوکه شده بودند،  این  سیفون را برای مدت بسیار طولانی تری نسبت به حلزون جدیدتر جمع می کردند. به تازگی، دانشمندان متوجه شدند حتی زمانی که  دستکاری هایی در سلول های مغز حلزون های آموزش دیده اعمال شد به گونه ای که حافظه آنها به طور کامل پاک شد، بعضی از خاطرات آن ها باز هم  باقی ماند. در نتیجه محققان به بررسی این موضوع پرداختند که آیا چیزی بیش از ارتباطات سلول های مغزی با یکدیگر – یعنی RNA – می تواند به حافظه این موجودات کمک کند یا خیر.

مطالب مرتبط
سدان کادیلاک ای تی اس تا سال 2019، کنار گذاشته خواهد شد

انتقال پیام بین ژنوم و بقیه سلول ها

شما ممکن است RNA را از درس زیست شناسی دبیرستان به یاد داشته باشید: این مولکول بهترین مولکول شناخته شده برای انتقال پیام بین ژنوم و بقیه سلول ها است. اما دانشمندان به تدریج متوجه شده اند که چیزی بیشتر از RNA برای پخش پیام در سلول ها وجود دارد. برخی از انواع RNA ها وجود دارند که به جای حمل پیام ها، به روشن و خاموش شدن ژن ها کمک می کنند.   نشان داده شده که این RNA  ها با برچسب گذاری شیمیایی بر روی DNA  حلزون ها، موش ها و راسوها، بر توانایی دراز مدت آن ها تاثیر می گذارند. این برچسب ها به نوبه خود نشان می دهند که آیا یک ژن در یک ارگانیزم فعال خواهد شد یا خیر.

محققان ابتدا تمام RNA را از سلول های مغز حلزونهای آموزش داده شده استخراج کردند و آن ها را به حلزونهای جدید تزریق کردند. در نهایت تعحب، حلزون های جدید، نیز سیفون های خود را بعد از اعمال شوک درست مثل حلزون های آموزش دیده برای مدت طولانی تری جمع کردند.

پس از آن، محققان سلول های مغز حلزون های آموزش دیده و حلزون های غیر آموزش دیده را گرفته و آن ها را در آزمایشگاه پرورش  دادند. آن ها نورون های غیر آموزش دیده RNA را با سلول های آموزش دیده شده ترکیب کردند و سپس به حلزون ها شوک دادند و متوجه شدند که نورون های این حلزون ها درست همانند نورون های آموزش دیده رفتار می کنند. بنابراین به نظر می رسد که حافظه سلول های آموزش دیده به آن ها منتقل شده است.

اختصاصی وردنگار – هرگونه کپی برداری با نام و لینکدهی مستقیم مجاز است

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.